fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Το Ali Nazik

24 Ιανουαρίου 2007 | 02:57 π.μ.

από την Denyz   

Αυτό το φαγητό, ετοιμάζεται με την μελιτζάνα. Το Αλί Nαζίκ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό στο Γαζιαντέπ.

ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
5 κουταλιές μαργαρίνη
250 γρ. κιμά
200 γρ. γιαούρτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο κασέρι
2 κρεμμύδια
4 ντομάτες
4 πιπεριές
2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
Το αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι.
Σε μια χύτρα λιώστε τα 3 κουτάλια μαργαρίνη. Προσθέστε τα 3 φλιτζάνια αλεύρι. Το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το γάλα σιγά – σιγά και ανακατέψτε. Σε λίγο βάλτε τις μελιτζάνες και τα δύο φλιτζάνια κασέρι. Όλα τα ανακατεύετε και τα  ψήνετε.
 
Σε μια άλλη κατσαρόλα ψήνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με δύο κουτάλια μαργαρίνη. Προσθέτετε τον κιμά μέσα στην κατσαρόλα. Μετά 5 λεπτά βάλτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα δύο φλιτζάνια ζωμό κρέατος. Ψήνετε 10 λεπτά όλα μαζί.
 
Το μείγμα με τον κιμά, βάλτε το επάνω στο φαγητό μελιτζάνας που είναι στο πιάτο. Το σερβίρετε με το γιαούρτι.
 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Το Ali Nazik


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα