fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

 

H συνταγή για να διατηρούνται τα λουλούδια στο βάζο

28 Απριλίου 2019 | 01:38 π.μ.

Χρειάζονται μόλις τρία απλά υλικά


Αυτές τις ημέρες των γιορτών αρκετά σπίτια θα στολιστούν με λουλούδια, για να δώσουν το σύνθημα της άνοιξης. Συχνά όμως απογοητευόμαστε όταν τα λουλούδια που διαλέξαμε (ή μας προσέφεραν) αρχίζουν να αποδεκατίζονται μετά από 2-3 μέρες.

Υπάρχει μια απλή λύση για να αντέξουν περισσότερο, παρασκευάζοντας μια "συνταγή" με πολύ απλά και συνήθη υλικά. Θα χρειαστούν:

    1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
    1 κουτ. του γλυκού χλωρίνη
    2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
    ¼ του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Απλά ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά και τα βάζουμε στο... βάζο με τα λουλούδια. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει τα επίπεδα του ph.

Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το “πιουν” πιο γρήγορα. Προσοχή όμως γιατί η συνταγή αυτή “αρέσει” σε όλα τα λουλούδια, εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.

Πηγή: e-radio

Διαβάστε ακόμα

icon Προσθήκη Σχόλιου

H συνταγή για να διατηρούνται τα λουλούδια στο βάζο


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα