fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Πόσο καλό κάνει σε σένα το κρεμμύδι;

13 Σεπτεμβρίου 2019 | 05:54 μ.μ.

Τα κρεμμύδια είναι βασικά στοιχεία σε κάθε κουζίνα

Είτε μαγειρεύεις ένα Ιταλικό, Μεξικάνικο είτε Ινδονησιακό γεύμα, στις περισσότερες συνταγές θα χρειαστείς κρεμμύδια και σκόρδο. Τα κρεμμύδια δεν δίνουν μόνο γεύση αλλά είναι και πολύ υγιεινά. Επομένως, έχεις αρκετούς λόγους να προσθέσεις κρεμμύδι στο φαγητό σου σε καθημερινή βάση.

Χρησιμοποιείτε πάντα κρεμμύδια στα πιάτα σας;


1. Καλά βακτήρια

Προτιμούμε να μην πολυσκεφτόμαστε τα βακτήρια. Αυτά είναι άλλωστε ο λόγος που αρρωσταίνουμε, σωστά; Όχι πάντα όμως. Έχουμε και πολλά βακτήρια μέσα μας τα οποία μας βοηθούν να μείνουμε υγιείς. Τα κρεμμύδια περιέχουν ίνες πρεβιοτικών οι οποία βοηθούν τα έντερα σας. Διατηρούν την χλωρίδα των εντέρων σας υγιή και κρατούν σε κανονικά επίπεδα τον αριθμό των βακτηριδίων. Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μια ουσία που διεγείρει την ανάπτυξη μπιφιδοβακτήριων. Αυτά τα βακτήρια καταπολεμούν άλλα βακτήρια τα οποία κάνουν ζημιά στα έντερα σας.


2. Η καρδιά σας

Υπάρχουν αρκετές μελέτες για την επίδραση των κρεμμυδιών στο αίμα σας. Αυτές οι μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών σε τακτική βάση μειώνει σημαντικά των κίνδυνο θρόμβων στο αίμα. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει χοληστερόλη στα κρεμμύδια και δίνουν πολύ γεύση. Επομένως, είναι πολύ καλύτερο να προσθέσετε ένα κρεμμύδι στο φαγητό σας αντί για περισσότερο αλάτι για παράδειγμα. Το αλάτι είναι κακό για την πίεση του αίματος σας ενώ το κρεμμύδι έχει μόνο οφέλη για την υγεία σας.


3. Ζάχαρο στο αίμα

ΑΥτή η μελέτη είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, αλλά οι ερευνητές έχουν βρει οτι τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, σε δοκιμές που έγιναν σε ζώα, μειώθηκαν σημαντικά με την κατανάλωση κρεμμυδιών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το θείο στα κρεμμύδια αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης κάτι που μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σας.


4. Κίνδυνος για καρκίνο

Και αυτή η μελέτη είναι σχετικά πρόσφατη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Guelph έκαναν έρευνα για την επίδραση του κόκκινου κρεμμυδιού στα καρκινικά κύτταρα. Ισχυρίζονται ότι τα κρεμμύδια μπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας βαλανοκετόνης και ανθοκυάνης που περιέχουν. Φυσικά, αυτό δεν θεραπεύει τον καρκίνο, αλλά η έρευνα διεξάγεται για να δείξει αν θα ήταν χρήσιμο να ενσωματωθεί το κρεμμύδι σε φάρμακα. Εντωμεταξύ, δεν θα ήταν κακή ιδέα να προσθέσετε λίγο παραπάνω κρεμμύδι στα πιάτα σας για να σκοτώσετε μερικά κακά κύτταρα.

Διαβάστε ακόμα

icon Προσθήκη Σχόλιου

Πόσο καλό κάνει σε σένα το κρεμμύδι;


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα