fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Οι εμπνευστές της νέας διαφήμισης της μπύρας Άλφα που έκαναν τους πάντες να δακρύσουν

18 Μαρτίου 2017 | 12:11 μ.μ.

"Μιλήσαμε στις καρδιές τους"


Αυθεντικές, καθημερινές σχέσεις που συγκινούν και δημιουργούν αληθινά συναισθήματα, αναδεικνύονται μέσα από τα διαφημιστικά σποτ της μπύρας Άλφα που κατάφεραν να μας κάνουν να θέλουμε να τα βλέπουμε ξανά και ξανά.

Μετά την επιτυχία που γνώρισε πέρυσι η συγκινητική διαφήμιση της γνωστής εταιρείας ζυθοποιίας, με αντικείμενο τη σχέση πατέρα και κόρης, πριν λίγες εβδομάδες ήρθε το νέο σποτ, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά έναν πατέρα και τον γιο του. Η νέα διαφήμιση κάνει τους πάντες να δακρύσουν καθώς παρουσιάζει τις δυσκολίες που δοκιμάζουν την ισχυρή αυτή σχέση.

Ο νεαρός δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός ότι αναγκάζεται να δουλέψει ως μανάβης, στο πλάι του πατέρα του. Αποκορύφωμα αποτελεί η στιγμή που επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές με τους φίλους του και βλέπει τον πατέρα του με τα ρούχα της δουλειάς να τον περιμένει χαρούμενος στο λιμάνι, γνέφοντάς του. Εκείνος σκύβει το κεφάλι κάνοντας πως δεν τον ξέρει και τον προσπερνά. Ο πατέρας πληγωμένος, προσπαθεί να σταθεί στο πλάι του σιωπηρά.

Ο γιος αποφασίζει να δώσει βάρος στις σπουδές του και τελικά κερδίζει μια καλή θέση σε μεγάλη εταιρεία. Όσο κι αν τον ικανοποιεί ότι κατάφερε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να πετύχει, η οικογενειακή δουλειά είναι συνεχώς στο μυαλό του. Ένα βράδυ φεύγει από το γραφείο και αποφασίζει αν επιστρέψει στη λαχαναγορά. Με μία αγκαλιά στον πατέρα του δείχνει σε όλους πως δεν πρέπει να θεωρούμε τις σχέσεις μας με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας δεδομένες.

Οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις αποτέλεσαν την έμπνευση
Οι δημιουργοί της διαφήμισης εμπνεόμενοι από αληθινές ιστορίες, είτε από δικά τους βιώματα ή βιώματα κοντινών τους ανθρώπων, είτε από ιστορίες που έτυχε να ακούσουν τυχαία από κάποιον, δημιούργησαν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

«Η επιθυμία μας και φέτος ήταν να εξετάσουμε τις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη σχέση πατέρα και γιου καθώς θέλαμε να δούμε από κοντά δύο ζωές που βαδίζουν παράλληλα. Να εξετάσουμε δύο χαρακτήρες που μοιράζονται πολλά αλλά την ίδια στιγμή εξίσου τόσα πολλά τους χωρίζουν. Να νιώσουμε την ένταση που επικρατεί μεταξύ τους τα περισσότερα χρόνια της σχέσης τους, ειδικά όσο ο γιος μεγαλώνει και χαράζει τη δική του πορεία, αλλά και τη βαθιά αγάπη και τον αλληλοσεβασμό που τους δένει για πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο thestival.gr η Associate Creative Director της διαφημιστικής SOHO SQUARE ATHENS, Aγγελική Κορνελάτου.

Η φετινή ταινία είναι μία ιστορία που αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, μία πραγματική ιστορία μέσα από την οποία ο καθένας μας, για διαφορετικούς προσωπικούς του λόγους, μπορεί να δει τον ίδιο του τον εαυτό. «Επιτυγχάνοντας την ταύτιση πετύχαμε παράλληλα να ακουμπήσουμε τη ψυχή του καταναλωτή, να του ξυπνήσουμε αναμνήσεις και να προκαλέσουμε τη συγκίνησή του», τονίζει η Senior Brand Manager ALFA, Αλίκη Βούλγαρη.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας θέλησαν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να διαφημίσουν την μπύρα μακριά από τους κλασσικούς κώδικες που επικοινωνεί η κατηγορία της μπύρας στους καταναλωτές.

«Αυτό τελικά, όμως, είναι που μας έφερε πιο κοντά στους ανθρώπους που μας είδαν. Που μίλησε στις καρδιές τους», συμπληρώνει η κα. Βούλγαρη.

«Οι άνθρωποι που δεν ζητούν τίποτα σε αντάλλαγμα είναι αυτοί που είναι και θα είναι πάντα δίπλα μας»

Μέσα από την συγκινητική διαφήμιση της μπύρας Άλφα το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι εμπνευστές της διαφήμισης είναι ότι οι αληθινές, γνήσιες, ανιδιοτελείς σχέσεις είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν και θα μας στηρίξουν. «Αυτοί οι άνθρωποι που δεν ζητούν τίποτα σε αντάλλαγμα την ίδια στιγμή που μας τα δίνουν όλα, είναι αυτοί που είναι και θα είναι πάντα δίπλα μας. Πολλές φορές βέβαια, λόγω των συνθηκών, της ρουτίνας, της καθημερινότητας, κάνουμε το λάθος και θεωρούμε όλες αυτές τις σχέσεις δεδομένες. Με την ταινία αυτή θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο. Να του υπενθυμίσουμε πως ακόμα και ένα μικρό βήμα, στην προκειμένη ταινία, ένα ευχαριστώ και μια αγκαλιά, είναι αρκετό για να μας φέρουν πιο κοντά στους ανθρώπους μας», καταλήγει η κα. Κορνελάτου.

Μία ταινία που θύμισε σε όλους την ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, να τους στηρίζουμε, να μην τους παραμελούμε, αλλά να αναγνωρίζουμε την αξία τους, αποδεικνύοντας το καθημερινά με έμπρακτο τρόπο.

Πηγή: thestival

icon Προσθήκη Σχόλιου

Οι εμπνευστές της νέας διαφήμισης της μπύρας Άλφα που έκαναν τους πάντες να δακρύσουν


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα