fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 


Σούπα με Αστακοκαραβίδα

17 Ιανουαρίου 2006 | 02:14 μ.μ.

ΥΛΙΚΑ

* 1 αστακοκαραβίδα (600 γρ.)
* 1 ψιλοκομμένο καρότο
* 1 ψιλοκομμένο μέτριο κρεμμύδι
* 1 ψιλοκομμένο κλαδάκι σέλινο
* 5 ψιλοκομμένα κλαδάκια μαϊντανό
* 1 ματσάκι θυμάρι
* 1 φλιτζ . ξηρό άσπρο κρασί
* 1 φλιτζ . κονιάκ
* 1 κουτ . σούπας ελαιόλαδο
* 2 φύλλα δάφνης
* 2 κουτ . σούπας αλεύρι
* 2 τομάτες ψιλοκομμένες
* 1 φλιτζ . χυμό τομάτας
* 1 φλιτζ . ζωμό ψαριού
* 1 φλιτζ . κρέμα γάλακτος
* 1 κουτ . σούπας μαύρο πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βράζουμε την αστακοκαραβίδα για 10 λεπτά σε λίγο νερό. Την καθαρίζουμε και βάζουμε στην άκρη το ψαχνό της. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κέλυφός της, τα χορταρικά, τα αρωματικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, προσθέτουμε τις τομάτες και το χυμό τομάτας, το ζωμό ψαριού και το νερό όπου βράσαμε την αστακοκαραβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε το ζωμό περνώντας τον από λεπτή σίτα.

Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια το ψαχνό της αστακοκαραβίδας και τα ρίχνουμε μέσα στο ζωμό. Σιγοβράζουμε το ζωμό για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα