fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τηγανητά αυγά με σπαράγγια

27 Σεπτεμβρίου 2019 | 06:42 μ.μ.


Τηγανητα αυγά με σπαραγγια photo Caruso.gr

Συνταγή πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α, και C

Υλικά:

•  1 αυγό xήνας ή 2 αυγά κότας,
•  4-5 πράσινα σπαράγγια με κομμένες τις κάτω άκρες τους,
•  30 ml ελαιόλαδο,
•  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μεσαία φωτιά, βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και περιμένουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα αφήνουμε για 2 λεπτά απ’ τη μια πλευρά να πάρουν χρώμα. Γυρνάμε τα σπαράγγια απ’ την άλλη πλευρά και προσθέτουμε τα αυγά.

Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι να πέσει λίγο καυτό λάδι στη πάνω επιφάνεια του ασπραδιού ώστε να το βοηθήσει να μαγειρευτεί γρήγορα, προκειμένου να μην γίνει σκληρή κρούστα από κάτω.

Επαναλαμβάνουμε αυτή την κίνηση κάθε τόσο, και παράλληλα με ένα κουτάλι παίρνουμε καυτό λάδι και το ρίχνουμε στους κρόκους, για να γίνουν όσο παχύρευστοι πρέπει. Αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 4 λεπτά.

Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και σερβίρουμε με σπάτουλα προσεκτικά στο πιάτο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: Caruso.gr

Διαβάστε ακόμα

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τηγανητά αυγά με σπαράγγια


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα