fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

AeroMobile: Τηλεφώνημα εν πτήσει

31 Μαρτίου 2008 | 08:39 π.μ.

Η Emirates είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που εφαρμόζει τη χρήση κινητού τηλεφώνου εν πτήσει, προσφέροντας  ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στους επιβάτες που επιθυμούν να επικοινωνούν μέσω του κινητού τους, ενώ ταξιδεύουν.

Η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου, σε ύψος 30.000 μέτρων, στην εμπορική πτήση Ντουμπάι- Καζαμπλάνκα. Το εν λόγω δρομολόγιο εκτελούσε ένα Airbus A340-300, το πρώτο αεροσκάφος του στόλου της Emirates που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα AeroMobile.


Η καινοτόμος αεροπορική εταιρεία θα επενδύσει περίπου  27 εκατομμύρια δολάρια, για την εγκατάσταση του συστήματος AeroMobile στο στόλο της. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, με την ελάχιστη δυνατή ενέργεια, επιτρέποντας  την ασφαλή χρήση τους στα αεροσκάφη.

Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Emirates, ένα Boeing 777-300, έχει ήδη εγκατεστημένο το σύστημα AeroMobile και θα είναι σε λειτουργία πολύ σύντομα.


Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 18 μηνών, η Emirates και η AeroMobile συνεργάστηκαν στενά με τους ρυθμιστές και τους παρόχους τηλεπικοινωνιών ανά την υφήλιο, πραγματοποιώντας  ολοκληρωμένες αυστηρές διαδικασίες δοκιμής και πιστοποίησης.
Η υπηρεσία ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της πτήσης, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα της απογείωσης και της προσγείωσης.

Το πλήρωμα θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει το σύστημα, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέπει τις φωνητικές κλήσεις σε ορισμένες στιγμές, όπως κατά τη διάρκεια των νυχτερινών πτήσεων. Ο αριθμός κλήσεων που μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα περιορίζεται σε πέντε με έξι, ο ίδιος δηλαδή με τον επιτρεπόμενο αριθμό των κλήσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από τους επιβάτες μέσω των ενσωματωμένων τηλεφώνων στα καθίσματα του στόλου της Emirates. 

Το πλήρωμα και τα ενημερωτικά βίντεο θα παρέχουν συμβουλές και θα ενθαρρύνουν τους επιβάτες να θέσουν σε λειτουργία τη σιωπηλή ρύθμιση ή τη δόνηση, όταν τα κινητά τηλέφωνα θα  χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη.

 

Εκτός από τη δυνατότητα κλήσεων, η υπηρεσία θα επιτρέψει στους επιβάτες την αποστολή και τη λήψη μηνυμάτων, με τις εκάστοτε διεθνείς χρεώσεις περιαγωγής.

Οι χρήστες θα τιμολογούνται στους κανονικούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς από τους εκάστοτε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, όπως σε οποιαδήποτε άλλη κλήση περιαγωγής.
Η Emirates και η AeroMobile θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, προκειμένου να προσθέσουν περισσότερα γνωρίσματα προς όφελος των επιβατών της Emirates.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο BlackBerry� και άλλες εφαρμογές δεδομένων GPRS, στα τέλη του 2008. Προβλέπεται  επίσης η ενοποίηση του συστήματος AeroMobile με το πολυβραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει της Emirates ICE.
Στα αεροσκάφη, όπου δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα AeroMobile, ισχύουν οι  υπάρχοντες κανόνες που απαγορεύουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους επιβάτες.

 Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς της αεροπορίας. Οι επιβάτες υποχρεούνται να ακολουθούν τις οδηγίες του πληρώματος σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και των λοιπών φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Λίγα λόγια για την Emirates


Από την ίδρυση της το 1985, η Emirates Airline έχει αποσπάσει πάνω από 300 διεθνή βραβεία σε αναγνώριση των προσπαθειών της για παροχή ανυπέρβλητου επιπέδου υπηρεσιών.
Η εταιρεία  παρουσιάζει ραγδαία και συνεχή ανάπτυξη και είναι επικερδής τα τελευταία 19 χρόνια, με μέσο όρο αύξησης μεγέθους το 20%. Οικονομικά αυτοσυντηρούμενη, η Emirates μετέφερε το οικονομικό έτος 2006-2007 17,5 εκατομμύρια επιβάτες – σχεδόν τρία εκατομμύρια παραπάνω από το προηγούμενο έτος-  και ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ ύψους 942 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα συνολικά έσοδα σημείωσαν αύξηση μεγέθους 28,8%, συγκρίνοντας τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που σημειώθηκαν φέτος με τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που σημειώθηκαν το προηγούμενο έτος.

Η Emirates είναι η τρίτη πιο επικερδής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο και ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές. Η εταιρεία εδρεύει στο Ντουμπάι, μία από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που επιδιώκει πολιτική ανοιχτών-αιθέρων, με περισσότερες από 110 αεροπορικές εταιρείες σε ελεύθερο και νόμιμο ανταγωνισμό.
Ο στόλος της Emirates αποτελείται από 115 αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία 11 φορτηγά αεροσκάφη, ενώ διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους με μέσο όρο ηλικίας σκαφών τους 63 μήνες. H αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει τον διπλασιασμό των αεροσκαδφών της έως το 2012.
Η Emirates διαθέτει 244 αεροσκάφη στο βιβλίο παραγγελιών της, αξίας περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο Dubai Air Show, το Νοέμβριο του 2007, ανήγγειλε τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, υπογράφοντας συμβόλαια για 120 Airbus A350, 11 αεροσκάφη A380 και 12 Boeing 777-300ER, εκτιμώμενης αξίας 34.9 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγων.
Έχοντας παραγγείλει 58 A380, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει το 2008, η Emirates είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος πελάτης του νέου super-jumbo της Airbus.
H Emirates εξυπηρετεί 99 προορισμούς σε 62 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια και Νοτιά Αμερική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Άπω Ανατολή, Ωκεανία και την Αφρική. Στα νέα της δρομολόγια περιλαμβάνονται η Βενετία, το Νιούκαστλ, το Σάο Πάολο, το Ahmedabad, το Τορόντο, η Πράγα (μόνο cargo) και το Χιούστον.
Επιπλέον, έχει υπογράψει αμοιβαίες συμφωνίες με τις ακόλουθες αεροπορικές: Air India, Air Malta,  Air Mauritius, Continental Airlines, Japan Airlines, Korean Airlines, Oman Air, Philippine Airlines, Royal Air Maroc, South African Airways, SriLankan Airlines, και Thai Airways.
Η Emirates Airline έχει υπό τη διοίκηση της την Emirates SkyCargo, την Destination & Leisure Management (D&LM), η οποία διαχειρίζεται την Emirates Holidays, την Arabian Adventures και την Emirates Hotels & Resorts. Η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο Emirates, στον οποίο ακόμα εντάσσονται και οι εταιρείες Dnata, Mercator, Transguard και EmQuest.

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

AeroMobile: Τηλεφώνημα εν πτήσει


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα