fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Χταπόδι κρασάτο

31 Μαρτίου 2008 | 08:14 π.μ.

Υλικά:

 

1 χταπόδι δύο κιλών

1 φλυτζ. τσαγιού λάδι

2 ξερά κρεμμύδια

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

1 κουτ. σούπας ξύδι

2 κουτ. σούπας  πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνη

αλάτι – πιπέρι

Eκτέλεση:

 

Με κοφτερό μαχαίρι σκίζετε την κοιλιά και αφαιρείτε τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι. Βγάζετε το κόκαλο που είναι κοντά στα μάτια και το πλένετε πολύ καλά.

Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά, χωρίς νερό, μέχρι να κοκκινίσουν καλά τα  κομμάτια και να πιουν όλο το νερό τους. Προσθέτετε τότε το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε λίγα λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, το ξύδι, τον πελτέ ντομάτας λιωμένο σε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει και πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο.   

Παραλλαγή:  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κοφτό μακαρονάκι στη συνταγή αυτή. Οταν έχει βράσει στη σάλτσα του  το χταπόδι περίπου 50 λεπτά, προσθέτετε 6 φλυτζάνια νερό και 2 φλυτζάνια τσαγιού μακαρονάκι. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 15-20 λεπτά.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Χταπόδι κρασάτο


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα