fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: escalivada (Ισπανική κουζίνα)

9 Μαρτίου 2007 | 08:02 μ.μ.

Πικάσο, Νταλί, Ανδαλουσία, Σεγκόβια, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Φλαμένκο, Ταυρομαχία, Βαρκελώνη, Γκόγια, Τολέδο, Ελ Γκρέκο, ο Δον Κιχότης, Κόρδοβα, Βελάσκεθ, Αλμοδόβαρ, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Καλατράβα...Παέλλια, εσκαλιβαδα ...μύρισε Ισπανία ...μύρισε φαγητό.
Στους Ισπανούς αρέσουν τα ψητά κρέατα,η φαμπάντα φασόλια και κρέας με βούτυρο ,τα αλμποντίγκας (κεφτεδάκια), τα τηγανητά καλαμαράκια(καλαμάρες φρίτος),η διάσημη Παέλλια (ρύζι με θαλασσινά), η τορτίγια (ομελέτα πατάτας)...η εσκαλιβάδα...

 

Εσκαλιβάδα - Μαριναρισμένος μπακαλιάρος με ψητά λαχανικά

Ισπανική Κουζίνα

 

Υλικά:
100 γρ πιπεριές κίτρινες
100 γρ πιπεριές πράσινες
100 γρ πιπεριές κόκκινες
60 γρ μελιτζάνες
160 γρ μπακαλιάρος


Εκτέλεση:
Ποσάρουμε τον μπακαλιάρο σε νερό με αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο,μάραθο,..) και τον μαρινάρουμε με θυμάρι και λάδι ελιάς.
Ψήνουμε τις πιπεριές, μετά τις ξεφλουδίζουμε και τις μαρινάρουμε και αυτές σε θυμάρι και ελαιόλαδο.
Σε μια φόρμα θα στρώσουμε εναλλάξ τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και στο τέλος τον μπακαλιάρο.
Θα ραντίσουμε την εσκαλιβάδα με ελαιόλαδο και θα σερβίρουμε με ένα σφηνάκι γκασπάτσο χορταρικών .

Όλε!

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν:

Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

Rosti (Eλβετική κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)


 

 

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα