fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Μοσχαράκι ψητό στην κατσαρόλα με πορτοκάλι

3 Δεκεμβρίου 2007 | 01:11 π.μ.

ΥΛΙΚΑ

1 νουά, περίπου 2 κιλά
1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/4 κούπας κονιάκ
1/3 κούπας μαργαρίνη
αλάτι και πιπέρι
1 κουτί (400 γραμμ.) μανιτάρια
1-2 κουταλάκια κορν φλάουρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δέστε το νουά για να μη χαλάσει το σχήμα του όταν ψηθεί. Αλατοπιπερώστε και σοτάρετέ το καλά στη μαργαρίνη απ' όλες τις πλευρές. Ρίξτε το χυμό του πορτοκαλιού, του λεμονιού, το κονιάκ και λίγο νερό. Σκεπάστε κι αφήστε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου 2 ώρες, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό έτσι ώστε να σιγοψήνεται χωρίς να καίγεται, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάλτε το κρέας από τη σάλτσα κι αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε την κλωστή και κόψτε το σε φέτες. Βάλτε τις φέτες του ψητού με τη σειρά στο κέντρο μιας μεταλλικής πιατέλας που χωράει στο φούρνο ή στο θερμοθάλαμο της ηλεκτρικής κουζίνας. Στραγγίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτά φετάκια. Σοτάρετέ τα σε λίγο βούτυρο. Δέστε τη σάλτσα (πρέπει να είναι 1 1/2 κούπας, αλλιώς συμπληρώστε με νερό) με το κορν φλάουρ και προσθέστε τα μανιτάρια. Δοκιμάστε και ρίξτε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Βάλτε λίγη από τη σάλτσα επάνω στις φέτες του ψητού. Την υπόλοιπη σερβίρετέ τη σε σαλτσιέρα. Στην πιατέλα γύρω από το ψητό τοποθετήστε κούπες αγκινάρας με σοταρισμένο καλαμπόκι και αρακά εναλλάξ. Σερβίρετε σε δύο χωριστά μπολάκια το καλαμπόκι και τον αρακά που περίσσεψε. Καλύψτε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο και βάλτε τη στο θερμοθάλαμο ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να μείνει από 1 έως 2 ώρες.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα