fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Αυτά που πρέπει να ξέρετε για τα γαλακτοκομικά

16 Δεκεμβρίου 2006 | 12:53 μ.μ.

Οι ειδικοί διαιτολόγοι της TASTE AND DIET μας ενημερώνουν υπεύθυνα, για το πως μπορούμε απλά να διορθώσουμε, τις διατροφικές μας συνήθειες, με κάποιες συμβουλές που αφορούν την κατανάλωση των καφεϊνούχων ποτών και του γάλακτος...

·      Αποφεύγετε την κατανάλωση καφεϊνούχων ποτών και ροφημάτων ( καφές, τσάι Coca-Cola, κακάο ) μισή ώρα πρίν και μετά από το οποιοδήποτε γεύμα. Η καφεϊνη δυσχεραίνει την απορρόφηση ιχνοστοιχείων, όπως ασβέστιο και σίδηρο,αλλά και των Βιταμινών του συμπλέγματος Β,όπως και της Βιταμίνης C


·      Προτιμάτε το γιαούρτι από τα “επιδόρπια” και τα “προϊόντα τύπου γιαουρτιού”. Τα φυτικά οξέα των φρούτων δυσχεραίνουν την απορρόφηση ιχνοστοιχείων, όπως ασβέστιο και σίδηρο


·      Προτιμάτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα τύπου light. Προσδίδουν λιγότερες θερμίδες, λόγω των μειωμένων λιπαρών που περιέχουν.


·      Δεν υπάρχει λόγος να καταφύγετε σε γαλακτοκομικά προϊόντα της τάξεως του 0%, διότι από αυτά, λόγω της πλήρους έλλειψης λίπους δεν προσλαμβάντε τις λιποδιαλυτές βιταμίνες  ( A,D,E,K ) δυσχεραίνοντας συγχρόνως την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό σας


·      Καταναλώνοντας το γάλα με δημητριακά, βοηθάτε την απορρόφηση του σιδήρου, που περιέχει το γάλα

Return to category
 
Τελευταία άρθρα