fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ...ταξιδεύουν: Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

14 Μαΐου 2007 | 09:13 π.μ.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στο σταυροδρόμι που συναντώνται γεύσεις της Μέσης Ανατολής και της Μεσόγειου. Πιάτα που συντίθενται από έντονα στοιχεία της βαριάς ανατολίτικης κουζίνας από τη μια και της πιο ελαφριάς και υγιεινής μεσογειακής κουζίνας από την άλλη, επιδέξια παντρεμένες, προσδίδουν στη λιβανέζικη κουζίνα ένα χαρακτήρα γευστικής ιδιαιτερότητας.

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και κουκουνάρια (Λιβανέζικη κουζίνα)

 

Υλικά
8 μελιτζάνες μικρού μεγέθους
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
κιμά, κουκουνάρια κρεμμύδι, σκόρδο
τριμμένη κανέλα και μπαχάρι, τριμμένο μαύρο πιπέρι,  αλάτι
850 γρ. ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες 
 
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μισές μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Με μια κουτάλα τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

 

Προετοιμάζουμε τη γέμιση, τσιγαρίζοντας ελαφρώς τον κιμά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Αναμειγνύουμε τον κιμά με τα κουκουνάρια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Παίρνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τις κόβουμε μέχρι την καρδιά από τη μια μεριά. Πιέζουμε το κάθε τμήμα προς τα μέσα με ένα κουτάλι, σχηματίζοντας μια κοιλότητα την οποία γεμίζουμε με τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τοποθετούμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα ταψί, πάνω σε μια στρώση από τις ήδη τηγανισμένες.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα τις κομμένες ντομάτες πάνω στις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με κανέλα, μπαχάρια και αλατοπίπερο. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το ζουμί της ντομάτα. Σερβίρεται με ρύζι.
Τολμήστε για επιδόρπιο ένα κομμάτι λιβανέζικο μπακλαβά με φυστίκια και μια κούπα δυνατό λιβανέζικο καφέ με κάρδαμο.

جيّد الشّهيّة

 

 Γεύσεις που ... ταξιδεύουν:

Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

escalivada (Ισπανική κουζίνα)

Rosti (Eλβετική κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)

icon Προσθήκη Σχόλιου

Γεύσεις που ...ταξιδεύουν: Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα