fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Μπακαλιάρος σκορδαλιά με σησαμέλαιο

23 Φεβρουαρίου 2007 | 02:20 μ.μ.

Σεφ ...ο Νίκος Κατσάνης.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΣΕ ΠΑΡΘΕΝΟ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ

Υλικά:

800 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο σε κομμάτια

Παρθένο Σησαμέλαιο

 

Για το κουρκούτι:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι σόδα φαγητού

1 αυγό

Νερό για να γίνει πηχτό κουρκούτι

*Αν δεν έχουμε σκόνη σόδα αντικαθιστούμε το νερό με σόδα η μπύρα

 Εκτέλεση

Βουτάμε το μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε ελάχιστο καυτό (1εκ.) Παρθένο Σησαμέλαιο.

 ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ

Υλικά:

Παρθένο Σησαμέλαιο

250 γρ. βραστή πατάτα καθαρισμένη κρύα, περασμένη από την πρέσα

5 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, ξύδι

 Εκτέλεση

Σε ξύλινο γουδί σπάμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το αλάτι, λίγο ξύδι και λίγο Παρθένο Σησαμέλαιο, μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτουμε τη λειωμένη πατάτα και πιέζοντας κυκλικά με το γουδοχέρι, προσθέτουμε λίγο-λίγο Παρθένο Σησαμέλαιο. Δουλεύουμε τη σκορδαλιά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Ανακατεύουμε και πιέζουμε σταθερά, ελέγχοντας πάντα την ποσότητα του Παρθένου Σησαμελαίου για να μην κόψει η σκορδαλιά.

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα