fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Rosti (Eλβετική κουζίνα)

8 Ιουνίου 2007 | 09:41 π.μ.

Ελβετία, σταθμός μας η Ζυρίχη... Σκιέρ και η Χάιντι να αλωνίζουν περιχαρείς χιονισμένες πλαγιές των Άλπεων. Περίπατοι σε πλακόστρωτα δρομάκια της κοσμοπολίτικης πόλης, με τις σόλες μας να κραδάζουν πάνω σε πλάκες χρυσού. Σοκολάτες να γλυκαίνουν τις στιγμές και ρολόγια ακριβείας να μετρούν τα πολύτιμα λεπτά της διαμονής μας στο πολύχρωμο ελβετικό τοπίο με θέα τη λίμνη της Ζυρίχης.

Όσο για τις γεύσεις, επικρατεί έντονο το γερμανικό, γαλλικό και ιταλικό στοιχείο, όσα και τα καντόνια. Η πρόταση μας, το παραδοσιακό ρόστι, η πλέον αυθεντική ελβετική γεύση...

 Τηγανητός πολτός πατάτας   (Ελβετική κουζίνα)

 

 

Υλικά:


1 κιλό πατάτες
2-3 κουταλιές βούτυρο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μπέικον (κατά προτίμηση)
αλάτι, δύο κουταλιές γάλα

 

Εκτέλεση:

Έχουμε βράσει τις πατάτες ολόκληρες, τουλάχιστον μια μέρα πριν. Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.  Τοποθετούμε σε ένα μπολάκι τη μάζα πατάτας, που θυμίζει στρογγυλή φραντζόλα και σκεπάζουμε μέχρι την επομένη χωρίς να ανακατέψουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, και κατά προτίμηση το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα, έπειτα την πατάτα και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, πιέζουμε για να σχηματίσουμε μια στρογγυλή φραντζόλα. Προσθέτουμε λίγο γάλα και καλύπτουμε ελαφρώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις η μάζα πατάτας αρχίσει να σιγοψήνεται. Τηγανίζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά  ώσπου να δημιουργηθεί μια καφέ κρούστα.  Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

 Γεύσεις που ... ταξιδεύουν:

Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

escalivada (Ισπανική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)

icon Προσθήκη Σχόλιου

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Rosti (Eλβετική κουζίνα)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα