fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Joaquin Cortes "Να ξεφύγουμε από τις κοινωνικές τάξεις"

10 Σεπτεμβρίου 2009 | 08:29 π.μ.

Απο την  Ανθή Αγγελοπούλου

"... και να μην χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους βάσει αυτών ! "

Όμορφος, Ευγενής, Έξυπνος και πάνω από όλα Ιδεολόγος.
Η επίσκεψή του στην Αθήνα και η συνέντευξη που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε. Τι είπε για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, για τις πυρκαγιές, για την Αθήνα, για την ζωή του.

Καιρό τώρα βλέπω να φιγουράρει στις αφίσες στους δρόμους. Η κολλητή μου η Ρούλα μου έσπαγε κάθε φορά  τα νεύρα. Τι ωραίος, τι κούκλος, τι θεός και τα σχετικά. Τον κοίταζε και έλιωνε. Εγώ πάλι αδιαφορούσα και απαντούσα στερεότυπα «Σιγά τον ωραίο, δεν μ’ αρέσει καθόλου είναι άγριος και μαυριδερός». Δεν κατάπινα καλύτερα τη γλώσσα μου?

Joaquin Cortes, Ανθή Αγγελοπούλου

Πήγα στην συνέντευξη συνεχίζοντας την πλάκα με τα κορίτσια, τις συναδέλφους, που επέμεναν επίσης για το πόσο όμορφος είναι και εγώ πάλι τα ίδια.
Και ανοίγει η πόρτα, σημειωτέον δεν άργησε καθόλου στο ραντεβού του, και μπαίνει μέσα σαν σίφουνας, αέρινος, κούκλος, γλύκας, όλο χαμόγελα και περίσσια ευγένεια.
Με μάγεψε! Και δήλωσα σε όλες εκείνη την στιγμή ότι τον ερωτεύτηκα…με αποτέλεσμα τα αγόρια να σκάσουν στα γέλια.
Παιδιά τα παίρνω όλα πίσω, ότι έχω πει μέχρι τώρα, το παιδί είναι θεός….Για παιδί τον πέρασα, δεν δείχνει πάνω από 27 χρονών.

Στη συνέχεια της συνέντευξης έμαθα ότι είναι 40 και έπαθα πλάκα.

Κάθισε στο πάνελ μόνο όταν κάθισαν όλες οι κυρίες. Ήταν τόσο ευγενής ως προς όλους που απάντησε ακόμα και στις πιο κακοήθεις ερωτήσεις κάποιων συναδέλφων.

Μας είπε ότι είναι η 2η επίσκεψή του στην χώρα μας και θα ήθελε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό για να καταφέρει να δει περισσότερα.

Είπε «καλησπέρα» στα ελληνικά και «ευχαριστώ» και όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει τον ακούσαμε έκπληκτοι να ρωτά «μ’ ακούτε?» και σκάσαμε όλοι στα γέλια.
Στην συνέχεια ζήτησε συγνώμη γιατί τα ελληνικά του είναι πολύ φτωχά και θα μιλούσε στην γλώσσα του.

Ξεκίνησε λέγοντας μας ότι τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άνθρωποι στην χώρα του ένιωσαν μεγάλη θλίψη από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Είπε ότι συμπάσχει μαζί μας και έστειλε την αμέριστη συμπάθειά του στις οικογένειες όσων έπαθαν ζημιές.

Δήλωσε ότι θα χαρεί πολύ αν καταφέρει με κάποιο τρόπο να βοηθήσει.


Παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να κάνει να ξεχαστούμε και να περάσουμε όμορφες στιγμές με τη μουσική και το χορό. Αυτά τα δύο όπως είπε είναι από τα λίγα πράγματα που είναι ικανά να διώχνουν τη θλίψη.

Μας μίλησε για το νέο έργο που θα παρουσιάσει σε παγκόσμια περιοδεία η οποία όπως είπε θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια και ευελπιστεί μετά στις 14 Σεπτεμβρίου να καταφέρει να έρθει ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, σε κάποια ακόμα πόλη.

Όταν ρωτήθηκε πως τον αντιμετωπίζουν οι δικοί του άνθρωποι ως χορευτή μας καθήλωσε με την απάντηση. Δεν θα ξεχάσω είπε ποτέ στην ζωή μου την συμπαράσταση της οικογένειας μου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τον χορό και ειδικά του πατέρα μου.

Σημειωτέον ότι μεγάλωσα σε μια κοινωνία που ο χορός θεωρείτο γυναικείο κομμάτι.

Είμαι ετερόφυλος και όπως καταλαβαίνεται αυτό φαινόταν κάπως σε όσους με έβλεπαν.
Αγαπάω όμως τον χορό πάρα πού και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι τα ζωής μου.


Νιώθω τυχερός, συνέχισε, γιατί μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου έδωσε την απαραίτητη μόρφωση και την κατάλληλη κουλτούρα να ξεφύγω και να προχωρήσω στη ζωή μου. Όλοι έχουμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την κουλτούρα, τον πολιτισμό.

Είναι πολύ περήφανος για την καταγωγή του. Τον περασμένο Νοέμβριο ανακηρύχτηκε Πρεσβευτής των Rom από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 

Παλεύω, όπως είπε ώστε να βρουν οι Rom την ισότιμη θέση τους σε κάθε κοινωνία. Να μορφωθούν και να μπορούν να ζήσουν όπως όλες οι άλλες φυλές. Υπάρχουν 30.000.000 τσιγγάνοι στην Ευρώπη.

Αν αλλάξουν τα στερεότυπα που υπάρχουν μέχρι σήμερα αυτοί οι άνθρωποι θα είναι ίσοι με όλους τους άλλους όπως θα έπρεπε να είναι. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και επίπονο σχέδιο αλλά ευελπιστώ μέσω της προώθησης της κουλτούρας και της αύξησης του μορφωτικού τους επιπέδου να οδηγηθούμε σε θετικά για όλους αποτελέσματα.
Να ξεφύγουμε από τις κοινωνικές τάξεις και να μην χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους βάσει αυτών. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα και ας είναι ίσως ουτοπία.

Τώρα αν πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σωστές απόψεις θα είμαστε τελείως λάθος. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί που να του μοιάζουν.
Γνωρίζει από ότι είπε για τους τσιγγάνους στην χώρα μας γιατί έχει έρθει ελάχιστα και δεν έχει βρει το χρόνο να τους γνωρίσει.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι η δουλειά και όχι η εξωτερική εμφάνιση. Αν κάποιος δουλεύει πολύ όλα τα υπόλοιπα αναπληρώνονται.

Στην ερώτηση αν μαθαίνει από τα λάθη του ή από τις επιτυχίες απάντησε ότι όλα είναι σημαντικά και όλα σου δίνουν κάτι.

Στην ερώτηση αν μπορεί να συνδυάζει την προσωπική και την επαγγελτική ζωή είπε ότι θα ήθελε στο μέλλον να έχει κάποια γυναίκα να πορεύονται μαζί και να κάνουν μαζί πράγματα.

Άδραξα της ευκαιρίας όπως καταλαβαίνεται και τον ρώτησα αν είναι ελεύθερος και απάντησε Ναι αυτή την εποχή είμαι ελεύθερος. (το ακούσατε αυτό όλες?)

Όταν τον ρωτήσαμε ποια είναι η γνώμη του για τα μάρμαρα του Παρθενώνα απάντησε κάθετα ότι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα μας γιατί είναι μέρος της ιστορίας μας.

Όταν ρωτήθηκε την άποψη του για τα ναρκωτικά μιας και είναι επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου κατά των Ναρκωτικών και Υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIADO) της Ρουμανίας, απάντησε ότι είναι δυστυχώς μια μάστιγα που πρέπει όλοι να πολεμήσουμε.

Είναι ένα πολύπλοκο θέμα που δεν λύνετε σε μια σύντομη συνέντευξη είπε. Πόσο δίκιο έχει!!!

Στην ερώτηση αν θα ήθελε να συνεργαστεί και πάλι με τον Pedro Almodovar  και αν του αρέσει ο κινηματογράφος απάντησε ότι κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούν και ότι θα ήθελε πολύ στο μέλλον να ασχοληθεί αρκετά με τον κινηματογράφο γιατί του αρέσει πάρα πολύ.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει πριν βγει στην σκηνή γελάσαμε πολύ με την απάντηση.
Κάθε φορά, μα κάθε φορά είπε νιώθω σαν να έχω Πάρκινσον. Τρέμουν τόσο τα πόδια μου αλλά και ολόκληρο το σώμα μου. Το θεωρώ όμως υγιές. Θα ανησυχούσα αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μετά όμως πάνω στην σκηνή μου συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Όλα μετατρέπονται από ένα μονόλογο σε διάλογο. Η επαφή μου με το κοινό είναι μαγική.

Από τους μεγάλους χορευτές θαυμάζει το Μπαρισνικοφ με τον οποίο έχει συναντηθεί σε κάποιο show, τον Νουρέγιεφ και κάποιους Ισπανούς. Όλους αυτούς τους  θεωρεί μορφές σ’ αυτό τον χώρο.

Όταν ρωτήθηκε τι κάνει τα χρήματα που βγάζει απάντησε καταλυτικά και στις πιο σκληρές ψυχές.
Δίνω στην Unisef και στην Unesco , σε συνεργασία με την Ιταλική Fundacion Rava, βοήθησα στην κατασκευή ενός νοσοκομείου για παιδιά στην Αιτή , μια χώρα με μεγάλη θνησιμότητα, δίνω στην οικογένειά μου και τέλος προσπαθώ να καλυτερέψω το προσωπικό μου βιοτικό επίπεδο, να αγοράσω ένα καλύτερο σπίτι ή ένα καλύτερο αυτοκίνητο για παράδειγμα.

Στα ποδοσφαιρικά υποστηρίζει την Εθνική Ισπανίας όπου και να παίζει και μόνο αυτή.

Οι άνθρωποι που τον φιλοξενούν του έδειξαν την Αττική όσο μπόρεσαν. Την προηγούμενη μέρα πήγε για καφέ στο Κολωνάκι στο Jackson, βόλτα στην παραλία στον Πειραιά και το βράδυ για δείπνο στο Mercedes και κατέληξε στο Romeo για να δει την διασκέδαση στα μπουζούκια που πετάνε λουλούδια και ο τραγουδιστή έχει αμφίδρομη σχέση από την σκηνή με τον κόσμο. Αυτό νιώθει κι αυτός είπε όταν χορεύει. Του άρεσαν όλα πάρα πολύ.

Ξετρελάθηκε με την βόλτα στα λιμανάκια του Πειραιά. Θέλει πολύ να δει περισσότερα γι αυτό θα προσπαθήσει από ότι μας είπε να έρθει 2 μέρες νωρίτερα από τις 14 Σεπτέμβρη για να δει λίγο την Αθήνα και μετά να μείνει ακόμα λίγες μερούλες, για να κάνει κάτι σαν mini διακοπές, μιας και φέτος λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεκουραστεί καθόλου.


Δείτε λεπτομέρειες για την παράσταση 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Joaquin Cortes "Να ξεφύγουμε από τις κοινωνικές τάξεις"


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η KATERINA / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:31 μ.μ.

AAAAAA!!!ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!!ΑΝΘΗ!...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ???ΓΙΑΤΙ?? Ε? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ???ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΑΤΕ??

Έγραψε ο/η Έφη / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:33 μ.μ.

Ανθή έχεις σκορπίσει τον πανικό με τα καμώματά σου. Μαζέψου!!!

Έγραψε ο/η Anthi / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:34 μ.μ.

NAIIIIII AGKALIASTIKAMEEEEEE!!! MOU GELOUSE KAI ELIOSAAAAA!!!!DILONO TRELA ERVTEVENI!

Έγραψε ο/η Roula / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:39 μ.μ.

Όταν σου έλεγα πόσο κούκλος και sexy είναι ο Θεός, εσύ στριμμένη έκανες ότι δε σου άρεσε... (Αν είναι δυνατόν;;;;;). Πήγες στη συνέντευξη, χωρίς να με ειδοποιήσεις - το καταγγέλω επισήμως αυτό, μονοφαγού- τον είδες και έμεινες, όπως είναι φυσικό, και έτρεξες σα λυσσάρα να τον αγκαλιάσεις και τώρα μας το μοστράρεις και από πάνω!!!!! Αίσχος σου! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!!!!! Είσαι κατάπτυστη....!!!!660

Έγραψε ο/η Anthi / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:45 μ.μ.

Ρουλίτσα μου γλυκειά εγώ σου είπα για την συνέντευξη αλλά εσύ είχες το μυαλό σου αλλού??? που ακριβώς δεν θυμάμαι γιατί τελευταία το Αλτσχαιμερ έχει κάνει την εμφάνισή του! χα χα χα
Και όσο για τα υπόλοιπα τι να κάνω άνθρωπος είμαι και τα σφάλματα είναι ανθρώπινα...στις αφίσσες δεν μου άρεσε που να φανταστώ ότι από κοντά θα ήταν τόσο ωραίος και τόσο γλυκός και τόσο ευγενικός και τόσο καλούλης......και γενικά όλα τα τόσο......΄΄ηταν κερευνοβόλο καλή μου δείξε στην φίλη σου λίγη κατανόηση!

Έγραψε ο/η Roula / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:50 μ.μ.

Ανθή μου, κατανόηση δείχνουμε για συμβατικούς γκόμενους, γιατί τέτοιους βρίσκουμε κάθε μέρα όσους θέλουμε - αν θέλουμε βέβαια - όχι για τον Χοακίν το Θεό. Σε αυτό το θέμα είσαι ασυγχώρητη.... Ποτέ δε θα το ξεχάσω αυτό που μου έκανες...

Έγραψε ο/η Elena / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:56 μ.μ.

Εμένα νονά, ούτε στην παράσταση δε θα με πάρεις..... Δε ξεχνάω ότι μου υποσχέθηκες πώς θα με πάρεις την επόμενη φορά που θα έρθει, σε όποια πόλη και αν είναι. Έως τότε, θα έχω τελιοποιήσει τα ισπανικά μου και θα του μιλάω χωρίς να με καταλαβαίνει καμιά σας.....

Έγραψε ο/η ΑΝΘΗ / 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:01 μ.μ.

Ελενάκη μου γλυκό δεν φταίω εγώ γι αυτό η μαμά σου λόγω ΗΛΙΚΙΑΣ σου πήρε τη θέση καρδούλα μου...Σου υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά που θα έρθει θα σε πάω όπου κι αν χορεύει....Αλλά μέχρι τότε θ αμου κάνει μερικά μαθήματα Ισπανικών γιατί αλίμονό σου!

Έγραψε ο/η BENETSIANA / 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:46 μ.μ.

Η ΝΑΟΜΙ ΚΑΜΠΕΛ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ!!!

Έγραψε ο/η Mitsa Abatzi / 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:14 μ.μ.

Hμουν εκεί ! Σε αυτή την παράσταση. Τον ήξερα σαν καλλιτέχνη και ήξερα τι θα δώ από πρίν. Αλλα....ήταν μαγικός , απόλυτος χορευτής , άνδρας , επαγγελματίας αψογος , .... πολύ πιό αγριος στις αφίσες από την πραγματικότητα. Καποια φίλη πιό κατω λέει το πόσος γλυκός είναι . Θα συμπληρώσω και sexy ! Από τις 14 Σεπτ. μέχρι σήμερα εχω ψάξει όλα τα sites και δεν χορταίνω να βλέπω τα videos που κυκλοφορούν. Πότε θα ξανάρθει ????

Έγραψε ο/η Anthi / 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:55 μ.μ.

Αγαπητή μου Μίτσα ήμουν κι εγώ εκεί και θα συμφωνήσω μαζί σου. ήταν υπέροχος. Θα έρθει και πάλι κατά την διάρκεια της 3ετούς αυτής περιοδίας του ανά τον κόσμο από ότι μας είπε στην συνέντευξη τύπου αλλά μάλλον σε κάποια άλλη πόλη, όχι στην Αθήνα. Εγώ πάντως θα σας ενημερώσω από πολύ νωρις για κάθε νεότερο. Αν σου αρέσει τόσο πολύ στείλε μου το μαιλ σου να σου γράψω τις ταινίες που έχει παίξει και το cd που έχει βγάλει για να τα προμηθευτείς....

Έγραψε ο/η Thalia / 22 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:04 μ.μ.

ΘΕΕ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!
ΖΗΛΕΥΩ αφόρητα! Είναι το μεγάλο απωθημένο ο άνθρωπας!
Έχω δει ΟΛΕΣ τις ταινίες του (τις έχω κι όλας για κάθε ενδιαφερόμενο..) και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που τον είδα......Ακόμα με lexotanil είμαι.....Τι πλάσμα...τι χάρισμα...τι χαμόγελο...τι μάτια...
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, θα είμαι καλό κορίτσι, να, σε μια γωνίτσα θα κάτσω και θα του κάνω ματάκια...........θα κάνω και μετάφραση άμα θέτε....
Αλήθεια τώρα, αν ξαναέρθει το πλάσμα ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ!!!!!!!!!
(ΟΥΦ τα 'πα και ξεθύμανα)

Έγραψε ο/η Anthi / 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:01 μ.μ.

Θάλεια μου σου υπόσχομαι ότι θα σας ενημερώσω από νωρίς όταν θα έρθει πάλι....

Έγραψε ο/η Thalia / 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:08 μ.μ.

Muchas gracias querida Anthi!!!!!!

Έγραψε ο/η Γιούλη Πλατιά / 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:53 μ.μ.

Θέλω θέλω θέλωωωωωωωωωωω κι εγώ!!!!!!!!
Είμαστε ΟΜΑΔΑ ή δεν είμαστε? Εμείς δηλαδή τι?
ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ, θέλω και προφορική περιγραφή...

Έγραψε ο/η Thalia / 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:30 μ.μ.

Αχ το γλυκό μου.....κάνει και ρυτιδούλες στα ματάκια του όταν γελάει.....ΚΟΡΙΤΣΑΑΑΑΑ με χάνετε λέμε!!!!
Σας παραπέμπω σε αυτό το videaki....Ακόμα και αν δεν ξέρετε ισπανικά, είναι απολαυστικό!
http://www.youtube.com/watch?v=k147XiDeoJM

Έγραψε ο/η Μαρία / 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:13 μ.μ.

Ημουν και εγώ στο Καλλιμάρμαρο με τη θεία μου είμαστε άρρωστες με τον joaquin κάθε μέρα ανταλλάσουμε πληροφορίες για αυτόν!!!έχω πορωθεί και είμαι σε περίοδο εξεταστικής και προσπαθώ να συγκεντρωθώ....ειδοποιήστε για οτι νεώτερο...έρχομαι και εγώ για συνέντευξη άμα θέτε...χα χα ξέρω και λάτιν...να το βγάλουμε έξω το παιδί να το διασκεδάσουμε...έμαθα πήγε στο Ρομέο...σε όλες τις πίστες να τον πάμε όπου θέλει από λυρική...μέχρι ρεμπετάδικο!!!
Κόλλημα...εκτός από απίστευτα όμορφος είναι ανθρωπιστής,έχει κοινωνική και πνευματική μόρφωση...
Θα δω ταινίες του για να εκφέρω σφαιρική άποψη...από Καλλιμάρμαρο μαγευτηκα...
joaquin come back soon!!!

Έγραψε ο/η Abatzi Mitsa / 30 Οκτωβρίου 2009 στις 11:18 μ.μ.

Aνθή γειά σου ,
το e-mail μου είναι abatzi.mitsa@gmail.com για να μου στείλεις λίστα με τις ταινίες του κ.λ.π
ευχαριστώ πολύ γι αυτό

Έγραψε ο/η Anthi / 30 Οκτωβρίου 2009 στις 1:16 μ.μ.

ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣΚΑΙ ΤΟ CD ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.

CD
THE GIPSY PASSION BAND

ΤΑΙΝΙΕΣ
GITANO – MANOUEL PACIOS
ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – CIRO IPPOLITO
ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙ - ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ
ΦΛΑΜΕΝΚΟ – CARLOS SOURA

Έγραψε ο/η ΚΕΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ / 27 Ιανουαρίου 2010 στις 2:02 μ.μ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο JOAQUIN CORTEZ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΓΡΩΠΟΥ ΜΕ 'Α' ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 
Τελευταία άρθρα