fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Μουσακάς με κιμά γαλοπούλας και γιαούρτι

25 Μαΐου 2014 | 12:05 μ.μ.

...  από την Κάλλια   Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD

 

Υλικά
    1 κιλό μελιτζάνες αργείτικες
    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο
    250γρ άπαχος κιμάς γαλοπούλας
    1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
    1 κουταλιά μαϊντανό
    1 αυγό χτυπημένο
    100 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
    2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
    Αλάτι και μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, τον κιμά, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν.
Παράλληλα, βράζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή μη διαλυθούν).
Σε ένα  ελαφρώς λαδωμένο ταψί απλώνετε τις μισές μελιτζάνες στην συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες.
Ανακατεύετε το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες .
Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 200ο C για 35-40 λεπτά.

Aνά μερίδα: 420 θερμίδες και 11γρ λιπαρά.

icon Προσθήκη Σχόλιου

Μουσακάς με κιμά γαλοπούλας και γιαούρτι


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ / 2 Απριλίου 2017 στις 11:37 μ.μ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΩ

 
Τελευταία άρθρα