fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

 

Μανιταρόσουπα με παρμεζάνα

24 Ιανουαρίου 2011 | 02:19 π.μ.

Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας

Υλικά για 4-6 μερίδες


• 500 γραμ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
• 5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
• 3 κουτ. της σούπας αλεύρι
• ½ φλιτζάνι γάλα
• 2 κουτ της σούπας κορν φλάουρ
• 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• 2 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
• αλάτι, πιπέρι


Προετοιμασία

1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
2. Βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
3. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον ζωμό.
4. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα και το ρίχνετε στην σούπα, χαμηλώνετε την ένταση και αφήνετε στην φωτιά για 2-3 λεπτά.
5. Σερβίρετε την σούπα, και βάζετε σε κάθε πιάτο λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Μανιταρόσουπα με παρμεζάνα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα