fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

26 Μαρτίου 2007 | 08:17 π.μ.

Παραδοσιακό πιάτο χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης με ρίζες στην Ουκρανία, το μπορτς φτάνει σε Αμερική και Αγγλία μέσω Εβραίων μεταναστών. Βarščiai στη Λιθουανία, borş στα ρουμάνικα ή barszcz στα πολωνικά, η συνταγή διαφοροποιείται ανάλογα με την εκάστοτε τοπική κουζίνα και επιτρέπει πειράματα με μεγάλη γκάμα λαχανικών μέχρι να ανακαλύψει κανείς τους αγαπημένους του συνδυασμούς γεύσης.

Bortsch,  κρεατόσουπα με παντζάρια (Ουκρανική κουζίνα)

 

 

                                   Υλικά:

400 γρ. κρέας (κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό)
4-5 παντζάρια
4-5 πατάτες
1-2 κρεμμύδια
1-2 καρότα
400 γρ. λάχανο
100 γρ. βούτυρο
2 ντομάτες ή ντοματοπολτό
2-3 φύλλα δάφνης, μαϊντανός
Εναλλακτικά προσθέτετε φασόλια, μανιτάρια ή αγγούρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κρέας με κρεμμύδι και φύλλα δάφνης για δύο ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και το βγάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα λαχανικά σε χοντρές φέτες. Βράζουμε τις πατάτες με το λάχανο για 15 λεπτά. Σωτάρουμε τα παντζάρια και τα καρότα στο τηγάνι με βουτυράκι, προσθέτουμε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, ξύδι και σιγοψήνουμε. Όταν γίνει μια συμπαγής μάζα, αραιώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, έπειτα το κρέας, και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί. Αλατοπίπερο, λίγος μαϊντανός  ..και στο πιάτο σας!

Σερβίρεται με ψωμί ολικής αλέσεως, γιαούρτη ή sour cream όπως το πασχαλινό ρουμάνικο πιάτο, ή με ζεστά ψωμάκια πασπαλισμένα με σκορδάκι αλά ουκρανικά, ως ζεστό ή κρύο πιάτο ..ανάλογα τα γούστα

 

 Γεύσεις που ... ταξιδεύουν:

escalivada (Ισπανική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Rosti (Eλβετική κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)


icon Προσθήκη Σχόλιου

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα