fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Παρθένο Σησαμέλαιο

23 Φεβρουαρίου 2007 | 02:05 μ.μ.

Ιδανικός γευστικός συνδυασμός για τις ημέρες του Ευαγγελισμού και των Βαΐων!

 

Μια από τις αγαπημένες διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Ευαγγελισμού και των Βαΐων σε όλη την Ελλάδα, είναι η κατανάλωση ψαριού και συγκεκριμένα μπακαλιάρου, ο οποίος μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις παραδόσεις και τα έθιμα κάθε περιοχής.

Ο πλέον αγαπητός και δημοφιλής είναι ο τηγανιτός, με τραγανό κουρκούτι. Ο μπακαλιάρος συνδυάζεται με μεταλλικές γεύσεις, ταιριάζει ιδανικά με το λεμόνι, ερωτοτροπεί με το σκόρδο και ανάλογα με τον τρόπο που θα μαγειρευτεί, μπορεί να συνδυαστεί με ασύρτικο κρασί. Φέτος, δοκιμάστε τηγανιτό μπακαλιάρο με Παρθένο Σησαμέλαιο και θυμηθείτε ότι μια μικρή ποσότητα σησαμελαίου είναι αρκετή για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι λάδι υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής γεύσης. Αποτελεί μια από τις πλουσιότερες σε αντιοξειδωτικές ουσίες διατροφικές πηγές. Είναι ελαφρύ, χρησιμοποιείται όπως κάθε λάδι, καθώς είναι ιδανικό για κάθε μαγειρική χρήση, ενώ οι δυνατότητες χρησιμοποίησης του στη Μεσογειακή κουζίνα είναι απεριόριστες. Είναι λάδι που επιτρέπει στα υλικά να αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τα αρώματα τους και μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε άλλο λάδι στην καθημερινή κουζίνα, σε συνταγές που συνδυάζουν δημιουργική μαγειρική, γεύση και υγεία!

Το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι ιδανικό για τηγάνισμα, καθώς διαθέτει μοναδική αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, προσδίδει στα τηγανιτά μοναδική κρούστα και ξεχωριστό άρωμα, προσφέροντάς τους παράλληλα το λεπτό άρωμα καβουρντισμένου ξηρού καρπού. Χρησιμοποιείται στο τηγάνι σε μικρή ποσότητα, καθώς πρέπει απλά να εφάπτεται μόνο η επιφάνεια των τηγανιτών στο λάδι.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα