fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Πρόταση γαστρονομικής βραδιάς

19 Οκτωβρίου 2006 | 02:48 π.μ.

Η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει και όλες λίγο πολύ αναζητάμε την θαλπωρή του σπιτιού μας. Μια βραδιά με τους φίλους στο σπίτι, θα μπορούσε να είναι ασύγκριτα καλύτερη, από την περιπλάνησή μας σε ένα πολυδιαφημισμένο restaurant.
Πάρτε λοιπόν την πρωτοβουλία και χαρίστε στην παρέα σας, μια υπέροχη γαστρονομικά βραδιά

 

 

ΥΛΙΚΑ
280 γραμ. καλαμπόκι φρέσκο
2 αβοκάντο
τοματίνια
1 αγγούρι
8 λεπτές φέτες ζαμπόν ιταλικό, Πάρμας
αλάτι, πιπέρι, αρωματικά βότανα
ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ξύδι
   
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 Βράζετε και στραγγίζετε το καλαμπόκι. Πλένετε τα τοματίνια και τα κόβετε στη μέση. Κόβετε σε πολύ λεπτές κορδέλες το αγγούρι. Κόβετε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο. Σε μία σαλατιέρα ανακατεύετε το ξύδι, το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε καλά. Ρίχνετε τα αρωματικά βότανα. Προσθέτετε τα υλικά και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε το ζαμπόν Πάρμας.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ
4  κομμάτια κουνέλι (μπούτι)
5  πατατούλες μικρές
20 cl  κρέμα γάλακτος
χυμός λεμονιού
εστραγκόν, σιμπουλέτ
αλάτι, πιπέρι  
  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμένετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε για λίγα λεπτά τις πατατούλες σε βραστό νερό, τις αποσύρετε και τις κόβετε σε ροδέλες. Προετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη κρέμα, το χυμό, τα αρωματικά χόρτα, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύετε. Κόβετε 4 τετράγωνα χαρτί κουζίνας. Τοποθετείτε στο καθένα ένα κομμάτι κουνέλι, και τις ροδέλες από πατάτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα. Κλείνετε καλά το χαρτί και το τοποθετείτε στο φούρνο για 20 λεπτά.  Πέντε λεπτά πριν  από το τέλος, ανοίγετε το χαρτί και αφήνετε το κουνέλι να ροδοψηθεί. Σερβίρετε μέσα στο χαρτί.

Συνοδέψτε το μενού σας με ένα κρασί λευκό, ξηρό, πλούσιο σε γεύση και με έντονα αρώματα, που να προέρχεται από τη ποικιλία Σαρντονέ  ή Ροδίτη ή σε συνδυασμό αυτών με άλλες ποικιλίες.

 

ΥΛΙΚΑ
 2 πεπόνια100 γραμ.
ζάχαρη κοκκινόξανθη
50 γραμ. βούτυρο
σορμπέ λεμονιού
ξύσμα λεμονιού    
   
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόβετε το πεπόνι σε φέτες. Τις  μισές από αυτές τις κρατάτε. Ραντίζετε τις υπόλοιπες με τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε  το τηγάνι με το βούτυρο και περνάτε από  αυτό τις φέτες με τη ζάχαρη, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε σε ένα πιάτο εναλλάξ από 2  φέτες ψητές και κρύες. Γαρνίρετε τις φέτες με το ξύσμα λεμονιού και ψητή καραμέλα και σερβίρετε το γλυκό με μια μπάλα σορπέ. Ιδανικό απεριτίφ είναι παγωμένη  γκράπα ή απόσταγμα  αχλαδιού.

Μαρία Κατσούλη (σομελιέ)

 

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα