fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γευστικές Καλοκαιρινές Προτάσεις με Παρθένο Σησαμέλαιο! (4)

13 Αυγούστου 2007 | 09:29 π.μ.

Το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και η ανάγκη για ευεξία και καλή φυσική κατάσταση είναι πιο έντονη από ποτέ!

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής συμβουλεύουν ελαφριά και υγιεινή διατροφή, τόσο για τη βελτίωση και τη διατήρηση της καλοκαιρινής μας σιλουέτας, όσο και για την ενίσχυση του οργανισμού μας με τα απαραίτητα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες.
 
Πολύτιμος σύμμαχος μας στην προσπάθεια για υγιεινή και παράλληλα γευστική διατροφή, είναι το Παρθένο Σησαμέλαιο. Οι δυνατότητες χρήσης του στην ελληνική κουζίνα είναι απεριόριστες και συνδυάζουν μοναδικά τη δημιουργική μαγειρική, τη γεύση και την υγεία.

Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα, καθώς διαθέτει μοναδική αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε το παραδοσιακά σε τηγάνι και όχι σε φριτέζα και θυμηθείτε: στο τηγάνισμα αρκεί μια μικρή ποσότητα, η οποία προσδίδει στα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες, μοναδική κρούστα και ξεχωριστό άρωμα.

Τολμήστε παραδοσιακούς Ντοματοκεφτέδες, Φαλάφελ, νόστιμους Κεφτέδες με Πλιγούρι, υγιεινή Σαλάτα Ωμών Λαχανικών ή καλοκαιρινό Γαύρο στο Φούρνο, Γεμιστό με Σησάμι, Ξηρούς Καρπούς & Μυρωδικά. Οι επιλογές είναι πολλές και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

 

Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ελαφρύ κι επιτρέπει στα υλικά να εκδηλώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τα αρώματα τους. Συνδυάζεται εξαιρετικά με το ξίδι ή το λεμόνι, δημιουργώντας υπέροχα dressing και είναι ιδανικό για μαρινάτες θαλασσινών.
 
Η Αφοι Χαϊτογλου διαθέτει πλέον το Παρθένο Σησαμέλαιο σε φιάλη pet ενός λίτρου και μας περιμένει να ανακαλύψουμε υγιεινές γευστικές προτάσεις που θα λατρέψει όλη η οικογένεια !


 
Πρωτότυπες Συνταγές με Παρθένο Σησαμέλαιο
από το βραβευμένο Chef Νίκο Κατσάνη

ΣΑΛΑΤΑ ΩΜΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 

Υλικά:
1 φοινόκιο
4 κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρδιές αγκινάρας
4 μεγάλα μανιτάρια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
Αλάτι, ξύδι
Παρθένο Σησαμέλαιο

 

 

Εκτέλεση
Λεπτοκόβουμε σε φέτες όλα τα λαχανικά, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα βρέχουμε με ξύδι από λευκό κρασί. Στο τέλος ρίχνουμε πολύ ψιλοκομμένο το σκόρδο, σκεπάζουμε τη σαλάτα και την βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από 8 ώρες προσθέτουμε άνηθο και μάραθο, ανακατεύουμε, στραγγίζουμε και σερβίρουμε με Παρθένο Σησαμέλαιο.
 
 * Στην ίδια σαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε  φρέσκα ζεματισμένα αμπελοφάσουλα.

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΦΑΛΑΦΕΛ 

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

icon Προσθήκη Σχόλιου

Γευστικές Καλοκαιρινές Προτάσεις με Παρθένο Σησαμέλαιο! (4)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα