fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Μέμος Μπεγνής

22 Μαρτίου 2010 | 07:57 π.μ.

 Απο την  Ανθή Αγγελοπούλου

Θα καλωσόριζα ένα μεγάλο έρωτα στη ζωή μου
 χωρίς να σκέφτομαι το χρώμα του ή την φυλή του!

Ένας γλυκός και συγχρόνως γοητευτικός νεαρός γίνετε ξαφνικά πολύ γνωστός από μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά το «Άκρως Οικογενειακόν» στο ρόλο του Άρη, του μεγάλου γιου της οικογένειας.

Κάτι τα ρομαντικά τραγουδάκια που μας έπαιζε στο πιάνο, κάτι τα πανέμορφα μάτια με το διεισδυτικό βλέμμα, κάτι το σαγηνευτικό χαμόγελο, κάτι η αγάπη με την οποία αντιμετώπιζε την τηλεοπτική του οικογένεια τον καθιερώνουν ως τον ιδανικό γιο για όλες στις ελληνίδες μαμάδες και ως τον νέο ζεν πρεμιέ στις καρδιές των νεαρών κοριτσιών.

Λίγα χρόνια μετά ο γοητευτικός νεαρός που ακούει στο όνομα Μέμος Μπεγνής (κατά κόσμον Δημήτρης), διχάζει την ελληνική οικογένεια θέτοντας το δίλημμα του απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε ένα μουσουλμάνο και μια χριστιανή.

Δίνει δείγματα γραφής θα λέγαμε και κερδίζει όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά στο σύνολό του το ελληνικό κοινό.


Σήμερα ο γόης του ελληνικού στερεώματος προσμετρά αρκετές επιτυχίες τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο και τον κινηματόγράφο.

Τα μάτια του έχουν αποκτήσει μια ωριμότητα αλλά εξακολουθούν να σε γδύνουν και το χαμόγελό του μαγεύει το συνομιλητή του.


Είναι ένας έξυπνος, ευγενής, ανατρεπτικός και αληθινός Σκορπιός.

Τον βρήκαμε, τον ανακρίναμε και σας τον παρουσιάζουμε.  

 

Έχω διαβάσει κάπου ότι ξεκίνησες την καριέρα του ηθοποιού έπειτα από προτροπή της Κάτιας Δανδουλάκη. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για αυτό το πρώτο ξεκίνημά σου;
Δεν ήταν ακριβώς προτροπή από την Κάτια Δανδουλάκη. Απλά ήταν η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο (Masterclass – 1997) στην οποία είχα προσληφθεί ως πιανίστας πάνω στη σκηνή. Η Κάτια Δανδουλάκη με δέχτηκε με πολύ αγάπη και προσπάθησε να καταλάβει τι θέλω να κάνω στη ζωή μου και να με βοηθήσει να ξεκινήσω. Όταν έκανα τη συγκεκριμένη παράσταση δεν είχα καν στο μυαλό μου να γίνω ηθοποιός. Κι όταν με ρώτησε η Κάτια Δανδουλάκη αν έχω ονειρευτεί να γίνω ηθοποιός της είχα πει όχι.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μουσική;
Η μουσική είναι ταυτισμένη με ολόκληρη την ύπαρξη μου. Από τα νηπιακά χρόνια ασχολήθηκα με τη μουσική και προχώρησα μέχρι που πήρα στα 18 μου το δίπλωμα σολίστ πιάνου. Μετά ήρθε το θέατρο και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό.

Έγινες πολύ γνωστός στο ελληνικό κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Άκρως Οικογενειακόν» που παίζεται ακόμα και σήμερα και εξακολουθεί να έχει ιστούς fun. Τι έχεις να θυμάσαι από αυτή τη δουλειά;
Τα καλύτερα. Πολύ αθώα χρόνια με 2 εξαίρετους πρωταγωνιστές και τεράστια τύχη που συνεργάστηκα μαζί τους. Ήμουν τυχερός γιατί έζησα τα ωραία και πιο αθώα χρόνια της τηλεόρασης και αυτή ήταν μια σειρά που αγαπήθηκε πολύ και μου έδωσε ώθηση να προχωρήσω.

Το « Μη μου λες αντίο» σφράγισε τις καρδιές μας και έδωσε μια άλλη διάσταση στις σκέψεις πολλών μας για το πώς θα αντιμετωπίζαμε έναν απρόσμενο έρωτα στη ζωή μας με κάποιον συνάνθρωπο μας που όμως δεν έχουμε την ίδια θρησκεία, τα ίδια ήθη και έθιμα. Έχεις σκεφθεί ποτέ πως θα αντιμετώπιζες ένα πραγματικό τέτοιο γεγονός στη ζωή σου;
Βεβαίως. Δεν με ενδιαφέρει ούτε η ράτσα, αλλά ούτε και το χρώμα ενός ανθρώπου. Αντιμετωπίζω το ίδιο όλους τους ανθρώπους και ένα τέτοιο γεγονός θα το αντιμετώπιζα όπως έναν μεγάλο έρωτα που θα καλωσόριζα στη ζωή μου και θα ήθελα να τον ζήσω μέχρι τέλους.


Διάβασα σε κάποιο έντυπο για κάποια συνεργασία σου με την Κυπριακή τηλεόραση. Θα ήθελες να μας πεις μερικά λόγια γι αυτήν;
Είμαι πολύ ευτυχής με αυτή την συνεργασία. Κάνω μια σειρά για τον Αντ1 Κύπρου την «Πανσέληνο» η οποία πάει εξαιρετικά καλά – τόσο που συζητάμε και για του χρόνου – και γι’ αυτή τη συνεργασία έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Σε μια εποχή τεράστιας κρίσης θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ και κάνω κάτι πολύ αξιοπρεπές, με εξαιρετικούς Κυπρίους και Ελλαδίτες συναδέλφους και βέβαια κάτι που είναι και ένα έξτρα εισόδημα.

Θεωρείς ότι γίνονται πλέον στον κινηματογράφο καλές ελληνικές ταινίες;
Ενώ παλιά σνόμπαρα πολύ τον Ελληνικό κινηματογράφο, τώρα πιστεύω ότι γίνονται πολύ καλές δουλειές και το παρήγορο είναι ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτές τις δουλειές κι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για να συνεχίσουν να γίνονται και να δουλεύουμε κι εμείς οι ηθοποιοί.


Είναι έτοιμο το ελληνικό κοινό να δεχθεί και πάλι τον ελληνικό κινηματογράφο μετά από πολλά χρόνια καμπής έως πλήρης εξαφάνισης;
Όπως είπα και πιο πάνω ήδη τον έχει δεχτεί με θέρμη κι’ αυτό είναι μια μεγάλη παρηγοριά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.


Έχεις αποδεχθεί τον τίτλο του sex symbol της ελληνικής show biz. Θεωρείς ότι ένας τέτοιος τίτλος επιδρά θετικά ή δημιουργεί προβλήματα;
Είναι κάτι που σίγουρα κολακεύει αλλά όταν κάποιος μείνει μόνο σε αυτό, όπως έχω δει πολλούς συναδέλφους να το κάνουν, έχει χάσει το παιχνίδι. Όταν κάποιος πιστεύει σ΄ αυτή τη δουλειά και την κάνει για να γίνει καλύτερος και να εξελιχθεί πρέπει να δουλέψει σκληρά, έτσι ώστε όταν φύγει η ομορφιά, να έχει χτίσει πράγματα που να μπορεί να πατήσει πάνω, για να έχει διάρκεια σ΄ αυτό το δύσκολο χώρο.


Πόσο δύσκολη είναι η ζωή του καλλιτέχνη βάση των συνθηκών που περνάμε αυτή την εποχή;
Είναι εκνευριστικά δύσκολη. Τα μπάτζετ και τα κασέ μας έχουν πέσει στο μισό. Όπως και σε όλες τις δουλειές βέβαια. Για μας υπάρχει ελπίδα να επανακάμψουμε όταν αυτό τελειώσει. Για τα νέα παιδιά όμως που ξεκινάνε τώρα τα πράγματα είναι από δύσκολα έως αδύνατα...


Πως βλέπεις τα κομμάτι των τηλεπαιχνιδιών;
Είναι πολύ διασκεδαστικά αλλά όχι όταν πρόκειται για ριάλιτι. Σιχαίνομαι κυριολεκτικά τα ριάλιτι, όταν αυτά εκμεταλλεύονται τα όνειρα των παιδιών για να κάνουν τηλεθέαση και μετά να τα πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Το φαινόμενο αυτό είναι λυπηρό.

Υπάρχει κάποιο έργο που θα ήθελες να παίξεις και δεν το έχεις καταφέρει ακόμα;
Όχι δεν νομίζω. Θα θελα να κάνω ένα μιούζικαλ το Sunset Boulevard. Όμως γενικά θέλω να κάνω ωραία πράγματα με προσεχτικές επιλογές και οι ρόλοι θα έρθουν.

Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοί σου με τους οποίους θα επιθυμούσες να βρεθείς στο ίδιο σανίδι ή στο ίδιο πλατό;
Είναι πολύ οι άνθρωποι που θαυμάζω αλλά δε θα θελα να τους αναφέρω γιατί θα αδικήσω κάποιους άλλους.


Θεωρείς ότι το φλερτ και η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη για μια πιο δημιουργική καθημερινότητα;
Μόνο αυτό. Χωρίς αυτό δε θα μπορούσα να ζήσω νομίζω... Είναι το μόνο πράγμα που μου δίνει ζωή και κουράγιο να προχωρήσω

Τι ετοιμάζεις αυτή την εποχή για το ελληνικό κοινό;
Εκτός απ τη σειρά στην Κύπρο, ετοιμάζω μια τηλεοπτική σειρά για τον ΑΝΤ1 από τον Οκτώβριο, του Πάνου Αμαραντίδη, με τους Πυρπασόπουλο, Ματίκα, Πηλιχού, Βλάχο, Κωνσταντή, Παπαθεοδώρου και Ρουγγέρη.
Θεατρικά είμαι πολύ περήφανος αφού στις 15 Απριλίου ανεβάζουμε στο Παλλάς ένα Μιούζικαλ με θέμα τη ζωή της Μαρινέλλας μέσα από τη ζωή 4 ανθρώπων και μέσα απ τα τραγούδια της. Τα κείμενα είναι των Ρέππα – Παπαθανασίου, η σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και παίζουν η Μαρινέλλα, η Τζένη Μπότση, ο Αντώνης Λουδάρος και η Ευαγγελία Μουμούρη.

Τι θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει το κλασικό ή το μοντέρνο ρεπερτόριο;
Το αγαπημένο μου είδος είναι το μιούζικαλ. Συνδυάζει την υποκριτική με τη μουσική κι’ αυτό είναι ότι ωραιότερο για μένα.


Τι θα ευχόσουν στον εαυτό σου;
Να έχω την υγεία μου και να συνεχίσω να έχω τη δύναμη να κάνω τους ανθρώπους που αγαπώ ευτυχισμένους.
 

 

 

 

 

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Μέμος Μπεγνής


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ... / 23 Μαρτίου 2010 στις 1:37 μ.μ.

Κούκλος! :)

 
Τελευταία άρθρα