fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)

30 Ιουλίου 2007 | 08:58 π.μ.

Ένας επίγειος παράδεισος, πατρίδα άπειρων κοραλιογενών υφάλων βουτηγμένων στα νερά του Ινδικού ωκέανου, ένα ηφαίστειο γεύσεων και γαστρονομικών παραδόσεων, από τη Δύση (πρώην αποικία Ολλανδίας, Γαλλίας και Μ.Βρετανίας), έως την Ασία και την Αφρική.

  Με επικρατέστερο το κρεολέζικο στοιχείο, ο Άγιος Μαυρίκιος καλωσορίζει τους μπον βιβέρ για βουτιές προς εξερεύνηση της φυσικής και γευστικής ποικιλομορφίας του τροπικού του νησιού. Αν σταθείτε τυχεροί, ίσως ψαρέψετε έναν αστακό για το απολαυτικό πιάτο που προτείνουμε...


Αστακός με κόκκινο κρασί  (Άγιος Μαυρίκιος

 

Υλικά:


2 φρέσκοι αστακοί (1 κιλό έκαστος)
150 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
450 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
100 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια φρέσκα και ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-6 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 μπουκάλι cabernet
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και καγιέν

 

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε τους αστακούς σε νερό που κοχλάζει για 3 λεπτά κι έπειτα τους κόβουμε στη μέση, ξεχωρίζοντας το κεφάλι από την ουρά. Κρατάμε τα ζουμιά τους σε ένα μπολ. Αφαιρούμε το στομάχι και το τοποθετούμε σε άλλο μπολ.
2. Κόβουμε κάθετα τις ουρές. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια αστακού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το προσούτο, και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
3. Αφαιρούμε τον αστακό και τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τώρα το κρασί στη σάλτσα και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η ποσότητα μειωθεί στο μισό.
4. Ξαναρίχνουμε τον αστακό στο τηγάνι, μαζί με τα υγρά και το στομάχι, που έχουμε κρατήσει στα μπολ, και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
5. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε προαιρετικά με φρέσκια μπαγκέτα. Μια υπέροχη λιχουδιά για εξαιρετικές περιστάσεις.  

 

Bortsch (Ουκρανική κουζίνα)

Gemischter Rohkost Salat  (Γερμανική κουζίνα)

Magrets de Canard aux Pommes (Γαλλική κουζίνα)

Tahu Telur (Ινδονησιακή κουζίνα)

escalivada (Ισπανική κουζίνα)

Rosti (Eλβετική κουζίνα)

Sheikh el-Mehshi (Λιβανέζικη κουζίνα)

icon Προσθήκη Σχόλιου

Γεύσεις που ... ταξιδεύουν: Civet de homard (Άγιος Μαυρίκιος)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα