fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Σούπα με Αστακοκαραβίδα

4 Οκτωβρίου 2006 | 07:58 μ.μ.

Για 6 άτομα


1 αστακοκαραβίδα (600 gr. περίπου)
1 ψιλοκομμένο καρότο
1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο κλαδί σέλινο
5 ψιλοκομμένα κλαδάκια μαϊντανό
1 ματσάκι θυμάρι, 1 φλυτζ. ξηρό άσπρο κρασί
1 φλιτζ. κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης, 2 κουτ. σουπ. αλεύρι
2 τομάτες ψιλοκομμένες
1 φλυτζ. χυμό τομάτας
7 φλυτζ. ζωμό ψαριού
1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σουπ. μαύρο πιπέρι

Βράζουμε την αστακοκαραβίδα, για 10΄ σε λίγο νερό. Την καθαρίζουμε και βάζουμε στην άκρη το ψαχνό της. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κέλυφος της, τα χορταρικά, τα αρωματικά και τα σωτάρουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5΄, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες και το χυμό τομάτας, τον ζωμό ψαριού και το νερό όπου βράσαμε την αστακοκαραβίδα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 40΄. Στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε το ζωμό και τον ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τον ζωμό περνώντας τον από πολύ λεπτή σίτα.
Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το ψαχνό της αστακοκαραβίδας και το ρίχνουμε μέσα στο ζωμό. Σιγοβράζουμε το ζωμό για 10΄. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε την σούπα πολύ ζεστή.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα