fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

 

Συσκευασία Τροφίμων

27 Ιανουαρίου 2010 | 09:19 π.μ.

Υλικά Και Μέθοδοι Συσκευασίας. Συντήρηση - Ποιότητα - Χρόνος Ζωής

Η συσκευασία πέρα από το να περιέχει και να συντηρεί, βοηθά στην επεξεργασία, στη διανομή, στο marketing, τις πωλήσεις και ακόμα στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα των προϊόντων.

Η απαραίτητη προστασία που προσφέρει η συσκευασία είναι τόσο έναντι των περιβαλλοντικών συνθηκών όσο και των φυσικών κινδύνων τους οποίους είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει ένα προϊόν.

Η συσκευασία έχει τον πρώτο ρόλο στην επιλογή του καταναλωτή και στην σχέση που θα αναπτύξει ο πελάτης με αυτό η οποία και θα τον οδηγήσει στην πρώτη αγορά του προϊόντος, ενώ το ίδιο το προϊόν είναι αυτό που θα πρέπει να ικανοποιήσει τον πελάτη ώστε να τον οδηγήσει στην επανάληψη της αγοράς.

Η εμπορική αξία ενός ευαλλοίοτου προϊόντος όπως ενός τροφίμου εξαρτάται από το χρόνο ζωής του, την ποιότητα, την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης του. Είναι φανερή λοιπόν η ανάγκη να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν το σύστημα τρόφιμο/συσκευασία. Έτσι, οι επαγγελματίες της βιομηχανίας θα είναι σε θέση να επιλέξουν τα κατάλληλα υλικά συσκευασίας τα οποία θα εγγυώνται την επιθυμητή ποιότητα και τον μέγιστο χρόνο ζωής.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Η σχέση μεταξύ της συσκευασίας και του προϊόντος είναι άρρηκτη και μοναδική. Η γνώση του ρόλου της συσκευασίας στην ποιότητα των τροφίμων και στην ασφάλεια των καταναλωτών είναι πλέον απαραίτητη σαν ολότητα τόσο για τα τμήματα που αναπτύσσουν τα προϊόντα (σχεδιαστές, marketing), τα τμήματα που ασχολούνται με την προμήθεια των υλικών, την παραγωγή και φυσικά τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση-διακίνηση (logistics) των προϊόντων.

Η κατανόηση της σημασίας  των υλικών και μεθόδων συσκευασίας και η επίδραση τους σε κάθε σημείο της ζωής των προϊόντων, θα βοηθήσει στην κοινή αντίληψη και άρα στο βέλτιστο αποτέλεσμα, δηλαδή την κατάλληλη συσκευασία, στο σωστό κόστος τον σωστό χρόνο.


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα βασικά υλικά και τις μεθόδους καθώς και την εξάρτηση της ποιότητας ενός ευαλλοίωτου προϊόντος από αυτά, την σημασία τους στον υπολογισμό του χρόνου ζωής των συσκευασμένων προϊόντων και τα θέματα προστασίας των προϊόντων από τους περιβαλλοντικούς και ανθρώπινους παράγοντες, τις απαιτήσεις των καταναλωτών καθώς και τις σύγχρονες εξελίξεις στη συσκευασία. Η γνώση αυτή θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό, επιλογή και διαχείριση των συσκευασμένων προϊόντων.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

·         ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

·         ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

·         ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

·         ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

·         ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

·         ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

·         ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΖΩΗΣ

·         ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

·         ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑ

·         ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

·         ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ

·         ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

·         ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

·         ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

      CASE STUDIES


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Αντώνης Καναβούρας, Ph.D. Γεωπόνος - Τεχνολόγος Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακά διπλώματα στο Horticulture και στο Food Quality Management, και διδακτορικό δίπλωμα στο Packaging Engineering, από το School of Packaging του MSU. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Τμήμα Τεχνολογίας & Επεξεργασίας Λιπαρών Υλών της Unilever Ολλανδίας, και σαν διευθύνων προγραμμάτων συσκευασίας στο Τμήμα Συσκευασίας του Κέντρου Τεχνολογίας της Unilever Europe, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Κατόπιν εργάστηκε στην εταιρία «ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ», στην εταιρία «Creta Farm ΑΒΕΕ» και στην εταιρία «ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Α.Ε.» σαν υπεύθυνος συσκευασίας στο τμήμα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply Chain). Παράλληλα έχει διδάξει στο ATEI Θεσσαλονίκης, Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο τμήμα Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΑΤΕΙ Χαλκίδας, ενώ διετέλεσε και εισηγητής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, (Ε.Φ.Ε.Τ.). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο του στην Ελλάδα με θέμα την προστατευτική συσκευασία κατά την αποθήκευση και μεταφορά. Σήμερα ασχολείται με τη έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας καθώς και σαν επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας σε Γερμανικό φορέα διαπίστευσης.


ΓΛΩΣΣΑ:     Ελληνικά      ΔΙΑΡΚΕΙΑ:  6 Ώρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Σάββατο  6 Φεβρουαρίου  ΑΘΗΝΑ            11.00-17.00 Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  11.00-17.00 Hotel Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου  ΗΡΑΚΛΕΙΟ        11.00-17.00 Galaxy Hotel Iraklio, Λ. Δημοκρατίας 75


ΚΟΣΤΟΣ:    195 ευρώ (-15% για έγκαιρη συμμετοχή)

Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικών σημειώσεων, coffee & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης της Global Greece.

Το σεμινάριο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το 0,45 του ΛΑΕΚ.

 



 

Αιτηση Συμμετοχής

Τίτλος Σεμιναρίου
Ημ/νία
Τιμή €
Συμμετοχή
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Σάββατο   6 Φεβρουαρίου ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ
195
195
195

 
                                                                                            
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
     
ΟΝΟΜΑ / ΕΠΙΘΕΤΟ
     
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
     
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ
     
ΠΟΛΗ
     
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
     
ΚΙΝΗΤΟ
     
FAX
     
E-MAIL
     

 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Παρακαλούμε αναφέρετε την εργασιακή σας θέση και εμπειρία

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣ
 
     

 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Παρακαλούμε αναφέρετε σε ποιο κλάδο δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας

 
     
 
 
 
 

 
 
ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΕΚ          ΝΑΙ             ΟΧΙ                                                 
 


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:195 Ευρώ
Προσφορά έγκαιρης πληρωμής: 
  • 15% έκπτωση ανά άτομο για δήλωση συμμετοχής & πληρωμή επτά ημέρες πριν το σεμινάριο.
  • Για κάθε δύο άτομα της ίδιας επιχείρησης (χωρίς έκπτωση), το τρίτο δωρεάν
Τυχόν ακυρώσεις πρέπει να γνωστοποιηθούν μια εβδομάδα νωρίτερα, ειδάλως θα χρεωθεί το 50% του κόστους.
 

  Σεμινάριο                             Ευρώ
     


Παρακαλούμε καταθέστε το ποσό συμμετοχής στον ακόλουθο λογαριασμό:
Τράπεζα:                      ALPHABANK,                                      Αρ. Λογαριασμού: 720002320001515
Αρ. IBAN:                      GR4401407200720002320001515            Δικαιούχος:      GlobalGreece - Χ.Φιλαδαρλής  
 
Παρακαλούμε δηλώστε το όνομά σας όταν προβαίνετε στην κατάθεση των χρημάτων και αποστείλετε την απόδειξη κατάθεσης στην GlobalGreece (φαξ 2310474192).
Τα έξοδα κατάθεσης βαρύνουν στο σύνολό τους τον καταθέτη.
 
Τιμολόγιο: Παρακαλώ εκδώστε το τιμολόγιο στον/στην:

 
Συμμετέχοντα
Αρ. Ταυτότητας
     
ΔΟΥ:
     
 
Εταιρεία
Επωνυμία:
     
ΑΦΜ:
     
 
 
Διεύθυνση:
     
 
 
Επάγγελμα:
     

Εκτός εάν αιτηθείτε διαφορετικά, θα λάβετε τα τιμολόγια για τις πληρωμές σας κατά την άφιξή σας στο χώρο του σεμιναρίου.
 
Υπογραφή                                                      Ημερομηνία:       
 
 
 
Global Greece - International Business Projects
9οΧλμΧαριλάου - Θέρμης, Κτήριο Thomas, 57001, Θεσσαλονίκη
Tel: +30 2310474191 Fax:+30 2310474192, Email:info@globalgreece.gr  
www.globalgreece.gr
 

 

 

 

 

 

 

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Συσκευασία Τροφίμων


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα