fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

 

Παντζαροσαλάτα με μήλο και γιαούρτι

28 Οκτωβρίου 2013 | 11:14 π.μ.

Εύκολη και υγιεινή σαλάτα χωρίς καρυκεύματα και λάδι


Υλικά
Για 6-8 άτομα

  1 κιλό παντζάρια βραστά
  2 ξινόμηλα (πράσινα μήλα)
  200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  50 γραμμάρια μαγιονέζα
  2 σκελίδες σκόρδο
  2 κουταλιές της σούπας ξύδι (1 για το βράσιμο και 1 για το ράντισμα)
  4 μεγάλα καθαρισμένα καρύδια
  λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
  ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια μέσα στο νερό, το ξύδι και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 45 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κατόπιν καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο τρίφτη.
Συνεχίζοντας σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μήλα με τα παντζάρια, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο 1-2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Προτού σερβίρουμε τη παντζαροσαλάτα, τη πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και τη στολίζουμε με τα καρύδια.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
 

 

Σχετικά άρθρα

Πηγή: sidagi

icon Προσθήκη Σχόλιου

Παντζαροσαλάτα με μήλο και γιαούρτι


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα