fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Χοιρινό φιλέτο με Αμύγδαλα και Δαμάσκηνα

12 Οκτωβρίου 2006 | 12:14 π.μ.

Για 6 άτομα

· 3 χοιρινά φιλέτα (300 γραμ. περίπου το ένα)
· ½ φλυτζ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι χονδροκομμένα
· ½ φλυτζ. αμυγδαλόψυχα σε μακρόστενα φετάκια
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
· 1 ψιλοκομμένο πράσο
· 1 φλυτζ. λευκό κρασί
· 2 φλυτζ. ζωμό κρέατος
· 1 κουτ. της σούπας κορν-φλαουρ
· ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
· 25 γραμ. βούτυρο
· 2 κουτ. σούπ. φραγκοστάφυλλα


Σωτάρουμε με το μισό βούτυρο το σκόρδο, τα μύγδαλα, τα δαμάσκηνα, το κύμινο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανοίγουμε τα φιλέτα κατά μήκος με μαχαίρι και τα γεμίζουμε με την γέμιση. Τα κλείνουμε στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδες.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε το πράσο, το κρασί, τον ζωμό κρέατος και τα σιγοβράζουμε για 25 – 30΄. Σουρώνουμε τον ζωμό και κρατάμε ζεστά τα φιλέτα. Βράζουμε τον ζωμό, να γίνει σάλτσα και την δένουμε με κορν-φλάουρ, προσθέτουμε τα σωταρισμένα φραγκοστάφυλλα.

Σερβίρουμε κόβοντας τα φιλέτα σε φέτες και τα συνοδεύουμε με λαχανικά ζωτέ, κάστανα γκλασέ και τη σάλτσα.

Σας προτείνουμε να το συνοδεύσετε με ένα κόκκινο κρασί  Merlot

Return to category
 
Τελευταία άρθρα