![]() |
|
|
![]() Φούρνος μικροκυμάτων: Αλήθειες και ανακρίβειες5 Σεπτεμβρίου 2019 | 02:09 μ.μ.![]() ![]() Τα 12 σημεία στα οποία συγκλίνουν οι επιστήμονες για το μικρό θαύμα της κουζίνας
1. Ναι, ο φούρνος μικροκυμάτων μας ήρθε από την Αμερική. Σύμφωνα με μελέτες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η κατανάλωση φαγητών που έχουν παρασκευαστεί στο φούρνο μικροκυμάτων, δεν σχετίζεται με εμφάνιση καρκίνου, ενώ είναι επιστημονικά δεδομένο ότι τα κρέατα και τα ψάρια, που ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για περισσότερη ώρα από ότι χρειάζονται, με αποτέλεσμα να καψαλίζονται, είναι καρκινογόνα, λόγω της ανάπτυξης συγκεκριμένων χημικών ενώσεων. Επίσης, οι ειδικοί καθησυχάζουν τους καταναλωτές σχετικά με την ακτινοβολία, που μπορεί να απορροφήσει το ανθρώπινο σώμα. Για να υπάρξει βλαπτική μεταβολή σε κάποιο όργανο, θα πρέπει αυτό να εκτεθεί σε ακτινοβολία μεγαλύτερη από αυτή που εκπέμπουν οι συμβατικοί φούρνοι μικροκυμάτων, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι πολύ παλιάς τεχνολογίας και δεν έχουν φθαρεί. Πηγή: newsbeast
|
Copyright by Fe-mail.gr 1999-2021 W: www.fe-mail.gr | E: info@fe-mail.gr |
![]() |