fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ελλάδα - Κόσμος

15900 Τηλεφωνική γραμμή SOS για κακοποιημένες γυναίκες

17 Μαρτίου 2011 | 08:56 π.μ.

Ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας παρέχει 24 ώρες το 24ωρο η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.
Η κ.Τζάκρη σημείωσε ότι η γραμμή αποτελεί το πρώτο μιας σειράς έργων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα στις αντίστοιχες Περιφέρειες και αργότερα οι 14 αντίστοιχοι ξενώνες. Όπως διευκρίνισαν η κ. Τζάκρη και η Γ.Γ. Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη, τόσο τα Κέντρα όσο και οι ξενώνες θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό κοινωνικών επιστημών, που βρίσκεται διαθέσιμο στη δημόσια διοίκηση και θα στελεχώσει τις υπηρεσίες μέσω μετατάξεων. Κι αυτό, όπως τονίστηκε, γίνεται για να παραμείνουν οι δομές στις τοπικές κοινωνίες και να μην αδρανήσουν μετά τη λήξη των κοινοτικών προγραμμάτων, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με πολλές δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, η γραμμή SOS 15900, εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συμβουλευτικά κέντρα σε δήμους και 14 ξενώνες σε περιφέρειες.
Με τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει πως μόνο το 2% των περιπτώσεων κακοποίησης γυναικών συμβαίνουν μόνο για μια και μόνη φορά.

Για το υπόλοιπο 98% δεν υπάρχει τελευταία φορά. Αυτό είναι το μήνυμα του τηλεοπτικού σποτ της Γ. Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του υπ. Εσωτερικών για την τηλεφωνική γραμμή 15900 που έχει αρχίσει να λειτουργεί από την περασμένη Παρασκευή και απευθύνεται σε γυναίκες (ενήλικες και ανήλικες) θύματα βίας. Στελεχωμένη με εξειδικευμένο, επιστημονικό δυναμικό (που προσελήφθηκε μετά από εξετάσεις ΑΣΕΠ) η γραμμή έρχεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο ζητούμενο του γυναικείου κινήματος επί δεκαετίες στη χώρα μας.

Τη δημιουργία δομών για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο ευαίσθητου και σοβαρού ζητήματος, που συνήθως παραμένει θανατηφόρα σιωπηλό πίσω από τους τοίχους των οικογενειακών εστιών.

Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια αφορά δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που είναι θύματα διακίνησης για σεξουαλική εκμετάλλευση και τα οποία -όπως σημείωσε η υφ. Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη- ανέρχονται σε 50.000 θύματα ετησίως στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη γραμμή λειτουργεί σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

 

Σχετικά άρθρα

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

15900 Τηλεφωνική γραμμή SOS για κακοποιημένες γυναίκες


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η maria krhth / 16 Ιουνίου 2011 στις 7:50 π.μ.

γεια σασ ειμαι 16 ετων περυσι παρα τισ αντηρισεισ των γονιων μου παντρευτηκα καποιον που μου εκανε την ζωημου κολαση.με χτυπουσε με απαγορευε να βλεπω τουσ δικοσ μου ζουσα παντα με απειλεσ.τελευταια φορα που με χτυπησε κρατουσα στην αγκαλια μου το 7μηνων αγορακι μου φοβηθηκα και το πηρα και πηγα στουσ γονεισ μου.παρολα αυτα ζητησα προστασια ασφαληστηκα μετρα αλλα δεν το αγκρινε ο δικαστησ .ζω μεσ το φοβο μην κανει κακο στο παιδι μου αλλα και στην οικογενεια μου φοβαμαι να βγω εξω αλλα η δικαστησ δεν βλεπει οτι κυνδυνευω.τι να κανω????????????????

 
Τελευταία άρθρα