fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

22 Απριλίου 2007 | 05:05 μ.μ.

Γαλλική κουζίνα..... Οι συνειρμοί που φέρνει στο μυαλό είναι περίτεχνα διακοσμημένα πιάτα γκουρμέ να διαδέχονται το ένα το άλλο με γεύσεις γλυκιές και αλμυρές, που ερεθίζουν τις αισθήσεις σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά της συνταγής ...τον χαμηλό φωτισμό, τη ρομαντική ατμόσφαιρα, δυο ποτήρια καλό γαλλικό κρασί, ή εναλλακτικά, καλή γαλλική σαμπάνια.

 Άκρως εκλεπτυσμένη και φινετσάτη, η γαλλική haute cuinine, διατηρεί περήφανα εδώ και χρόνια τη φήμη της πλέον ακριβοπληρωμένης, και είναι απόψε στο πιάτο μας...

Στήθος πάπιας με πατάτες σοταρισμένες με μήλα  (Γαλλική κουζίνα)

Υλικά:

 

4 κομμάτια στήθος πάπιας
4 μήλα
4 μεγάλες πατάτες
1-2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος των μήλων)
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
4 κουταλιές κρασί ξύδι
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (αν θέλετε να καραμελώσετε τις πατάτες)
αλάτι και πιπέρι
δεντρολίβανο, θυμάρι ή δάφνη

Εκτέλεση:

 

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι όπου τηγανίζουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο αρωματικό.

2. Βράζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα. Τις περνάμε από το τηγάνι με βούτυρο και, αν επιθυμούμε, τις καραμελώνουμε με μαύρη ζάχαρη. Ενώ ετοιμάζουμε τα μήλα, αρχίζουμε τη διαδικασία με την πάπια.

 Αφαιρούμε την πέτσα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 4-5  λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, αρωματικά, και σβήνουμε με κρασί ή ξύδι.

 

 

3. Τοποθετούμε την πάπια σε μια πιατέλα, αφού την κόψουμε σε λεπτές φέτες. Συνοδεύουμε με τις πατάτες. Γαρνίρουμε με τα μήλα ...και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

Παραδοθείτε στην υπέροχη γεύση, απολαμβάνοντας το πιάτο σας με καλό γαλλικό κρασί, εκλεκτά τυριά αυστηρά της ιδίας εθνικότητος ...και φυσικά κεριά και την κατάλληλη ρομαντική διάθεση, για να χαρίσετε στο ταίρι σας ένα αξέχαστο δείπνο με γαλλική σφραγίδα.  

 bon appetite      

 Γεύσεις που ... ταξιδεύουν:

escalivada (Ισπανική κουζίνα)

Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Rosti (Eλβετική κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)


                          

icon Προσθήκη Σχόλιου

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα