fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Οι Γρήγορες συνταγές: Τάρτες.

20 Μαΐου 2007 | 09:27 μ.μ.

 

...από τη " Lili"  

Άνοιξε ο καιρός, θα κατεβάσουμε τα ρούχα από το πατάρι (ναι, αυτά που ανεβάσαμε πριν μόλις δυο μήνες) και θα αρχίσουμε να αποζητάμε ελαφρά και δροσιστικά πιάτα.
Ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από τις Γρήγορες Συνταγές, τις πιο ξακουστές τάρτες του κόσμου, αρχίζοντας με την τάρτα λεμονιού και την πασίγνωστη τάρτα κρεμμυδιού της Αλσατίας.

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Για την ζύμη(*)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
½ κούπα ανάλατο βούτυρο σε κομματάκια


Για την κρέμα
5 κουταλάκια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
7 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 4 λεμόνια)
4 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού

 

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατέψτε το αλεύρι, την ζάχαρη και τα ξύσματα, προσθέστε το βούτυρο.
Πιέστε την ζύμη στο πάτο και τα πλάγια του ταψιού. Τρυπήστε την ζύμη με ένα πιρούνι. Παγώστε για 15 λεπτά. Ψήστε μέχρι να χρυσίσει για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Κατεβάστε στους 180 βαθμούς.

Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ. Προσθέστε την ζάχαρη. Προσθέστε τα αβγά –ένα κάθε φορά- χτυπώντας πολύ καλά μετά από κάθε πρόσθεση. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Περιχύστε το μίγμα  στην ψημένη ζύμη και ψήστε για 30 λεπτά στους 180 βαθμους. Αφήστε να κρυώσει. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου μια ωρα.

Μπορείτε να βάλετε για γαρνίρισμα: Σαντιγί, φράουλες ή ζάχαρη άχνη.
Βάλτε 2 λεπτές φέτες λεμονιού στο κέντρο για ομορφιά.


(*)Αντί για ζύμη μπορείτε να σπάσετε μπισκότα και να τα ανακατέψετε με λιωμένο βούτυρο. Βάλτε τα στο ταψί και παγώστε στο ψυγείο.

 

 

Τάρτα Κρεμμυδιού

Patte brisee
1 κουταλιά λάδι
2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.
1 μεγάλο αβγό
½ κούπα πηχτή κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
 τριμμένο μοσχοκάρυδο

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Απλώστε την ζύμη στην ταρτιέρα. Σκεπάστε με σελοφάν και βάλτε στο ψυγείο.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.

Χτυπήστε το αυγό και την κρέμα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια. Αν θέλετε προσθέστε τριμμένο έμενταλ.
Ανακατέψτε.
Βγάλτε την ταρτιέρα από το ψυγείο και γεμίστε το με την γέμιση. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει ή σερβίρετε ζεστό.

 

(*) Ζύμη Patte brisee
Αλεύρι (συνήθως 250 γρ), βούτυρο(125 γρ) σε κομμάτια.
Μαλάξτε με τις άκρες των δαχτύλων και τρίψτε ανάμεσα στα χέρια σας δίνοντας αυτήν την αίσθηση «άμμου» και θραυσμάτων.
 
Ανοίξτε μια τρύπα και προσθέστε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό.(90 γρ)
 
Δουλέψτε την ζύμη λίγο λίγο. Προσοχή μην γίνει ελαστική. «Λιώνετε» την  με το χέρι σας, πιέζετε την. Τυλίξτε την με ένα σελοφάν και κρατήστε την στο ψυγείο.
 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Οι Γρήγορες συνταγές: Τάρτες.


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Τάρτα λεμονιού / 19 Ιουνίου 2007 στις 11:21 π.μ.

Στη συνταγή που έχετε "τάρτα λεμονιού" εκεί που γράφετε τα υλικά για την κρέμα, αναφέρετε "5 τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου", αλλά δεν προσδιορίζετε τι 5 (κουτάλια, ποτίρια)???

Έγραψε ο/η εχετε δικιο / 19 Ιουνίου 2007 στις 8:40 μ.μ.

εχετε δικιο, ειναι πεντε κουταλιες
(αν και γω εβαλα ολο το κεσεδακι)
Καλη σας ορεξη
:)

Έγραψε ο/η Φαίη / 17 Μαΐου 2010 στις 9:15 π.μ.

Η γέμιση με 5 κ.σ. τυρί δε θα είναι πολύ λίγη; Μισή κούπα ζάχαρη γι αυτή την ποσότητα δεν είναι πολύ; Αλήθεια ποιο είναι το μέγεθος της φόρφμας που χρησιμοποιήσατε;

 
Τελευταία άρθρα