fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Επιλέξτε τρόφιμα

27 Ιανουαρίου 2007 | 09:54 π.μ.

•      Μην αναθερμένετε περισσότερο από μια φορά ένα γεύμα, προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβιακού φορτίου.

•      Μην αναθερμένετε περισσότερο από μια φορά ένα γεύμα, προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβιακού φορτίου


•      Προτιμάτε γαλακτοκομικά προϊόντα με φυτικές στερόλες, στην περίπτωση που παρουσιάζετε αυξημένη χοληστερίνη


•      Προτιμάτε τους σύνθετους υδατάνθρακες ( ακατέργαστο ρύζι, μακαρόνια και ψωμί ολικής αλέσεως ) αντί τους απλούς, διότι τα προϊόντα αυτά σας προσφέρουν φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες δίνουν το αίσθημα του κορεσμού ( δεσμεύουν μόρια νερού στο έντερο ), βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προσδίδοντας συγχρόνως  αντικαρκινικές ιδιότητες


•      Μην καταφεύγετε διαρκώς στις ίδιες πρώτες ύλες προς παρασκευή των γευμάτων σας. Επιλέξτε τα τρόφιμα της αρεσκείας σας λαμβάνοντας υπόψη τον καλύτερο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και οργανοληπτικών χαρακτηριτικών προς επίτευξη του μέγιστου επιδιωκόμενου αποτελέσματος που δεν είναι τίποτα άλλο από την μέγιστη ευχαρίστησή- απόλαυση ενός υγιεινού , ασφαλούς και ποιοτικού διατροφικού σχήματος.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Επιλέξτε τρόφιμα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.




Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Γιάννα / 29 Ιανουαρίου 2007 στις 2:57 π.μ.

Ποιές είναι οι φυτικές στερόλες, τι πρέπει να κοιτάμε πάνω στις συσκευασίες ?

Έγραψε ο/η Καρίνα Βογά, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Taste and Diet / 30 Ιανουαρίου 2007 στις 2:40 μ.μ.

Οι φυτικές στερόλες ή φυτοστερόλες, όπως και αναγράφονται στις συσκευασίες, είναι ενώσεις που έχουν τον ίδιο στερεοχημικό τύπο με ζωικές στερόλες, όπως π.χ. η χοληστερίνη. Αυτές λειτουργούν ανταγωνιστικά με την χοληστερίνη, ως προς την απορρόφησή τους. Με τον τρόπο αυτό εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση των τιμών της χοληστερίνης στο αίμα ή στη διατήρηση φυσιολογικών τιμών.

 
Τελευταία άρθρα