fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Συνηθισμένα ερωτικά όνειρα και η σημασία τους

10 Μαρτίου 2013 | 01:06 μ.μ.

Όσο και να το αρνείται κανείς, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βλέπει ερωτικά όνειρα στον ύπνο του...
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ δεν υπάρχει κάτι αρνητικό σε αυτό,το αντίθετο μάλιστα!
Οι νυχτερινές ερωτικές φαντασιώσεις αυξάνουν την ικανότητα αναλυτικής σκέψης, όπως διαβεβαιώνουν οι ερευνητές.
Ακόμα, όπως προέκυψε από μελέτη Καναδών ερευνητών οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, μάλιστα 8 στα 100 άτομα κάνουν τέτοια όνειρα σε καθημερινή βάση.
Οι ονειρώξεις αυτές μπορούν ακόμη και να μας φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου μας!
Τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα, με το 8% περίπου των νυχτερινών ονειροπολήσεων να αφορούν σε κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.
Άνδρες και γυναίκες επιδίδονται στο συγκακριμένο "σπορ" με την ίδια συχνότητα.
Γιατί όμως έχουμε σεξουαλικού περιεχομένου όνειρα; Και κυρίως πώς ερμηνεύονται όταν στη φαντασίωσή μας εισβάλει τα αφεντικό μας, ο πρώην μας, ο κολλητός μας φίλος ή ακόμα και ο Ρίτσαρντ Γκιρ; Ή βέβαια και όλοι αυτοί μαζί;
Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στα βρόμικα όνειρά μας και τι μπορεί να σημαίνουν…

Αφεντικό
Τα πονηρά όνειρα που αφορούν στον χώρο εργασίας είναι ίσως τα πλέον καθολικά σεξουαλικά όνειρα, σύμφωνα με ψυχολογική μελέτη.
Αν δούμε όμως τον εαυτό μας και το αφεντικό μας να πραγματοποιούν απαγορευμένες πράξεις, μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα τετ-α-τετ και τις πολύωρες συνεδριάσεις;
Μάλλον όχι, μιας και η ονειρική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν της καθημερινότητάς μας, με το ασυνείδητο να παίρνει την πρωτοκαθεδρία.
Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί ενδεχομένως να σημαίνει τη συνειδητοποίηση της δικής μας επαγγελματικής ικανότητας να παίρνουμε αποφάσεις και να λειτουργούμε ως ηγέτες.
Βάζοντας λοιπόν την αμηχανία του σεξουαλικού ονείρου στην άκρη, μήπως ήρθε η ώρα να συζητήσουμε με τον διευθυντή μας το μέλλον μας στην εταιρία;

Φίλος
Μόλις που εγκαθιδρύσαμε μια τελείως πλατωνική σχέση με τον φίλο μας του αντίθετου φύλου ήταν ανάγκη να του παραχωρήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις φαντασιώσεις μας;
Τι συμβαίνει στα καλά καθούμενα; Το πονηρό όνειρο μπορεί να αφορά σε μια ποιότητα του κολλητού που θαυμάζουμε ή εντοπίζουμε και στον εαυτό μας.
Άλλος ένας τρόπος ασυνείδητης σηματοδότησης χαρακτηριστικών που θέλουμε να αναπτύξουμε και μοιραία "ερωτευόμαστε" στον φίλο μας…

Ο έρωτάς μας
Μπορεί να φαντάζει απλή η αποκωδικοποίηση ενός τέτοιου ονείρου, δεν είναι ωστόσο πάντα εύκολη.
Θα πίστευε κάποιος ότι είναι πολύ λογικό να ονειρεύεται σεξουαλικά το άτομο που τον έχει ξετρελάνει στον ξύπνιο του, ας μην ξεχνάμε όμως ότι στα όνειρα το συνειδητό τίθεται στο περιθώριο και βασιλεύει το ασυνείδητο.
Αντί λοιπόν να υποθέσουμε ότι θέλουμε πράγματι να κάνουμε σεξ με το άτομο αυτό, είναι ασφαλέστερη η ερμηνεία που μας θέλει να ελκυόμαστε από κάποιες συναισθηματικές ή πνευματικές ποιότητες που κατέχει.

Διασημότητες
Μετά τα αφεντικά, τα celebrities είναι οι πλέον κοινές ονειρικές φαντασιώσεις στον πλανήτη!
Και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ ξαναχτυπά, ισχυριζόμενο ότι οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν νυχτερινές φαντασιώσεις με γνωστούς και διάσημους απ” ό,τι οι άντρες.
Όσο λοιπόν κι αν οι ονειρικές περιπτύξεις με τον αστέρα της καρδιάς μας μοιάζει με απωθημένο που μετατρέπεται σε πραγματικότητα, είναι και πάλι ένας τρόπος του μυαλού μας να αναγνωρίζει κοινά χαρακτηριστικά με το celebrity…

O πρώην
Και πάνω που νομίζαμε ότι επιτέλους τον ξεπεράσαμε, να σου τον που εμφανίζεται στο όνειρό μας. Γυμνός! Γιατί πρέπει δηλαδή ο νους μας να μας βασανίζει έτσι σαδιστικά;
Δεν μας βασανίζει, μας προειδοποιεί, διατείνονται οι ψυχολόγοι, με το όνειρο να ερμηνεύεται ως κόκκινη σημαία: είναι ένας τρόπος να γίνει σαφές στο συνειδητό ότι συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε κακές συνήθειες του ερωτικού μας παρελθόντος στη νέα μας σχέση…
Ο σύντροφός μας έχει παράνομο δεσμό με κάποιον άλλο
Όχι, δεν σας απατά το άλλο σας μισό, γιατί τα όνειρα δεν λειτουργούν ως ντετέκτιβ!
Ο σεξουαλικός αυτός εφιάλτης έχει να κάνει περισσότερο με σας παρά με τον σύντροφό σας. Όταν λοιπόν ονειρευόμαστε ότι ο άνθρωπος δίπλα μας δεν είναι πλέον πιστός, αυτό ίσως σημαίνει ότι χάνουμε την πίστη μας στις ικανότητές μας ή στην ελκυστικότητά μας.
Χρειαζόμαστε προφανώς μια τόνωση στην αυτοπεποίθησή μας…

Άγνωστος
Όταν φαντασιωνόμαστε σεξ με ξένους στα όνειρά μας, τα άγνωστα πρόσωπα φορούν συνήθως μάσκες ή δεν μπορούμε να διακρίνουμε το πρόσωπό τους.
Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο μυστηριώδης εισβολέας των σεξουαλικών μας ονείρων; Το ασυνείδητο φυσικά, που μας καλεί να αποκαλύψουμε τα ταλέντα μας και τις καλά κρυμμένες δεξιότητές μας!
Ίσως βέβαια και να σημαίνει ότι αρχίζουμε να καταλήγουμε ή να ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά στα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχει ο άνθρωπος δίπλα μας, ακόμα κι αν δεν τον έχουμε βρει ακόμα…

Μέλη οικογένειας
Το να έχει κάποιος ένα σεξουαλικό όνειρο με μέλος της οικογένειάς του ακούγεται ανατριχιαστικό και "άρρωστο". Είναι απλά λάθος!
Ή πάλι και όχι, καθώς η συμβολική του ονείρου δεν δαιμονοποιείται ούτε και φανερώνει κάποια απόκρυφη επιθυμία οιδιπόδειου τύπου.
Όλα έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του συγγενή. Αν λοιπόν ο θείος σας ο ξάδερφός σας ή όποιος άλλος διαθέτει χαρακτηριστικά που θαυμάζετε ή αναγνωρίζετε στον εαυτό σας, προσέξτε, μπορεί να καταλήξετε στο κρεβάτι μαζί τους. Στα όνειρά σας πάντα…
 

 

Σχετικά άρθρα


Πηγή: radar

icon Προσθήκη Σχόλιου

Συνηθισμένα ερωτικά όνειρα και η σημασία τους


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα