fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

11 Απριλίου 2007 | 11:54 π.μ.

Με πληθώρα επιρροών από Κίνα, Ινδία ή Πορτογαλία, η Ινδονησιακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπλήξεις και φέρνει στο πιάτο μας ομελέτες σε σχήμα λουκουμά με κύριο συστατικό το Tofu (Ιαπωνική ονομασία για την πάστα από αποξηραμένα φασόλια σόγιας).

 Γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΪνη, σίδηρο και ασβέστιο, το Tahu Telur χρονολογείται από τον καιρό της δυναστείας των Χαν (γύρω στο 200 π.Χ.) και αποτελεί αγαπημένο πιάτο της Σιγκαπούρης και Ιαπωνίας. Αναζητείστε Tofu ή αλλιώς Black Bean Curd σε καταστήματα βιολογικών ή ασιατικών προϊόντων. 

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

Tahu Telur  Ινδονησιακές Ομελέτες με πάστα φασολιών σόγιας
Tahu = Tofu ή πάστα φασολιών σόγιας
Telur = αυγό

 

                             Υλικά (για 4 ομελέτες):

Σάλτσα
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας (και τσίλι, κατά προτίμηση)
2 κουταλιές νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλιά φυστικέλαιο

Ομελέτες
3 κομμάτια  πάστα φασολιών σόγιας (Bean Curd)
3 μεγάλα αυγά, 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά αλάτι, 1/4 κουταλιού μαύρο πιπέρι
Φυστικέλαιο για το τηγάνισμα

-

 

 

 

Εκτέλεση:

Σάλτσα:


Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός. Αραιώνουμε με σάλτσα σόγιας και νερό, ρίχνουμε μια κουταλιά ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει.

 

Ομελέτες:

 

Ψιλοκόβουμε τα φασόλια ή τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και τα χτυπάμε με τα αυγά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τηγανίζουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι για να φτιάξουμε μικρές στρογγυλές ομελέτες. 


Τοποθετούμε τις ομελέτες σε ένα πιάτο με κομμένο μαρούλι, αγγούρι και φρέσκα φασολάκια στη βάση και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν επιθυμείτε,  γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ως συνοδευτικό πιάτο ή σαλάτα

 

 

 Γεύσεις που ... ταξιδεύουν:

escalivada (Ισπανική κουζίνα)

Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Rosti (Eλβετική κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)


icon Προσθήκη Σχόλιου

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα