fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

Λογαριασμός γεύματος 1.000.000. δολάρια!

11 Φεβρουαρίου 2007 | 10:30 μ.μ.

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ  

Το State Tower

Έφθασαν από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Μπανγκόκ στην Ταυλάνδη.

Εκεί τους περίμεναν έξη chefs 3 αστέρων του Michelin από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, για να προετοιμάσουν το φαγητό τους με υλικά που έφθασαν την τελευταία στιγμή από 35 πόλεις του κόσμου.

Συνολικά 40 πλούσιοι άνθρωποι έφαγαν τα δέκα πιάτα που ετοίμασαν για τον καθένα τους οι εκλεκτοί της διεθνούς μαγειρικής και πλήρωσαν συνολικά 1.000.000 δολάρια λογαριασμό, δηλαδή 25.000 δολάρια το κεφάλι!

 

Πρόκειται μάλλον για το ακριβότερο στην ιστορία και αξίζει να δούμε με λεπτομέρειες τι έφαγαν και τι ήπιαν οι 40 καλοφαγάδες που πλήρωσαν και τη…λυπητερή:

 
 
 

 

 

Άρχισαν με :

1) creme brulee of foie gras, φασόλια από το Τόνγκο και σαμπάνια Cristal-Roederer του 1990 (chef Alain Soliveres από το Παρισινό Taillevent)

2) tartar μοσχαριού από το Κόμπε της Ιαπωνίας, Imperial Beluga χαβιάρι που ήρθε από την Ελβετία, στρείδια Belon από τη Ν. Αυστραλία και Krug Clos du Mesnil του 1995 (chef  Antoine Westermann από το Le Buerhiesel του Στρασβούργου),

3) Mousseline of “pattes rouges” καραβίδας με εκχύλισμα μανιταριών, Corton-Charlemagne του 2000 (chef Alain Soliveres),

Οι chefs Antoine Westermann και Jean-Michel Lorain

4) “Tarte fine” με scallops και μαύρες τρούφες από το Περιγκόρ και Le Montrachet του 1996 (chef Antoine Westermann),
5) αστακούς “Osso Bucco” της Βρετάνης και Romanee-Conti του 1985 (chef Jean-Michel Lorain από το La Cote Saint Jacques του Ζουανί),
6) ραβιόλια με όρνιθα της Γουινέας, τυρί burrata με μοσχάρι σε σάλτσα τρούφας και Chateau Palmer του 1961 (chef Annie Feolde από το Enoteca Pinchiorri της Φλωρεντίας),
7) αρνάκι ράχη “Leonel” με Chateau Mouton του Rothschild του 1959 (chef Marc Meneau από το L’Esperance του Βεζελά),

Οι chefs Annie Feolde και Jean-Michel Lorain

8) sorbet “Dom Perignon”, στήθος περιστεριού en croute με αίσθηση σάλτσας από κεφαλές μανιταριών και Chateau Haut-Brion του 1961 (chef Heinz Winkler από το Residenz Heinz Winkler του Ασάου),

9) μάγουλα μικρού μοσχαριού με μαύρες τρούφες Perigord και Chateau Latour του 1955 (chef Heinz Winkler) και
10) Imperial gingerbread pyramid (κέικ) με καραμέλα και παγωτό από αλμυρό βούτυρο που το συνόδευσαν με Chateau d’Yquem του 1967 (chef Jean-Michel Lorain).

Oι «τυχεροί» συνδαιτυμόνες παρέμειναν ανώνυμοι (αφαιρέθηκαν κάμερες και κινητά τηλέφωνα από το προσωπικό του εστιατορίου)  και οδηγήθηκαν στον 65ο όροφο του Λιβανέζικης ιδιοκτησίας ξενοδοχείου στο State Tower με αποκλειστικό ανελκυστήρα. 

Φυσικά, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να έχει αγοραστεί για τα φτωχά παιδιά του κόσμου με 1.000.000. δολάρια…

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Λογαριασμός γεύματος 1.000.000. δολάρια!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η havefun / 12 Φεβρουαρίου 2007 στις 1:03 μ.μ.

Tι παραπάνω έχουν τα φασόλια από το Τόνγκο ρε παιδιά από τα δικά μας μαυρομάτικά ...

Συνηθισμένα πράγματα.... άνθρώποι πεινάνε αλλα μάλλον είναι ξεγραμμένοι από όλους μας...και άλλοι στο ξενοδοχείο State Tower άλλοι γευματίζουν με 1.000.000 ....

 
Τελευταία άρθρα