fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Πολίτικο γιαουρτλού

18 Νοεμβρίου 2013 | 09:48 π.μ.

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας


Υλικά
Για 2-4 μερίδες

Για το κεμπάμ
  400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
  2 κουταλιές του γλυκού  πιπέρι
  1 κουταλιά του γλυκού τσίλι τριμμένο
  1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
  1κουταλιά του γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο
  1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα
  1 κουτί σάλτσα ντομάτα
  μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
  1 μικρό κρεμμύδι
  1 κ γλυκού πάπρικα
  αλάτι, λάδι

 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του. Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας.
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. Σερβίρεται με γιαούρτι  και ξεροψημένες πιττούλες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πηγή: sidagi

icon Προσθήκη Σχόλιου

Πολίτικο γιαουρτλού


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα