fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Εξελίξεις για το λεμφοίδημα

12 Ιουλίου 2010 | 07:49 π.μ.

Απο την  Ανθή Αγγελοπούλου

Μόνο 1 στους 10 ενήλικες έχει απολύτως υγιείς φλέβες1

Το λεμφοίδημα αλλάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών που τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν που να αναζητήσουν βοήθεια.

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας είναι η πρόληψη ενώ η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ολιστική.


Η παρουσία λεμφικών παθήσεων, όπως τόνισε ο κος Ευάγγελος Δημακάκος, Παθολόγος – Αγγειολόγος, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας,  με κορυφαία την πιο συχνή και πιο γνωστή το λεμφοίδημα αλλάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών που τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν που να αναζητήσουν βοήθεια.

 Το λεμφοίδημα είναι μια σοβαρή νόσος, η οποία από την στιγμή της εμφάνιση του δημιουργεί όχι μόνο έντονα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική του άκρου, αλλά επηρεάζει σημαντικότατα την ποιότητα ζωής του ασθενούς και των σχέσεων του με τους άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως η παραπάνω επιπλοκή  έχει εγκαταλειφθεί από τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, παγκοσμίως και ακόμα χειρότερα στην χώρα μας.

Το λεμφοίδημα, το οποίο δημιουργεί οίδημα (πρήξιμο)  και σκλήρυνση του δέρματος του άκρου και μπορεί να φτάσει μέχρι την ελεφαντίαση , είτε εμφανίζεται πρωτοπαθώς δηλαδή από την γέννηση του ανθρώπου με βλάβη στους λεμφαδένες ή στον αριθμό των λεμφαγγείων είτε δευτεροπαθώς μετά  από χειρουργείο ή καρκίνο κυρίως σε γυναίκες μετά από μαστεκτομή ή υστερεκτομή (αφαίρεση γεννητικών οργάνων) και λιγότερο σε άνδρες μετά από αφαίρεση λεμφαδένων λόγω καρκίνου. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η ακτινοθεραπεία, η φλεβική θρόμβωση και η κάκωση του άκρου.  

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες οδηγίες η θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα είναι η  CDT (complete decongestive therapy- πλήρης αποσυμφορετική θεραπεία). Η θεραπεία χωρίζεται σε δύο στάδια το εντατικό στάδιο που διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες με δύο συνεδριάσεις την ημέρα και το στάδιο συντήρησης ώστε να διατηρηθούν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο πρώτο στάδιο.

Η καλύτερη θεραπεία όμως είναι η πρόληψη. Γνωρίζοντας ο ασθενής τι πρέπει να κάνει, τι να αποφύγει  και πότε πρέπει να συμβουλευτεί τον ιατρό του, προλαμβάνει την ανάπτυξη του λεμφοιδήματος μιας πάθησης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο κος Αντώνης Παπαγεωργίου, Αγγειοχειρουργός, Πρόεδρος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας,  επεσήμανε ότι  η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας που αφορά το 90% των ανθρώπων,  είναι η πρόληψη ενώ η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η ολιστική.

Τα φλεβοτονικά σκευάσματα με νεότερο και σημαντικό εκπρόσωπό τους  το φλαβονοειδές Vitis Vinifera, βοηθούν σημαντικά. Το νέο σκεύασμα, που μόλις κυκλοφόρησε και στην  Ελλάδα περιέχει το μοναδικό τυποποιημένο εκχύλισμα φυσικών φλαβονοειδών AS 195 από τα φύλλα της κόκκινης αμπέλου, το οποίο τεκμηριωμένα προλαμβάνει τη βλάβη, διατηρώντας τη φυσιολογική διαπερατότητα και την ακεραιότητα του ενδοθήλιου των φλεβιδίων, και ενισχύει τις φυσιολογικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τα φλεβοτονικά  φάρμακα σε μορφή δισκίων λαμβάνονται κυρίως τους ζεστούς μήνες.  Η ανάγκη όμως λήψης πολλών δισκίων πολλές φορές την ημέρα δημιουργούσε και δημιουργεί πρόβλημα στη συμμόρφωση του πάσχοντα.

Εκτός από τη λήψη δισκίων όμως, τόνισε ο ομιλητής, υπάρχει ανάγκη και για χρήση ενός  σκευάσματος τοπικά για την άμεση ανακούφιση. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά κατάλληλο τοπικό σκεύασμα, αφού είτε ανακούφιζαν στιγμιαία
μόνο, είτε απορροφούνταν δύσκολα και ταυτόχρονα είχαν αμφισβητήσιμο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Σήμερα κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά ένα νέο σκεύασμα σε δισκία και gel, του οποίου το δισκίο λαμβάνεται μόνο μία φορά την ημέρα ενώ το gel απορροφάται γρήγορα και ανακουφίζει άμεσα.

Το νέο σκεύασμα περιέχει το μοναδικό τυποποιημένο εκχύλισμα φυσικών φλαβονοειδών AS 195 που έχει εγκριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από την «Committee on Herbal Medicinal Products» και το εμπορικό του όνομα είναι Antistax β .

Έχει χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες ευρέως σε πάρα πολλές χώρες (Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία κλπ) και έχει δειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των φλεβών των κάτω άκρων.

Η ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
1. Ο  όρος Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια (ΧΦΑ) αναφέρεται σε μία αλληλουχία αλλοιώσεων που συμβαίνουν στα κάτω άκρα όταν οι φλέβες δεν λειτουργούν  σωστά.
2. Οι φλέβες των κάτω άκρων λειτουργούν ως αγωγοί πού μεταφέρουν αίμα από τα πόδια προς την καρδιά.
3. Αυτό επιτυγχάνεται με μία σειρά βαλβίδων οι οποίες, ως φράγματα, ανοίγουν για να επιτρέψουν τη ροή του αίματος προς την καρδιά, και κλείνουν για να εμποδίσουν τη ροή προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Σε ορισμένες καταστάσεις αυτές οι βαλβίδες δεν κλείνουν σωστά αφήνοντας κενό μεταξύ τους και έτσι δεν μπορούν να εμποδίσουν την παλινδρόμηση του αίματος, με συνέπεια το αίμα να λιμνάζει στις φλέβες και στους ιστούς.

Οι κιρσοί είναι η διάταση των επιπολής φλεβών των κάτω άκρων, η οποία οφείλεται σε κακή λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων, που έχει ως αποτέλεσμα τη λίμνανση του αίματος τοπικα

Οι συνέπειες

• 1ο στάδιο : πόνος, αίσθημα τάσης και βάρους στα πόδια καθώς επίσης και κράμπες.
• 2ο στάδιο : περιλαμβάνει την εμφάνιση μικρών κιρσών ή ευρυαγγειών (μικρά κόκκινα φλεβικά σχήματα)
• 3ο στάδιο : εμφάνιση οιδήματος (πρησμένα πόδια)
• 4-5-6ο στάδιο : Αρχίζουν οι πιο σοβαρές δερματικές αλλοιώσεις  με μια χαρακτηριστική μελάχρωση του δέρματος και προχωράνε σε πιο σοβαρά συμπτώματα.

Συμπτώματα

• Αίσθημα βάρους και καύσους
• Οίδημα και σημαντικό πρήξιμο των ποδιών και κνημών
• Κνησμός με ερεθισμό και ευαισθησία του δέρματος
• Ήπιοι μυϊκοί σπασμοί, μυοκλωνίες και κράμπες
• Υπέρχρωση του δέρματος και αντιαισθητική διόγκωση των φλεβών
•  Άτονα έλκη των κνημών, που επουλώνονται εξαιρετικά δύσκολα
• Εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και πιθανή πνευμονική εμβολή

Κύριοι παράγοντες   

– Γενετικoί παράγοντες
π.χ. αριθμός βαλβίδων στα φλεβικά αγγεία
– Ηλικία
ο επιπολασμός της ΧΦΑ αυξάνεται με την ηλικία στους άνδρες και στις γυναίκες
– Για τις γυναίκες  
      π.χ. εγκυμοσύνη, αριθμός τοκετών, χρήση αντισυλληπτικών, κ.λπ.

Προδιαθεσικοί παράγοντες

1) Τo επάγγελμα (oρθoστασία, εργασία σε χώρo με υψηλή θερμoκρασία, ακινησία σε κάθισμα)
2) Oι oρμόνες (λήψη αντισυλληπτικών, εγκυμoσύνη, κλιμακτήριoς)
3) Η αυξημένη ενδoκoιλιακή πίεση (εγκυμoσύνη, όγκoι κoιλίας)
4) Φάρμακα πoυ αυξάνoυν την αιμάτωση στo φλεβικό σκέλoς της κυκλoφoρίας (oρισμένα αντιυπερτασικά)
5) Η ένδυση (καλτσοδέτες, κορσές)
6) O τρόπος ζωής και διατροφής (παχυσαρκία, ακινησία, έλλειψη φυσικής άσκησης)
7) Η ηλικία
8) Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (θρoμβoφιλία, συστηματικά νoσήματα, κάκωση μαλακών μoρίων κάτω άκρoυ).


ΤΟ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ
H κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό μας γίνεται από τρία συστήματα:  το αρτηριακό το φλεβικό και το λεμφικό σύστημα. Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφαγγεία, τους λεμφαδένες,τον θύμο αδένα, τον σπλήνα, τις αμυγδαλές και οι πλάκες του payer που βρίσκονται στο έντερο.

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα παραμελημένο από την χώρα μας σύστημα με σημαντικές λειτουργίες όπως η άμυνα του οργανισμού έναντι βλαπτικών μικροοργανισμών (ανοσοποιητικό σύστημα), την επαναφορά των πρωτεϊνών του οργανισμού μας στην κυκλοφορία της καρδιάς (δεν μπορούμε να ζήσουμε εάν δεν πραγματοποιηθεί η παραπάνω λειτουργία) η μεταφορά λιπωδών ουσιών από το εντερικό σύστημα και η αποσυμφόρηση και μεταφορά περίσσιων υγρών καθώς και καθαρισμό από τις τοξικές ουσίες του οργανισμού μας  διαμέσου των λεμφαδένων.

Η παρουσία λεμφικών παθήσεων με κορυφαία την πιο συχνή και πιο γνωστή το λεμφοίδημα αλλάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών που τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν που να αναζητήσουν βοήθεια. Το λεμφοίδημα είναι μια σοβαρή νόσος η οποία από την στιγμή της εμφάνιση του δημιουργεί όχι μόνο έντονα ψυχολογικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική του άκρου, αλλά επηρεάζει σημαντικότατα την ποιότητα ζωής του ασθενούς και των σχέσεων του με τους άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως η παραπάνω επιπλοκή  έχει εγκαταλειφθεί από τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, παγκοσμίως και ακόμα χειρότερα στην χώρα μας. Οι ασθενείς αισθάνονται αγανάκτηση, στεναχώρια και απογοήτευση καθώς ανακαλύπτουν ότι θα μπορούσε να προληφθεί και πως τώρα που έχουν το πρόβλημα δεν έχουν κάποιον ειδικό να τους συμβουλέψει και να τους καθοδηγήσει.

Το λεμφοίδημα είτε εμφανίζεται πρωτοπαθώς δηλαδή από την γέννηση του ανθρώπου με βλάβη στους λεμφαδένες ή στον αριθμό των λεμφαγγείων είτε δευτεροπαθώς μετά  από χειρουργείο ή καρκίνο κυρίως σε γυναίκες μετά από μαστεκτομή ή υστερεκτομή (αφαίρεση γεννητικών οργάνων) και λιγότερο σε άνδρες μετά από αφαίρεση λεμφαδένων λόγω καρκίνου. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η ακτινοθεραπεία η φλεβική θρόμβωση και η κάκωση του άκρου.   

Λεμφοίδημα είναι οίδημα του άκρου πλούσιου σε πρωτεΐνες, το οποίο δημιουργεί χρόνια φλεγμονή και σκλήρυνση του δέρματος του άκρου.

Τα συμπτώματα, που παρουσιάζονται στον ασθενή που έχει ή πρόκειται να αναπτύξει λεμφοίδημα είναι ήπια δυσφορία και αίσθημα ότι τι άκρο είναι γεμάτο, πλήρες. Οίδημα το οποίο άλλοτε αρχίζει από το ύψος του ώμου ή του ισχίου και άλλοτε από την άκρα χείρα ή άκρο πόδα, δυσκινησία των αντίστοιχων αρθρώσεων, πόνο, και δερματικές αλλαγές είναι τα συχνότερα συμπτώματα στα διάφορα στάδια του λεμφοιδήματος

Η σταδιοποίηση του λεμφοιδήματος γίνεται ως εξής: αρχικά υπάρχει το υποκλινικό στάδιο (στάδιο 0) όπου έχει μειωθεί η λειτουργία του λεμφικού συστήματος χωρίς όμως να εκδηλώνεται στον ασθενή, το πρώτο στάδιο όπου το οίδημα είναι έκδηλο, ζυμώδες και μειώνεται με την ανύψωση του άκρου. Το δεύτερο στάδιο όπου το οίδημα δεν είναι πια ζυμώδες δεν μειώνεται με την ανύψωση του άκρου και υπάρχει σκλήρυνση του δέρματος του άκρου. Το τρίτο στάδιο είναι η ελεφαντίαση.

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες οδηγίες, η θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα είναι η  CDT (complete decongestive therapy- πλήρης αποσυμφορετική θεραπεία).
Η θεραπεία χωρίζεται σε δύο στάδια το εντατικό στάδιο που διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες με δύο συνεδριάσεις την ημέρα και το στάδιο συντήρησης ώστε να διατηρηθούν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο πρώτο στάδιο.

Το πρώτο στάδιο αποτελείται από την α) φροντίδα του δέρματος και των νυχιών,
β) την χειρομαλακτική παροχέτευση του λεμφικού υγρού, γ) τις πολλαπλές ειδικές περιδέσεις του άκρου,  δ) τις ειδικές ασκήσεις γυμναστικής και ε) την εκμάθηση των παραπάνω στον ασθενή και στο περιβάλλον του. Το δεύτερο στάδιο γίνεται στο σπίτι του ασθενούς όπου ισχύουν τα ίδια με την πρώτο στάδιο μόνο που στην θέση της περίδεσης ο ασθενής φέρει ελαστικό γάντι ή κάλτσα.

Επειδή το λεμφοίδημα είναι μια χρόνια νόσος, η ασθενής οφείλει να παρακολουθείται τακτικά από τον ιατρό της  και πολλές φορές, εάν χρειαστεί, να επαναλάβει το πρώτο εντατικό στάδιο. Απαγορεύεται να γίνει η παραπάνω θεραπεία χωρίς την απόλυτη επίβλεψη του ιατρού και επιπλέον εάν οι ιατροί, οι φυσιοθεραπευτές και οι γυμναστές δεν είναι ειδικά εκπαιδευμένοι γιατί το αποτέλεσμά θα είναι επιδείνωση της πάθησης της ασθενούς.

Άλλες βοηθητικές θεραπείες είναι οι συσκευές αυτόματης συμπίεσης και αποσυμπίεσες του άκρου. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και κάτω από την επίβλεψη ειδικά εκπαιδευμένου ιατρού, επειδή η χρήση τους έχει  σημαντικές αντενδείξεις όπως σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια  ή φλεγμονή του άκρου. Επίσης, συντελεί στην καταστροφή των επιφανειακών λεμφαγγείων ή στη λανθασμένη παροχέτευση του  λεμφικού υγρού στους σύστοιχους λεμφαδένες με συνέπεια η περιοχή να γίνει οιδηματώδες  και να επιδεινώσει την πάθηση του ασθενούς.

Στην θεραπεία του λεμφοιδήματος  μπορούν να παρέμβουν τα  αντιβιοτικά και τα αντιφλεγμονώδη όταν υπάρχει φλεγμονή του άκρου ενώ επίσης βοηθάνε οι βενζοπυρόνες, τα φλαβονοειδή, και οι ρουτοσίδες.

Η καλύτερη θεραπεία όμως είναι η πρόληψη. Γνωρίζοντας ο ασθενής τι πρέπει να κάνει, τι να αποφύγει ,και πότε πρέπει να συμβουλευτεί τον ιατρό της προλαμβάνει την ανάπτυξη του λεμφοιδήματος μιας πάθησης με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο ασθενής πρέπει να ενημερώνεται ότι πρέπει να μην πάρει βάρος,  να αποφεύγονται οι αιμοληψίες και οι ενέσεις στο άκρο που έχει γίνει το χειρουργείο ή ακτινοβολία, να μη φορά στενά ρούχα ή κοσμήματα , να μην σηκώνει βαριά αντικείμενα ,να προσέχει να μην γρατζουνίσει το προσβεβλημένο άκρο ώστε να μην μολυνθεί και όταν παρατηρήσει ελαφρό οίδημα ή ερυθρότητα στο άκρο να έρθει γρήγορα σε επικοινωνία με τον εξειδικευμένο ιατρό του. Επιτρέπεται και επιβάλλεται να είναι δραστήριος και κοινωνικός.
Πρέπει να τονιστεί και να σημειωθεί ότι οι ασθενείς που θα   αντιμετωπιστούν άμεσα έχουν υψηλότερες πιθανότητες για γρήγορη και αποτελεσματική ανάρρωση  από τους άλλους ασθενείς οι οποίοι δεν θα δώσουν δυστυχώς την πρέπουσα σημασία στην πάθησή τους.


 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Εξελίξεις για το λεμφοίδημα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ΚΥΡΙΑΚΟΣ / 3 Ιανουαρίου 2012 στις 1:13 μ.μ.

ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΕ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΛΕΜΦΟΙΙΔΙΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΑΘΑΙΝΩ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΟΡΕΙΓΟΥΝ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΠΕΝΙΚΙΛΙΝΗ.ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΑΥΤΟ.ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ Ι ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΩ ΕΠΙΔΙ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ.ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ.ΤΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ Ι ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΜΟΥ.ΦΟΡΑΩ ΜΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΟΣ ΚΑΤΩ ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΩ ΓΙΑ 365 ΜΕΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΚΑΜΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Έγραψε ο/η ΕΛΕΝΑ / 27 Ιουνίου 2012 στις 6:35 μ.μ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να πω ότι έχω λεμφοίδημα στο πόδι μου από 15 χρονών και τώρα είμαι 40! Έχω κάνει τρία χειρουργία και αυτό που με βοήθησε περισσότερο ήταν η λιποαναρόφυση! Πραγματικά ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του γιατρού και φορώντας κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια ελαστική κάλτσα με την μέθοδο αυτή είδα διαφορά. Μειώθηκε ο όγκος του ποδιού και γενικότερα αισθάνομαι καλύτερα. Και σε ψυχολογικό επίπεδο γιατί είχα πάθει κατάθληψη γία ένα μεγάλο διάστημα! Βέβαια έχω τέσσερα χρόνια που έκανα την δεύτερη λιποαναρόφυση και εαν χρειαστεί μπορεί και να ξανακάνω. Είναι μεγάλος αγώνας το λεμφοίδημα αλλά δεν πρέπει να το αφήνουμε χωρίς να κάνουμε την όποια συντηρητική θεραπεία χρειάζεται όπως την περίοδο του καλοκαιριού που πρήζεται πολύ περισσότερο. Εγώ παίρνω τα venoruton forte και pycnogenol. Υπάρχει και μηχάνημα που κάνει μαλάξεις σαν μπότα που βοηθάει και τώρα έμαθα και για ένα νέο προιόν κάλτσας και ειδικού επίδεσμου από την Γαλλία που το έφεραν στα ορθοπεδικά Παπαποστόλου. Δεν το αγόρασα ακόμη και δεν ξέρω τα αποτελέσματά του αλλά ότι μπορούμε να κάνουμε καλό είναι!

Εύχομαι καλό κουράγιο σε όλους μας και ελπίζω με την βοήθεια του Θεού να βρεθεί και για εμάς μία θεραπεία σύντομα!!
Να είστε καλά!

Έγραψε ο/η ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ / 29 Ιουνίου 2012 στις 10:32 π.μ.

ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΛΕΜΦΟΙΙΔΙΜΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 41 ΧΡΟΝΟΥ.ΣΥΧΝΑ ΠΑΘΑΙΝΩ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΟΡΕΙΓΟΥΝ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΠΕΝΙΚΙΛΙΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΠΟΑΝΑΡΟΦΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΣΑΙ ΕΦΙΓΕ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΙΝΩ ΧΑΠΙΑ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΑ ΤΑ ΛΑΣΙΞ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΑΤΕΝΟΛΟΛ ΓΙΑ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ.ΓΙΑ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΦΟΡΑΩ ΜΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΛΤΣΑ ΤΟΤΕ ΠΑΘΑΙΝΩ ΜΟΛΥΝΣΕΙ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ.ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ.ΚΟΛΥΜΒΑΩ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ
ΠΟΝΑΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ.ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΕΧΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΑΖ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ.ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΠΡΙΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΝΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΙΠΟΑΝΑΡΟΦΥΣΗ ΘΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

Έγραψε ο/η Κατερίνα / 31 Οκτωβρίου 2012 στις 1:19 μ.μ.

Αγαπητέ Κυριάκο,
τυχαία σήμερα είδα τα σχόλια σου σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και παρόλο που έχει περάσει μεγάλο διάστημα απο τότε θα ήθελα να σε ενημέρώσω σχετικά. Ίσως να έχεις ήδη βρει τη λύση ευελπιστώ όμως να βοηθηθεί κάποιος άλλος συνάνθρωπος μας. Πραγματικά η λιποαναρρόφηση μπορεί να αποβεί καταστροφική για ένα λεμφοίδημα και αυτό γιατί υπάρχουν διαφόρων ειδών λεμφοιδήματα. Επίσης τα διουρητικά τα οποία σύστηναν οι ιατροί αρκετά παλαιότερα έχει αποδειχθεί οτι μόνο αρνητικά μπορούν να επηρεάσουν το λεμφοίδημα και αυτό γιατί απορροφούνται όλα τα υγρά όχι όμως και οι πρωτείνες του οιδήματος. Και αυτό είναι που εντείνει το πρόβλημα. Οι πρωτείνες είναι μεγαλομοριακές μονάδες οι οποίες μετά την αποβολή των υγρών παραμένουν και είναι υπεύθυνες για τη σκλήρυνση του άκρου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διάνοιξη, μόλυνση κλπ. Είτε πρόκειται για επίκτητο ή συγγενές λεμφοίδημα είτε για δευτεροπαθές η μόνη ασφαλής συντηρητική αντιμετώπιση, σύμφωνα και με το μοντέλο Εκτίμησης της Ιατρικής Τεχνολογίας του ΕΣΥ του Ηνωμένου Βασιλείου (www.lf.cricp.org), είναι η Μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης κατά Dr. Vodder. O λόγος που πάθαίνεις τις συγκεκριμένεις λοιμώξεις είναι γιατί δεν έχει αποσυμφορηθεί πλήρως το πόδι σου και προφανώς δεν χρησιμοποιείς το σωστό υλικό διαβαθμίσμενης συμπίεσης για να υπάρχει πλήρης λεμφική ροή. Η κάλτσα δηλαδή που θα πρέπει να φοράς είναι απαραίτητο να κατασκευασθεί ειδικά για σένα μετά το τέλος της θεραπείας και να είναι ειδικής κάθετης πλέξης. Υπάρχουν και στο εμπόριο ετοιμοπαράδοτα υλικά όμως έχει αποδειχθεί πως μόνο ως μέτρο πρόληψης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αρχικά στάδια λεμφοιδήματος. Δε τα συνιστώ για τη δική σου περίπτωση. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαι στη διάθεση σου.

Έγραψε ο/η kwnstadina / 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:37 μ.μ.

geia sas!eimai 21 xronwn kai sta 17 mu , ekei pou perpataga edelws ksafnika prhstike h deksia mu gaba se ba8mo pou nomiza oti 8a skizotan to padeloni mu.Exw kanei OLWN twn eidwn tis eksetaseis kai kaneis den mou exei vrei tipota me apotelesma na katalhgoun oti exw lemfoidhma...h gaba mou edwmtaksi prizetai poly otan foraw stena padelonia kai perpataw poly mauta.episis apo tote einai ena ekatosto megalyterh apo thn allh enw prizetai epishs sto zesto nero. den exw ka8olou pono mono prhksimo. exw kanei fusiko8erapeies alla den exei allaksei tipota..apla i8ela na pw kai egw to 8ema mou giati se opoion giatro exw paei moy lei oti den to exei ksana akusei kai exw apelpistei dioti ektos apo to prhksimo me epireazei kai psixologika giati me exei kourasei kai den 8a borw na kanw mia zwh masaz kai fysiko8erapeies....

Έγραψε ο/η Κατερίνα / 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:54 μ.μ.

Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι και να στενοχωρίεσαι. Είναι αλήθεια οτι το λεμφοίδημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί οριστικά δηλαδή να εξαφανιστεί αλλά μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Ανάλογα με το στάδιο του λεμφοιδήματος που είσαι θα έχεις και τα αποτελέσματα. Δηλαδή όσο μικρότερη διαφορά έχει απο το άλλο πόδι τόσο μπορείς να το συντηρήσεις και να μην φαίνεται. Φυσικά και δεν χρειάζεται να κάνεις μια ζωη θεραπείες παρά μόνο 10-15 μέρες, τόσο απαιτείται συνήθως για να μειωθεί ένα οίδημα. Εννοείται οτι ακολουθούμε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για το λεμφοίδημα και οχι την κλασική φυσικοθεραπεία. Για να παραμείνει όμως"άδειο" το πόδι θα πρέπει να φοράς καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης τό οποίο δε διαφέρει και πολυ απο τα καλσόν που φοράμε το χειμώνα. Τα στενά ρούχα, τα εσώρουχα με λάστιχα, η ζέστη, οι τραυματισμοί ακόμα και τα ζεστά μπάνια επιδεινώνουν πάντα ενα λεμφοίδημα. Και φυσικά οι τραυματισμοί πρέπει να αποφεύγονται. Οτιδήποτε άλλο θελησεις μη διστάσεις...
Φιλικά, Κατερίνα

Έγραψε ο/η kwnstadina / 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:57 μ.μ.

Euxaristw polu !

Έγραψε ο/η SOFIA / 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:32 μ.μ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ KAI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΒΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ CORRADINO CAMPISI ΣΤΟ DEPARTMENT OF SURGERY SAN MARTINO, HOSPITAL. TΗΛΕΦΩΝΟ 39108393755.
ΨΑΞΤΕ ΤΟ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΤΕ!!!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΧΕΟΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Κ.Λ.Π.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ!!!

Έγραψε ο/η Κατερίνα / 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:36 μ.μ.

Απλά θα ήθελα να διευκρινίσω οτι χειρουργική αντιμετώπιση για το λεμφοίδημα επιλέγουμε μόνο σε περιπτώσεις Γ σταδίου, δηλ. ελεφαντιάσεις, και κυρίως σε περιπτώσεις συνδυασμένου οιδήματος π.χ. φλεβολεμφοστατικό οίδημα. Οι γιατροί δηλαδή προτείνουν σχεδόν πάντα την συντηρητική αντιμετώπιση ενος οιδήματος και καταφεύγουν σε φλεβολεμφικές αναστομώσεις μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις οιδημάτων. Και οταν λέμε σοβαρές δεν εννοούμε απλά ασύμμετρα μεγάλο οίδημα.

Έγραψε ο/η ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ / 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:44 μ.μ.

ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΤΑ ΠΕΝΑΤΟΥΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ.ΕΓΟ ΠΕΡΝΩ ΤΑ ΟΚΜΕΝΤΙΝ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ.ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΤΙΒΙΟΣΗ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ.ΓΙΑ ΣΑΣ

Έγραψε ο/η Αλεξία / 12 Μαρτίου 2013 στις 8:38 μ.μ.

Καλησπέρα σας
Γνωρίζω ότι και στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, γίνονται όλες οι επεμβάσεις για τη διόρθωση του λεμφοιδήματος. Υπάρχει σχετική σελίδα: lemfoidima.com που παρέχει πλήρη ενημέρωση.

Έγραψε ο/η ΕΛΕΝΑ / 13 Μαρτίου 2013 στις 7:04 μ.μ.

Κατερίνα καλησπέρα,

Μπήκα σήμερα στη σελίδα κατα τύχη γιατί έψαχνα νεότερα για το λεμφοίδημα. Με αφορμή το γεγονός ότι ως γνωστό λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, πρήστηκε περισσότερο το πόδι μου από το σύνηθες, μίλησα με τον γιατρό που με παρακολουθεί.. και μου είπε τα ίδια δηλαδή συντηρητική αγωγή με venoruton και pycnogenol!

Διαβάζοντας λοιπόν τα σχόλια σου ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετωπίζεις η ίδια πρόβλημα ή είσαι ειδικός γιατί διαπίστωσα ότι γνωρίζεις πολλά πράγματα και θα ήθελα να μάθω ότι νεότερο υπάρχει.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όλα τα λεμφοιδήματα δεν είναι ίδια. Παρόλ' αυτά η τελευταία λιποαναρρόφηση που έκανα με βοήθησε προσωπικά πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων στον γιατρό γιατί το πόδι μου πήρε μορφή και απόκτησε γόνατο που δεν είχε!

Ευχαριστώ

Έγραψε ο/η Κατερινα / 15 Μαρτίου 2013 στις 11:01 π.μ.

Έλενα καλημέρα,
ασχολούμαι με την αποκατάσταση του λεμφοιδήματος εδω και αρκετά χρόνια και έχουμε δει αρκετά περιστατικά. Χαίρομαι που η επέμβαση σου πήγε καλά, φρόντισε να φοράς τη σωστή κάλτσα, να τηρείς τα μέτρα πρόληψης που σου έδωσε ο γιατρός σου και θα διατήρείς το πόδι σου σε καλή κατάσταση.
Οτιδήποτε χρειαστείς στη διάθεση σου.

Έγραψε ο/η popi / 22 Μαρτίου 2013 στις 12:37 π.μ.

@ΚΑΤΕΡΙΝΑ μήπως είσαι γιατρός? σαν γιατρός μιλάς.....
Πάντως,πρέπει όλοι όσοι έχουμε λεμφοόιδημα να οργανωθούμε, και να διεκδικήσουμε παροχές για υλικά( επιδεσμικό υλικό, κάλτσες κατά παραγγελία κλπ) και για θεραπεία. Ο εοπυυ μας εχει αφήσει στη μοίρα μας. Παλέψτε. Ετσι κι αλλιως δινουμε καθημερινη μαχη λογω της ασθενειας. Οποιος έχει κάποια στοιχεια να ενημερωνει. αναρωτιεμαι η λεμφολογικη εταιρεια τι εργο παραγει

Έγραψε ο/η popi / 22 Μαρτίου 2013 στις 12:50 π.μ.

@ Aλεξία: αυτή η ιστοσελίδα www.lemfoidima.com που προτείνεις, πολυ σε ιστοσελίδα 'φάντασμα' μού κάνει. Δεν φαίνεται ποιός είναι υπεύθυνος, αν είναι κέντρο, νοσοκομείο, φυσιοθεραπευτής κλπ
Γενικά η ασθένειά μας είναι ένα πεδίο που προσφέρεται για κέρδος, και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι και κυριως να διεκδικησουμε. Πρεπει ο εοπυυ να ενημερωθει για την σοβαρότητα αυτής της ασθένειας. Αν ξερει και μας αφηνει να επιδεινωνόμαστε χωρις φροντιδα και παροχες, ειναι ενοχος.

Έγραψε ο/η ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ / 22 Μαρτίου 2013 στις 11:21 π.μ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΜΦΟΙΔΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΟΗ.ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΜΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ.ΣΑΣ ΧΕΡΑΙΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

Έγραψε ο/η ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ / 22 Μαρτίου 2013 στις 11:21 π.μ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΜΦΟΙΔΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΟΗ.ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΜΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ.ΣΑΣ ΧΕΡΑΙΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

Έγραψε ο/η ΕΛΕΝΑ / 22 Μαρτίου 2013 στις 4:07 μ.μ.

Κατερίνα καλησπέρα,

Θα ήθελα να μάθω που μπορώ να σε βρω για να μιλήσουμε εκτενέστερα μιας και ψάχνω πάντα ότι μπορώ να κάνω καλύτερο για πόδι μου. Και δεν σου κρύβω ότι τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψυχολογικά λόγω του οιδήματος που μεγαλώνει δεν είμαι και στα καλύτερά μου. Βέβαια σκέπτομαι πάντα οτι υπάρχουν και χειρότερα!!

Θα σου είμαι ευγνώμων εαν με βοηθήσεις όπως μπορείς.

Ευχαριστώ.

Έγραψε ο/η Κατερίνα / 23 Μαρτίου 2013 στις 1:20 π.μ.

Kαλησπέρα σας,
πολλά τα θέματα που τέθηκαν τις ημέρες αυτές και απ'οπού να ξεκινήσει κανείς...
Θα προσπαθήσω σύντομα και περιεκτικά να απαντήσω σε όλους. Αγαπητή Πόπη όχι δεν είμαι γιατρός, ασχολούμαι με την θεραπεία του λεμφοιδήματος έχοντας κάνει την εξειδίκευση μου στη σχολή του Vodder. Κυριάκο, ελπίζω την αντιβίωση να την παίρνεις σε συννενόηση με τον γιατρό σου, το αναφέρω γιατί αν δεν υποφέρει κανείς απο λοιμώξεις δεν υπάρχει λόγος να παίρνει προληπτικά αντιβίωση. Εκτός αν κάνεις συχνά ερισύπελας. Έλενα σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, δεν θά ήθελα να δημοσιοποίησω τα στοιχεία μου για ευνόητους λόγους, εάν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις στο παρακάτω email: katerina_ga@hotmail.com
Όσον αφορά τη Λεμφολογική εταιρεία δυστυχώς βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο με μικρή δραστηριότητα. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο έγινε το πρώτο της συνέδριο και ακόμη έχει δρόμο μπροστά της. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιος δημόσιος φορέας που να καλυπτεί τη θεραπεία του λεμφοιδήματος και λυπάμαι που το λεω αλλά ο ΕΟΠΥΥ τον περασμένο Νοέμβριο έκρινε τις κάλτσες και τα μανίκια μη θεραπευτικά και δεν τα χορηγεί πλέον.

Σας ευχαριστώ όλους,
καλό βράδυ

Έγραψε ο/η popi / 24 Μαρτίου 2013 στις 12:54 π.μ.

αγαπητοι φιλοι, ό,τι νέα για το λεμφοίδημα εχουμε, πρεπει να τα μοιραζομαστε. Δυστυχως παρατηρω ότι συνηθως τα κραταμε για τον εαυτό μας κι ετσι δεν προχωραει τιποτα.. @ Κατερινα, να σε/σας ενημερωσω ότι στο Ταμείο μου, πριν την ενταξη στον εοπυυ, είχα καταφερει μετα απο αποφασεις του δ.σ., να εχω παροχες για μηνιαία θεραπεια και υλικα(επιδεσμοι κλπ). Στον εοπυυ εκανα επισημη αιτηση στα κεντρικα γραφεια στις 2 Ιανουαρ.(αναρωτιεμαι ποσοι ασθενεις με λεμφοιδ. το εχουν κανει). Βεβαια, δεν εχω παρει ακομη επισημη απαντηση. Επισης, ειχα κανει αιτηση και στο ΚΕΣΥ, χωρις απαντηση και απο εκει. Επομενο βημα=?
Η λεμφολογικη εταιρεια αραγε εχει καμια σχεση με το Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εχει δημιουργηθει απ'ό,τι διαβάζω πολυπαραγοντική ομάδα για λεμφοίδημα?

Έγραψε ο/η popi / 24 Μαρτίου 2013 στις 1:00 π.μ.

το ρολοι του ιστότοπου πηγαίνει μια ώρα μπροστά!

Έγραψε ο/η ΑΝΔΡΕΑΣ / 14 Απριλίου 2013 στις 12:53 μ.μ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ; ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΖΕΛ ΑΝΤΙΣΤΑΞ Β ΟΤΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ; ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ;
ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΝΔΡΕΑΣ .

Έγραψε ο/η KYRIAKOS / 15 Απριλίου 2013 στις 10:00 π.μ.

FILE ANDREA IME KEGO APO KIPRO KE EXI APO TO 1985 POU EXO LEMFIDIMA STO ARISTERO PODI.DISTIXOS DEN IPARXI THERAPIA.TO MONO POY PREPI NA KANIS INE NA FORIS TIN KLATSA MEXRI PANO,KOLYMBI KE MIA MIXANI POU KANI MASAZ KE TO XEPRIZI.DEN PREPI NA ISE ORTHIOS POLLI ORA.DISTIXOS DEN IPARXI TIPOTE ALLO OUTE EXIRISI OUTE TIPOTE ALLO STON KOSMO.EGO TA EPSAKSA OLA TIPOTE APOLITOS.KANENAS GIATROS STON KOSMO DEN EKANE TIPOTE GIA EMAS.KOURAGIO KE PREPI NA MATHIS NA ZIS ME TO PROVLIMA SOU.OTI XRIASTIS GRAPSE

Έγραψε ο/η Κατερίνα / 15 Απριλίου 2013 στις 5:52 μ.μ.

Καλησπέρα σας,
απ'οτι ξέρω υπήρξε μια φυσικοθεραπεύτρια απο Κύπρο που παρακολούθησε την τεχνική του Dr. Vodder για αποκατάσταση λεμφοιδήματος αλλά δεν γνωρίζω αν τελείωσε την εκπαίδευση της και αν εφαρμόζει την τεχνική. Ονομάζεται Ιωάννου Φρύνη και το τηλεφώνο της είναι 0035 799115171. Ακόμη και να μην ασχολείται η ίδια ίσως γνωρίζει κάτι περισσότερο για την Κύπρο.

Κατερίνα

Έγραψε ο/η evridiki petrou / 23 Απριλίου 2013 στις 2:45 μ.μ.

Eime kai ego apo ti Kipro o sisigosmou exi lemfidima apotathikame stin ellada mso tou ipourgiou alla to apotelesma itan tipote.File Kyriako apo kipro an thelis epoikinonise mazi mou mporo na se voithiso gia tous piretous eixe kai o antras mou kai tora to xeperase. Epikoinoniste kai oi alloi an thelete .

Έγραψε ο/η KYRIACOS / 24 Απριλίου 2013 στις 10:01 π.μ.

GIA SAS I KALITERI THERAPIA POY IPARXI GIA TO LEMFIDIMA INE NA AGORASETE MIA MIXANI POU THA TOU KANI MASAZ TOU PODIOY KE ONOMAZETE PNEUMATIC PUMP FOR LYMFEDEMA KE MPENI OLO TO PODI POY EXI LEMFIDIMA KE TO KSEPRIZI META OTAN KSEPRISTI PREPI NA VALETE MIA KALTSA POU THA INE SFIKTI STO PODI GIA NA DIATIRITAI.EINAI I KALITERI THERAPIA AYTI KE TO PERPATIMA KE TO KOLYMVI KANI KALO.

Έγραψε ο/η evridiki petrou / 25 Απριλίου 2013 στις 9:08 π.μ.

Ti mixani tin exoume pari alla den voitha. To stadio pou vriskomaste tora inai para poli asximo .Exi pristi to podi pano apo to gonato kai inai san mia mpala den mpori na perpatisi giati ine vari kai oute rouxa vriskoume.Sto nosokomio den mas voitoun gia na aferethi giati epimenoun na exiristi prota gia ta kila kai meta to podi evri.petrou2@gmail.com.Osoi thelete na agonistoume kai na organothoume epikinoniste mazi mou xero kai alous pou exoun provlima.efxaristo

Έγραψε ο/η KYRIAKOS / 25 Απριλίου 2013 στις 10:40 π.μ.

AGAPITI EYRIDIKI GIA ETSI PERIPTOSIS GIA LIPOANAROFISI EKITAXETE.MPORI NA GINI EXIRISI GIA NA FIGI TO LIPOS APO TO PODI KE META TO DERMA TO RAVOUN STO KANONIKO EPIPEDO.META OMOS APARETITA PREPI NA FORA O ASTHENIS MIA ELASTIKI KALTSA KE TO PRIXIMO DEN XANAERXETE.KE PROLIPTIKA FISIKA KE TO MIXANIMA THA TO XRISIMOPIA PALE KATHE MERA.ALLA PRAGMATA DEN EXI.EGO EXI APO TO 1985 POU TO EXO STO ARISTERO MOU PODI.TO MIXANIMA ME VOITHA EMENA.

Έγραψε ο/η KYRIAKOS / 25 Απριλίου 2013 στις 10:41 π.μ.

AGAPITI EYRIDIKI GIA ETSI PERIPTOSIS GIA LIPOANAROFISI EKITAXETE.MPORI NA GINI EXIRISI GIA NA FIGI TO LIPOS APO TO PODI KE META TO DERMA TO RAVOUN STO KANONIKO EPIPEDO.META OMOS APARETITA PREPI NA FORA O ASTHENIS MIA ELASTIKI KALTSA KE TO PRIXIMO DEN XANAERXETE.KE PROLIPTIKA FISIKA KE TO MIXANIMA THA TO XRISIMOPIA PALE KATHE MERA.ALLA PRAGMATA DEN EXI.EGO EXI APO TO 1985 POU TO EXO STO ARISTERO MOU PODI.TO MIXANIMA ME VOITHA EMENA.

Έγραψε ο/η Ποπη / 25 Απριλίου 2013 στις 4:14 μ.μ.

Εμεις μενουμε Αθήνα, και εδω βρισκουμε θεραπευτές(φυσικοθεραπευτες με ειδικευση στη λεμφοθεραπεια) ειδικευμένους σε κεντρα του εξωτερικου.
Αν μένετε Ελλάδα, στείλτε email (popkart3@hotmail.com)να οργανωθούμε ως προς διεκδίκηση παροχών για υλικά και θεραπεία λεμφοιδήματος από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μας αγνοεί. Kαι γενικά να ανταλλάξουμε απόψεις.

Έγραψε ο/η evridiki petrou / 26 Απριλίου 2013 στις 8:24 π.μ.

File Kiriako se xereto ti mixani ti xrisimopoiousame kai pragmati ekane doulia. Tora omos to podi pano apo to gonato einai prismeno den arki gia na klisi to fermouar.Apotathika kai se plastikous alla kai se xirourgous alla den xerou pos na to kanoun kai mou zitisan na vro ego giatro na mou kani ekthesi kai na mas ta plirosi to ipourgio. An thelis epoikinonise mazi mou stou mail m gia na milisoume kai apo konta

Έγραψε ο/η evridiki petrou / 27 Απριλίου 2013 στις 1:34 μ.μ.

File Kyriako kai Antrea afiste mou ta stoixia sas sto email mou gia na epikoinoniso mazi sas (evri.petrou@gmail.com).

Έγραψε ο/η Δημήτρης Θεσσαλονικη / 10 Μαΐου 2013 στις 10:43 μ.μ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 44 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ.ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΤΙ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩ.......ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ FOELDI ΣΤΟ ΗΙΝΤΕRZARTEN ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΚ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ..ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.Η ΚΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΠΑΡΑΠΟΝΟ).ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ-ΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ mail zarpisd@gmail.com

Έγραψε ο/η Popi / 10 Μαΐου 2013 στις 11:51 μ.μ.

Οπως ο φιλος Δημητρης απο Θεσσαλονικη, ετσι κι εγω εχω επισκεφθει την κλινικη της Γερμανιας. Ολα καλα μεχρι που το Ταμειο μου ενταχθηκε στον ΕΟΠΥΥ. Ειχα καταφερει με πολλη προσπαθεια, αιτησεις κλπ, να εχω μηνιαιες παροχες τοσο για τα υλικα [περιδεση(επιδεσμοι κ' συναφη), καλτσες επι παραγγελια κλπ], οσο και για την θεραπεια ( min. δις εβδομαδιαιως ).
Επισης 3 φορες πηγα στην κλινικη με συνοδο, κατοπιν αποφασης υγειον. Επιτροπης, κ' μεγαλο μερος των εξοδων καλυφθηκε απο το Ταμειο μου. Τωρα ομως? ο ΕΟΠΥΥ δεν δινει καμια παροχη. Πρεπει να κινηθουμε να κανουμε ολοι αιτησεις, όπουκ οπως μπορουμε. Εγω κανω αιτησεις κ ζητω κοστολογηση λεμφοθεράειας και παροχη αναγκαιων υλικων. Αμφιβαλλω αν στο συρταρι του αρμοδιου υπαλληλου στον ΕΟΠΥΥ υπαρχουν πανω απο 3 αιτησεις! (Η τελευταια μου αιτηση ηταν 2/1/13, αλλα ακομα δεν εχουν απαντησει επισημα. Επισης δεν εχω νεα για το τι θα γινεται τωρα με νοσηλεια - θεραπεια στο εξωτερικο. Πασχουμε απο μια παθηση που νομιζω εσκεμμενα γιατροι κ θεραπευτες την αφηνουν στο ακοταδι, διοτι εχουν πολλα κερδη σε βαρος μας. Πρεπει να φτιαχτει ενα εθνικο πλαισιο ξεκαθαρο που να μην αφηνει περιθωρια σε κανεναν να μας εκμεταλλευεται, αλλα κ που να ενημερωνει καθε ενδιαφερομενο κ να προλαβαινει οποια επιδεινωση.
Αν δεν ζητησουμε δεν θα μας δωσουν τιποτα, και καθως θα δυσκολευομαστε να ανταπεξελθουμε στις μεγαλες οικονομικες απαιτησεις της θεραπειας μας, ολοενα σταδιακα θα κανουμε εκπτωσεις σε βαρος τελικα της ιδιας μας της υγειας. Ολοι μαθαινουμε τωρα πια με το ιντερνετ τι σημαινει να αμελησεις ενα λεμφοιδημα. Το ιδιο το κρατος μας οδηγει στην αναπηρια. Καλο Ξημερωμα!

Έγραψε ο/η Σόνια Π. / 21 Ιουνίου 2013 στις 4:17 μ.μ.

Γεια σας...!! χαίρομαι που σας βρήκα!! εχω κι εγω λεμφοίδημα κατω ακρου (μετα απο αφαιρεση μηροβουβωνικων λεμφαδενων) δευτερου σταδιου. Ειμαι Αθήνα. ταλαιπωρηθηκα λιγο μεχρι να βρω ειδικο για να με βοηθησει!! Τελικα βρηκα το καταλληλο κεντρο(και μια εξαιρετικη γυναικα!!!!) και ειδα θεαματικα αποτελεσματα....Βεβαια προσεχω κι εγω πια....την καλτσα την βγαζω μονο στον υπνο. βοηθαει πολυ μια καλτσα που ανεβαινει μεχρι τον γλουτο και δενει με ειδικη ζωνη στη μεση!! ΔΕν λεω το κεντρο και την καλτσα για να μην θεωρηθει πως θελω να διαφημισω κατι η καποιον. Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλοι (στην Ελλαδα) που να ασχολουνται με το λεμφοιδημα. Κατερινα, συμφωνω με οσα λες!! Επισης να πω πως βοηθαει πολυ οταν ξαπλωνουμε να ανεβαζουμε μονοι μας την λεμφο απο το ποδι προς την κοιλια μας...μεχρι και προς τον αφαλο, το στηθος...(σε ευθεια θεση) δηλαδη σαν χαδι. Ευχομαι να τα παμε ολοι καλα...και να προσεχουμε. φιλια σε ολους...

Έγραψε ο/η ΠΟΠΗ Κ. / 22 Ιουνίου 2013 στις 9:40 μ.μ.

Αγαπητή Σόνια,είμαι κι εγώ Αθήνα. Αν θέλεις, στείλε στo popkart3@hotmail.com, να ανταλλάξουμε πληροφορίες.

Έγραψε ο/η Σόνια Π. / 24 Ιουνίου 2013 στις 12:31 μ.μ.

καλημερα, καλή εβδομάδα!!! Ποπη, σου εγραψα αλλά δεν απάντησες. Μηπως εγραψα σε λάθος διευθυνση? μπορεις να το δεις και να μου απαντησεις? ευχαριστω πολύ....4DD

Έγραψε ο/η Ελπίδα / 5 Ιουλίου 2013 στις 1:40 μ.μ.

Καλησπέρα σε όλους, είμαι και εγώ Αθήνα και έχω λεμφοίδημα στο χέρι. Εχω αφαιρέσει πολλούς λεμφαδένες και εκανα και ακτινοβολία που οπως έμαθα μετά επιβάρυνε το οίδημα. Στην αρχη παιδεύτηκα πάρα πολύ γιατί εκει που έκανα θεραπεία για 4 μηνες!!!! δεν εβλεπα διαφορα και μου έλεγαν οτι ετσι είναι το λεμφοίδημα κια θα πρεπει πάντα να το δένω με επιδέσμους και να κάνω θεραπεία 2 φορές τη βδομάδα για πάντα! Δυστυχώς δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε απο τους γιατρούς ούτε απο ταμεία (!!!!) για το που πρέπει να απευθυνθούμε και τι πρέπει να κάνουμε. Μια άλλη ασθενής στον Αγιο Σάββα που περιμένε και αυτή το γιατρό είδε το χέρι μου και με έστειλε στη δική της θεραπεύτρια και βρήκα επιτέλους λύση στο πρόβλημα μου. Ευτυχώς γιατί αν περίμενα απο το προσωπικό εκεί...! Το πιο βασικό στη θεραπεία που έκανα ειναι οτι η κοπέλα αυτή παρά το νεαρό της ηλικίας της και και εκτός της εξειδίκευσης της στο λεμφοίδημα, ήταν κυρίως Άνθρωπος! Κάναμε 10 θεραπείες, έβαλα ειδικό γάντι που το βγάζω μόνο στον ύπνο μου και το χέρι μου είναι πολύ καλά πια.Εύχομαι σε όλους μας να είμαστε καλά και να προσέχουμε τους εαυτούς μας! Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να μου στείλει στο elpidapalaio@gmail.com.

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 17 Ιουλίου 2013 στις 11:11 π.μ.

Γειά σας! Εχω και εγώ λεμφοίδημα και παιδεύομαι. Φοράω ένα μανίκι-γάντι όλη μέρα και το βγάζω το βράδυ, όμως έχω απογοητευθεί. Μια ζωή θα είμαστε έτσι;
Εχω ακούσει για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ότι κάνουν μεταμόσχευση λεμφαδένων και μπορείς ν? απαλλαγείς από τις περιδέσεις, που χρειάζονται όταν υποτροπιάζει το λεμφοίδημα και το μανίκι-γάντι. Υπάρχουν ασθενείς που έχουν κάνει αυτή την επέμβαση, όπως επίσης και στο Παρίσι σε μία κλινική, εκεί πολύ περισσότεροι ασθενείς απ? ότι μου είπαν έκαναν αυτή την επέμβαση, αλλά δεν ξέρω πως πήγαν όλοι αυτοί οι ασθενείς στη συνέχεια, αν πήγαν καλά ή είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα. Αν μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα και να ενημερωθούμε όλοι.
Για τον Κυριάκο ήθελα να πω ότι υπάρχει μία εξειδικευμένη φυσιοθεραπεύτρια για το λεμφοίδημα στο Ευαγόρειο κέντρο αντικαρκινικού συνδέσμου στη Λευκωσία, η οποία είναι καταρτισμένη και μακάρι να μπορούσα να την επισκεφτώ και εγώ. Το email της είναι valentina.34@hotmail.com και το τηλέφωνό της 0035725333025 κ 0035799425671. Ξέρω ότι κάνει ομάδες δωρεάν εκεί στο Ευαγόρειο και δείχνει και στους ασθενείς την αυτομάλαξη .
Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε μία ομάδα, όπως έχει πει και η Πόπη και να καταφέρουμε με το ταμείο μας ΕΟΠΥΥ όπου έχουν ενταχθεί τα περισσότερα ταμεία να καλυπτόμαστε έστω σε κάποια από τα έξοδά μας για τα υλικά περιδέσεων, γάντια και για φυσιοθεραπείες

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 17 Ιουλίου 2013 στις 11:27 π.μ.

Όποιος ξέρει κάτι που μπορεί να βοηθήσει περισσότερο για το λεμφοίδημα, όπως και για το τι μπορούμε να κάνουμε για καταφέρουμε κάτι για τα έξοδά μας για φυσιοθεραπείες και υλικά περιδέσεων και γαντιών, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο dimitrioumairi@gmail.com
Ευχαριστώ πολύ!

Έγραψε ο/η Popi / 17 Ιουλίου 2013 στις 4:14 μ.μ.

Γεια σας εχω ξαναγραψει, πρεπει να κανουμε ολοι αιτησεις προς εοπυυ, ΚΕΣΥ, υπουργειο υγειας, για λεμφοιδημα( θεραπεια κ? υλικα) οσο πιο πολλοι, τοσο το καλυτερο. Στην αιτηση μπορειτε να γραφετε " εκ μερους των συμπασχόντων μου'' οπως με ειχε συμβουλεψει γιατρος απο το Ταμειο μου. Οργανωμενο κεντρο λεμφολογιας δεν υπαρχει Στην Ελλαδα. Πρεπει να δημιουργηθει για να μην αναγκαζομαστε να πηγαινουμε εξωτερικο. Popi, popkart3@hotmail.com

Έγραψε ο/η Kelly B / 3 Αυγούστου 2013 στις 3:14 μ.μ.

Καλησπέρα κι από μένα! Είμαι 35 ετών κι έχω λεμφοίδημα κάτω ακρών από τα 12, αλλά όπως διάβασα κ σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρχε ποτέ ενημέρωση.Τυχαία πριν από 5 χρόνια που γέννησα τον πρώτο μου γιο μου το είπε μια κοπέλα που κάνει μασάζ για το συγκεκριμένο(πανάκριβη) κ πήγα σε αγγειολόγο. 5 χρόνια προσπαθώ με διατροφή κ κάλτσες, αλλά το βασικό είναι το μασάζ, μόνο τότε είδα διαφορά. Τώρα θηλάζω τον 2ο γιο μου (4 μηνών) κ το οίδημα έχει γίνει αρκετά έντονο. Δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα...θα σταματήσω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τον θηλασμό σε 2 μήνες κ μετά χρειάζομαι ΑΜΕΣΗ θεραπεία. Θα ήθελα από τις/τους έμπειρους να μου προτείνετε κάποιο κέντρο για μασάζ ή ακόμα κ στο σπίτι ιδιωτικά, αλλά το πρόβλημα είναι το κόστος. Θα θελα κι εγώ να βοηθηθώ κ να βοηθήσω από την μεριά μου όποιον μπορώ! όποιος γνωρίζει για Αθήνα ας μου στείλει στο kellybosk@hotmail.com Ευχαριστώ πολύ!!!

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 4 Αυγούστου 2013 στις 4:23 μ.μ.

Ήθελα να πω στη Σόνια αν μπορεί να γράψει το e-mail της.

Εύχομαι σε όλους υγεία, να είμαστε καλά, να το παλεύουμε και αν έχει ο καθένας μας κάποια πληροφορία για ό,τι καλύτερο για το λεμφοίδημα να το μεταφέρει για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Έγραψε ο/η κική / 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:24 μ.μ.

Σόνια, σε παρακαλώ θα μπορούσες να μου στείλεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση yannaduck@hotmail.com τα στοιχεία του κέντρου και ειδικά της κυρίας, που σε βοήθησε με το λεμφοίδημα; Έχω το ίδιο πρόβλημα και δεν ξέρω πού να απευθυνθώ.
Σε ευχαριστώ.

Έγραψε ο/η Chris / 13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:09 μ.μ.

Καλησπέρα και απο μένα! Είμαι 27 ετών και έχω λεμφοίδημα από τα 14 μου στο αριστερό κάτω άκρο. Έχω νοσηλευτεί, όπως και άλλοι εδώ απ ότι είδα, στη Foldi klinik, στο Φράιμπουρκ της Γερμανίας, 3 φορές από 1 μήνα (το 2002, το 2004 και το 2006) και είδα ευεργετικά αποτελέσματα. Πραγματικά οι άνθρωποι εκεί κάνουν φοβερή δουλειά! Γυρνούσα κάθε φορά με ίδια πόδια! Τα τελευταία χρόνια κάνω μόνος μου τις πρακτικές θεραπείες που μου 'μάθαν οι Γερμανοι και συνεχίζω σταθερά, διότι η περίπτωση μου χαρακτηρίστηκε από τους ιατρούς ως ελαφριάς μορφής. Ψάχνω τώρα για την μπότα (External Pneumatic Compression, EPC)... Εκτός από τα υπόλοιπα έχω ακούσει ότι κ αυτή βοηθάει πολύ σε επίπεδο συντήρησης, αλλά και βελτίωσης, αναλόγως την περίπτωση του ασθενή. Γνωρίζει κανείς κάτι γι' αυτήν? Το μόνο που ξέρω είναι κάποιες μάρκες και ότι καλό θα είναι να έχει 12 αεροθαλάμους (και όχι μόνο 6 ή 3)... Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια σε όλους!

Έγραψε ο/η ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ / 14 Νοεμβρίου 2013 στις 12:03 π.μ.

Ειδική φυσικοθεραπεία εξωτερικών ασθενών με λεμφοίδημα στο πλαίσιο καινοτόμου προγράμματος πολυπαραγοντικής αποκατάστασης

πληροφορίες:
http://www.uhl.gr/poal

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2530.html

http://health.in.gr/news/healthpolicies/article/?aid=1231270046

http://www.isarkadias.gr/15931/news/announcements-circulars/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%BD/

http://www.ivd.gr/e-catalogue.aspx?id=1Έγραψε ο/η ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΛΕΒΙΚΩΝ ΕΛΚΩΝ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ / 14 Νοεμβρίου 2013 στις 12:07 π.μ.

ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΛΕΒΙΚΩΝ ΕΛΚΩΝ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

issuu.com/hrinak/docs/_______________________2012-1

Έγραψε ο/η ΔΗΜΗΤΡΗΣ / 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:16 μ.μ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ [ ΔΙΟΔΙΚΟ LASER ] Η ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ , ΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ..............ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Έγραψε ο/η ΛΟΙΖΟΣ / 10 Μαρτίου 2014 στις 2:16 π.μ.

Xerete. eimai apo kipro. ki exw lemfooidima gennitikwn organwn kai koilias. ti mporw na kanw? exei apo to 2007 pou ipoferw.

Έγραψε ο/η Δέσποινα / 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:33 μ.μ.

Αγαπητή Σόνια θα ήθελα παρακαλώ να μου στείλεις τα στοιχεία του συγκεκριμένου κέντρου που σε βοήθησε στο tsihritaki@gmail.com

Έγραψε ο/η ΕΛΕΝΑ / 9 Νοεμβρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

Καλησπερα σε ολους. Ειχα πολυ καιρο να μπω στο site κ θα ηθελα κι εγω να ζητησω απο τη Σονια εαν θελει να μου στειλει τα στοιχεια του κεντρου κ της κυριας που τη βοηθησε τοσο. Ειμαι η Ελενα εχω λεμφοιδημσ στο αριστερο ποδι απο 15 χρονων..κ τωρα ειμαι 42! Εγω παλι εχοντας κανει τρεις επεμβασεις κ διαφορες αλλες θεραπειες.. ειμαι σε μια αξιοπρεπη κατασταση θα ελεγα με αρκετα μεγαλη ομως διαφορα λογω οιδηματος του ενος ποδιου με το αλλο. Ψυχολογικα λοιπον ειμαι πολυ χαλια κ λογω καποιων αλλων θεματων υγειας ..ορμονικων ..πρωιμη εμμηνοπαυση κοριτσια..κ λογω του ποδιου μου δεν μπορω ουτε ορμονες να παρω..ουτε για εξωσωματικη να σκεπτομαι..εχω παθει καταθλιψη..Μη σας κουραζω ομως με τα δικα μου.. Το εμαιλ μου Σονια αν θες να στελεις ειναι evassiliadou@gmail.com Ευχαριστω πολυ καλο βραδυ σε ολους κ καλη δυναμη

Έγραψε ο/η ΝΑΤΑΣΑ ΣΑΡΙΔΑΚΗ / 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 7:28 μ.μ.

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή δώρο θεού που βρήκα τα σχόλια σας τώρα που είμαι στην χειρότερη φάση της ζωής μου!!!!
Πάσχω κι εγω απο λεμφοιδημα τεραστιο πρήξιμο και στα δυο ποδια ξεκινησε στα 9 μου χρόνια τωρα στα 44 δεν τολμάω να βγω ουτε απο το σπιτι,μετα απο ενα χειρουργείο παχυσαρκιας τα ποδια μου αντι να αδυνατίσουν ειναι σαν ναχω ελεφαντίαση πονάνε , έχουν σκληρύνει μπροστά στην κνήμη και εχουν κάνει κάποια εξογκώματα,εχθες παρατήρησα οτι αρχιζουν και ανοιγουν και με τσούζουν.Δοκιμασα πολλές μεθόδους αλλά τίποτα (διουρητικά, λεμφικά μασάζ )κ.α
Μου συστήσαν κάποιο γιατρο στο Ναυτικό νοσοκομείο ο οποίος ακολουθεί μια θεραπεία με ελαστικούς επιδέσμους για 5 εβδομάδες θα πρεπει να πηγαινω 2 φορες την εβδομαδα να μου σφίγγει τους επιδεσμους για μενα ειναι απαγορευτικό το κόστος κάνουν 600 ευρώ μου είπε (τους παραγγέλνει ο ίδιος)και μένω Λουτράκι δύσκολο να κατεβαίνω 2 φορες την εβδομάδα στην Αθήνα!!!Ξέρει κάποιος κάτι που να με βοηθήσει έχω απελπιστεί ρε παιδιά!!!!το μειλ μου είναι nattiteo@hotmail.com
Ευχαριστώ που με ακούσατε
Φιλικά
Νατάσα Σαριδάκη / Λουτράκι

Έγραψε ο/η Μαρία Νικου / 7 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:56 μ.μ.

Καλημέρα σε όλους!Χαίρομαι πολύ που βρήκα κάποιες πληροφορίες πολύ χρήσιμες για το θέμα αυτό.Εχω και εγω λεμφοίδημα στο αριστερό πόδι και είναι μάλλον 3 βαθμού...Μένω στην Πάτρα και ηθελα να ρωτήσω εάν ξέρετε να μου προτείνετε έναν καλό γιατρό ή φυσιοθεραπευτή εδώ στην Πάτρα ή έστω Αθήνα που να ξέρει καλά για το λεμφικό οίδημα και την τεχνική.
θέλω να αγοράσω και εγώ την μηχανή πρεσσοθεραπείας ή συσκευή ή όπως αλλιώς λέγεται για να κάνω στο σπίτι γιατι το είχα δοκιμάσει όταν έκανα θεραπείες στο εξωτερικό και είδα πολύ μεγάλη βοήθεια.πού πουλάνε και πόσο περίπου κοστίζουν?
Ευχαριστώ

Έγραψε ο/η ποπη / 16 Μαρτίου 2015 στις 9:30 μ.μ.

Αγαπητοί φίλοι, αν θέλετε, βάζετε το email σας για να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Έγραψε ο/η ποπη / 16 Μαρτίου 2015 στις 9:31 μ.μ.

Αγαπητοί φίλοι, αν θέλετε, βάζετε το email σας για να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Έγραψε ο/η Ελευθερία / 1 Οκτωβρίου 2015 στις 7:16 μ.μ.

Γειά σας. Εχω κι εγώ πρωτογενές λεμφοίδημα εδώ και 20 περίπου χρόνια. Τώρα είμαι 48 χρονων. Νοσηλεύτηκα στην κλινική Foeldi στην Γερμανία το 2004 για 1 μηνα και πραγματικά με βοήθησε πάρα πάρα πολύ. Εδώ δεν ήξερε κανένας να μου πει τι να κάνω. Το 2006 ξαναπήγα για 15 μέρες (εδώ πρεπει να σημειώσω ότι το ΙΚΑ μου ενέκρινε 10 μέρες και ζητήθηκε από την κλινική να μείνω τουλάχιστον άλλες 4 μέρες -ενώ κανονικα επρεπε να μεινω 4 εβδομάδες- και την προηγούμενη εβδομάδα ο Διευθυντής του ΙΚΑ έκανε προσφυγή και δεν εγκρίνει την παράταση των 4 ημερών που πήρα τότε (πριν 9 χρόνια) και με καλούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαιτώντας να πληρώσω τα νοσήλεια με τόκο και επίσης και τα δικαστικά έξοδα, με την δικαιολογία ότι η περίπτωσή μου αντιμετωπίζονταν στην Ελλάδα. Δηλαδή για τις 10 πρώτες μέρες που μου ενέκριναν δεν αντιμετωπιζόταν στην Ελλαδα ενώ για την παράταση των 4 ημερών αντιμετωπίζονταν??? α π ί σ τ ε υ τ ο. ) Ο ΕΟΠΥΥ φυσικά δεν καλύπτει πλέον τίποτα. Θα ήθελα κι εγώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε κίνηση γίνει από εσάς γιατι μονο ενωμενοι μπορει να ακουστει η φωνη μας και είμαι πρόθυμη να βοηθήσω όπως μπορώ. Την επόμενη εβδομάδα θα πάω στην Λάρισα για να δω αυτήν την ομαδα αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος στο ΠΝΛ αν και τηλεφωνικα μου ειπαν ότι κανουν μονο περιδεση. Αυτό ξερω να το κανω κι εγω (μου το εδειξαν στη Γερμανια) Το λεμφοικο μασαζ είναι το ζητουμενο!!!

Έγραψε ο/η Ποπη / 1 Οκτωβρίου 2015 στις 7:55 μ.μ.

Αγαπητή Ελευθερία, που έγραψες στις 1/10/15, αν θες στείλε στο popkart3@hotmail.com Το εχω ξαναδημοσιεύσει. Επίσης όσοι/όσες ψάχνουν μια διέξοδο στο πρόβλημα λεμφοίδημα, προσπαθούμε να γνωριστούμε κ? να βρούμε λύσεις.

Έγραψε ο/η αθανασια / 3 Νοεμβρίου 2015 στις 10:48 π.μ.

Μηπως εχει δοκιμασει κανεις το laser για την αντιμετωπιση λεμφοιδηματος στο χερι απο τον αγγείχειρουργο Χαραλαμπο Ηλια στην Ευρωκλινικη Αθηνων

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 29 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:10 π.μ.

Ήθελα να σας πω σχετικά με το λεμφοίδημα στο χέρι μου β' σταδίου που έχω εδώ και 4 χρόνια, έχω κάνει ειδικές φυσιοθεραπείες από εξειδικευμένη φυσιοθεραπεύτρια για το λεμφοίδημα και περιδέσεις, με τις οποίες βελτιώθηκε κατά ένα μέρος το χέρι μου. Πήρα με ειδική παραγγελία κατασκευασμένο στα μέτρα μου μανίκι γάντι και για λίγο διάστημα παρέμενε σταθερό.

Όμως ήθελα να τονίσω πως παρόλο που δεν φαίνεται τόσο σοβαρό το πρόβλημά μου όπως π.χ. η ελεφαντίαση παρόλα αυτά δεν αρκεί μετά το πρόγραμμα των θεραπειών μόνο το μανίκι - γάντι.
Εχω γνωρίσει κάποια άτομα που έχουν λεμφοίδημα Α' σταδίου και πραγματικά μόνο η κάλτσα ή το γάντι τους βοηθάει και συντηρείται.
Στη δική μου περίπτωση και άλλες πολλές που έχω γνωρίσει δεν αρκεί μόνο μια φορά ένα πρόγραμμα 10-15 ημερών της εξειδικευμένης φυσιοθεραπείας και μετά για συντήρηση μόνο το γάντι στα σωστά μέτρα. Για λίγο καιρό στη δική μου περίπτωση περίπου 4-5 μήνες συντηρείται, όμως χωρίς την επανάληψη φυσιοθεραπειών δεν είναι αρκετό και το χέρι πρήζεται πάλι αρκετά.
Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, αλλά έχω παρατηρήσει από προσωπική πείρα και από άλλα άτομα με λεμφοίδημα πως η επανάληψη των θεραπειών βοηθάει να μην πρηστεί περισσότερο και να μπορεί όχι μόνο να συντηρηθεί αλλά και να πάει ακόμη καλύτερα.
Εννοείται βέβαια πως γίνεται και αντικατάσταση του γαντιού, μετά από ένα διάστημα, ανάλογα την κάθε περίπτωση.

Έγραψε ο/η ΠΟΠΗ / 29 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:13 μ.μ.

Αγαπητή "Μαρία" που δημοσιεύσατε σχόλιο στις 29-2-2016: Πλέον, όπως κι εσείς θα γνωρίζετε πολύ καλά, είναι εύκολο οι ασθενείς με λεμφοίδημα να βρουν τι χρειάζονται για την περίπτωσή τους. Είτε πρόκειται για υλικά, είτε για γάντια / κάλτσες επί παραγγελία, είτε για "εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές" όπως επαναλάβατε αρκετές φορές στο σχόλιό σας. Εκείνο όμως που δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν, είναι οικονομική στήριξη από το κράτος (εοπυυ). Παρά τα μεγάλα έξοδα που αναγκάζονται να κάνουν κάθε μήνα, για γιατρούς, φυσικοθεραπείες, υλικά κλπ, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν κ? τον κίνδυνο της ελεφαντίασης, αφού δεν θα μπορούν λογικά να ξοδεύονται επ?άπειρον, χωρίς να έχουν βοήθεια από το κράτος. Αφού τόσο λεπτομερώς γνωρίζετε το τι χρειάζεται ένας ασθενής, θα γνωρίζετε πως αφενός οι εξειδικευμένοι(;) ιατροί κ? φυσικοθεραπευτές λεμφοιδήματος που υπάρχουν στην Ελλάδα, αυξάνουν συνεχώς το κόστος παροχής υπηρεσιών τους επειδή θέλουν να καλύψουν τις περικοπές στις πληρωμές τους απο τον εοπυυ, οι δε εταιρείες υλικών κλπ, αυξάνουν συνεχώς τις τιμές των προιόντων τους, ενώ μειώνεται η ποιότητα. Θα γνωρίζετε πχ ότι για να κάνει ένας ασθενής γάντι ή κάλτσα επί παραγγελία θα πρέπει να ξηλωθεί κανονικά, αφού οι τιμές είναι παράλογα υψηλές. Όλοι αυτοί οι πάροχοι υγείας κ? οι εταιρείες σχετικών ιατρικών υλικών, ενώ ξέρουν ότι δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος προς τον ασθενή, συνεχίζουν ακάθεκτοι τις αυξήσεις. Ο μόνος ζημιωμένος, ταλαιπωρημένος κ? εν τέλει εκμεταλευμένος είναι ο ασθενής. Θα πρέπει επιτέλους να κάνουμε συλλογικές ενέργειες να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πριν να είναι αργά.

Έγραψε ο/η Πόπη / 2 Μαρτίου 2016 στις 9:31 μ.μ.

Εδώ μπορεί όποιος θέλει να υπογράψει σε μια προσπάθεια-καμπάνια να αναδειχθεί η 6 Μαρτίου παγκόσμια ημερα λεμφοιδήματος.

https://www.change.org/p/white-house-u-s-senate-u-s-house-of-representatives-world-health-organization-united-nations-global-leaders-declare-march-6th-world-lymphedema-day?tk=rcxtjKT5uNEHU30w5qBy3dQu8HIiPc0PBVzDN6J089g&utm_source=petition_update&utm_medium=email

Έγραψε ο/η Ποπη / 2 Μαρτίου 2016 στις 9:47 μ.μ.


https://www.change.org/p/white-house-u-s-senate-u-s-house-of-representatives-world-health-organization-united-nations-global-leaders-declare-march-6th-world-lymphedema-day?tk=rcxtjKT5uNEHU30w5qBy3dQu8HIiPc0PBVzDN6J089g&utm_source=petition_update&utm_medium=email

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 4 Μαρτίου 2016 στις 9:59 μ.μ.

Αγαπητή Πόπη, έχεις δίκιο σε όσα λες. Δυστυχώς οι ασθενείς με λεμφοίδημα ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για φυσιοθεραπείες και υλικά (επιδέσμους γάντια, κάλτσες). Κάποιος που δεν μπορεί ν? ανταπεξέλθει σ? αυτά οικονομικά, κινδυνεύει με σοβαρό πρόβλημα για την υγεία του. Το κράτος δεν μας στηρίζει και πρέπει κάτι να κάνουμε γι? αυτό.
Αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι ότι το κάθε λεμφοίδημα είναι διαφορετικό. Υπάρχουν λεμφοιδήματα που καλύπτονται με ένα γάντι και πολλοί νομίζουν πως είναι μόνο αυτό. Στη δική μου περίπτωση και άλλων ασθενών που έχω γνωρίσει δεν αρκεί μόνο ένα γάντι, αλλά και συχνές φυσιοθεραπείες με περιδέσεις και όλα αυτά για μια ζωή.
Επειδή παραπάνω κάποιοι αναφέρθηκαν ότι οι φυσιοθεραπείες διαρκούν μόνο 2-3 εβδομάδες και όχι για μια ζωή, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν περιπτώσεις που το λεμφοίδημα συντηρείται φορώντας μόνο ένα γάντι ή κάλτσα αλλά και περιπτώσεις που χρειάζονται φυσιοθεραπείες και περιδέσεις ακόμη και σχεδόν καθημερινά.
Εγώ προσωπικά δοκίμασα για το λεμφοίδημα στο χέρι μου, μετά το πέρας των θεραπειών να το συντηρήσω φορώντας ένα γάντι ειδικά κατασκευασμένο στα μέτρα μου, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και το χέρι μου επιδεινώθηκε. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα άτομα που έχω γνωρίσει. Μακάρι να ήταν αρκετό μόνο ένα γάντι, το οποίο επίσης από μόνο του κοστίζει αρκετά, καθώς πρέπει να αντικαθίσταται μετά από κάποιο διάστημα ανάλογα πάντα την κάθε περίπτωση.
Η ταλαιπωρία μας με τις συχνές φυσιοθεραπείες και περιδέσεις είναι αφόρητη, τουλάχιστον να βρεθεί κάποια λύση στο οικονομικό θέμα, το κράτος πρέπει να κάνει κάτι γιατί τα έξοδά μας, για να αντιμετωπίσουμε το λεμφοίδημα, είναι αβάσταχτα.


Έγραψε ο/η Ποπη / 6 Μαρτίου 2016 στις 6:34 μ.μ.

World lymphedema day March 6 !
http://youtu.be/sPOmBZiZzQ4

Έγραψε ο/η daniel / 15 Μαρτίου 2016 στις 8:36 π.μ.

Ψάχνετε για ένα επιχειρηματικό δάνειο; προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, σπουδαστικών δανείων, το δάνειο σταθεροποίησης χρέους, τα ακάλυπά δάνεια, επιχειρηματικά κεφάλαια, κλπ .. Ή έχετε αρνηθεί ένα δάνειο από μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για οποιουσδήποτε λόγους. Είμαστε ιδιώτες δανειστές, τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ένα χαμηλές και προσιτές επιτόκιο επιτόκιο 2%. Αν ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο (danieljohnhome@gmail.com) και να πάρει το δάνειό σας σήμερα
Χαιρετισμούς,
Daniel john επενδύσεων Team

Έγραψε ο/η Φρύνη Ιωαννου / 30 Ιουλίου 2016 στις 2:55 μ.μ.

Γεια σας. Είμαι η Φρύνη Ιωαννου φυσικοθεραπεύτρια απο Κύπρο. Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου στη τεχνική του Dr.Vodder για αντιμετώπιση του λεμφοιδηματος και ασχολούμαι με το λεμφοιδημα τα τελευταία 7 χρόνια. Αν χρειάζεστε τη βοήθεια μου, επικοινωνήστε μαζί μου στο email Ioannou_f@yahoo.gr

Έγραψε ο/η LOAN OFFER AT 3% interest rate / 6 Μαΐου 2017 στις 7:15 π.μ.

Γεια σας το όνομά μου είναι Percival Hess και είμαι ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο. Χρειάζεστε ένα δάνειο; Θέλετε να είστε οικονομικά εύρωστοι; Ή μήπως θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας; Προσφορά της εταιρείας δάνειο, δάνειο auto, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% άνετα διάρκεια είναι διαπραγματεύσιμη. Αυτή η προσφορά είναι ανοικτή σε όλους όσους μπορούν να πληρώνουν στην ώρα τους. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail μας: percivalhessloanfinance@gmail.com

WhatsApp, 2348038127994. Περιμένω μια γρήγορη απάντηση. Percival Hess.
web site: percivalhesslending.wordpress.com

Έγραψε ο/η Λεμφοίδημα / 30 Μαΐου 2017 στις 3:45 μ.μ.

Καλημέρα συνάδελφοι συμπάσχοντες

Επειδή το γάντι (παλάμη) κοστίζει πάρα πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να το προμηθευτει κανείς κατ' ευθείαν από την πηγή. 250 Ευρώ είναι πάρα πολλά, δεν είναι και χρυσό πιά. Η δική μου μάρκα είναι Juso, αλλά ξέρω πως και άλλες μάρκες ειναι καλές, όπως π.χ. η Sigvaris.
Kατά τα άλλα, όντως πρέπει να οργανωθούμε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε λεμφολογική Εταιρεία, κι από ότι διαβάζω, τώρα ασχολείται ο κ. Δημακάκος, που δεν τον γνωρίζω, αλλά πράττει άριστα. Ευχαριστώ

Έγραψε ο/η ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΟ ΔΕΞΗ ΠΟΔΗ ΣΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΗ ΛΕΙΖΕΡ ΕΝΧΙΡΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 7 Ιουνίου 2017 στις 9:15 μ.μ.

EXΩ 3 ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΜΦΟΙΔΙΜΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΤΩ ΠΟΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΧΟΙΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ HELLAS@MAKEDONIA.GR ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ 7 ΑΓΕΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΗΓΑ ........

Έγραψε ο/η Λεμφοίδημα / 19 Ιουνίου 2017 στις 11:11 μ.μ.

Γειάσας. Τι περίμενες hellas@macedonia ? Πως να σε βλεπουν δηλαδή, αν οχι σαν ευρώ; σαν ταλαίπωρο ασθενή; Αφού το κράτος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς, και ιδιαίτερα τους καρκινοπαθείς, και αφήνει κάθε επαγγελματία που έχει όφελος απο την πάθηση αυτή να ...χορεύει! Ο μόνος που δεν έχει όφελος είναι ο ασθενής. Του κάνουν αφαίμαξη, με τις πλάτες του κράτους προφανώς. Έχω κάνει αιτήσεις από ετών προς ΚΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ για κοστολόγηση λεμφοθεραπείας, έγκριση υλικών για το λεμφοίδημα και επανειλημένες σχετικές κρούσεις. Τίποτα. Το κράτος σφυρίζει αμέριμνα. Εδώ στο φόρουμ έχουν πάρει χαμπάρι την ταλαιπωρία μας και μας όρμησαν και οι επενδυτές και διάφοροι δανειστές! Περαστικά μας!

Έγραψε ο/η popi / 19 Ιουνίου 2017 στις 11:16 μ.μ.

Το προηγούμενο σχόλιο που ανέβηκε 19/6/2017 11:11μμ, από λάθος φαινεται να γράφτηκε σπό Λεμφοίδημα, ενώ γράφτηκε από popi.

Έγραψε ο/η ΕΥΑ / 8 Αυγούστου 2017 στις 11:35 π.μ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ.
ΕΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Έγραψε ο/η loan / 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:28 π.μ.

Χαίρετε,
Αυτό έχει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό ότι ο κ. Daniel John, ένας δανειστής ιδιωτικών δανείων, έχει ανοίξει μια οικονομική ευκαιρία για όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια. Δίνουμε δάνειο με επιτόκιο 2% σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εταιρείες υπό σαφείς και κατανοητούς όρους και προϋποθέσεις. επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να σας δώσουμε τους όρους του δανείου μας στο danieljohnhome@gmail.com

Έγραψε ο/η Ασθενείς με λεμφυδοιμα / 27 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:45 μ.μ.

Έχω λεμφυδοιμα στο δεξιό πόδι για 26 Χρόνια δεν έχω πάρει πότε φάρμακα που μπορούν να με βοηθήσουν εκτός από αντιβίωση σε περιόδους που παθαίνω φλεγμονές μπορείτε να μου προτείνετε κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε λίγες μέρες θα έχω και την μηχανή στο σπίτι για πρεσοθεραπεια

Έγραψε ο/η Maliszkiewicz / 5 Οκτωβρίου 2017 στις 12:29 π.μ.

γεια μου άνθρωποι είστε σε οικονομική κρίση και χρειάζεστε ένα δάνειο για να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας και να ξεκινήσετε μια επιχείρηση; εδώ έρχεται η απάντηση στα οικονομικά σας προβλήματα γιατί σήμερα πήρα ένα ποσό δανείου 58.000 ευρώ από την εταιρεία δανεισμού Stella Rene και θέλω να χρησιμοποιήσω γρήγορα αυτή την ευκαιρία για να σας πω ότι η Stella Rene είναι πραγματική και νόμιμη απλά κάνει ό, τι ζήτησε ποτέ εσείς και μέσα σε 3 ώρες θα έχετε τις απαντήσεις σας στο οικονομικό σας πρόβλημα και λάβετε υπόψη ότι η Stella Rene είναι το μόνο πρόσωπο που μπορούμε να εμπιστευτούμε και τώρα είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα, γι 'αυτό παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί της σήμερα με αυτό το μήνυμα παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} είναι το μόνο άτομο που μπορεί να σας βοηθήσει στην κρίση δανείων και σήμερα εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχω επίσης εκκαθαρίσει το τραπεζικό χρέος μου, γι 'αυτό επικοινωνήστε μαζί της σήμερα και περιμένω εδώ για το είδος σας να ανταποκριθείτε σήμερα.

Maliszkiewicz

Έγραψε ο/η Κατερινα / 6 Οκτωβρίου 2017 στις 10:55 μ.μ.

Απαντηση στον Ασθενη με λεμφοιδημα : ενα λεμφοιδημα 26 χρονων προφανως δεν εχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικα ειδικά απο τη στιγμή που κανει φλεγμονές. αυτο σημαινει οτι μεγαλη ποσοτητα λεμφικου υγρου παραμενει στο ακρο και υποτροπιαζει. η πρεσσοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αλλα συνδυαστικά με λεμφική παροχετευση. Όταν χρησιμοποιείται μόνος του ο κυκλοφορητής άκρου η πιεση που ασκει απλως θα μεταφερει το υγρο σε καποιο αλλο σημειο του ακρου ή του σωματος και θα παραμεινει εκει γιατι δε μπορει να μεταφερθει απο το λεμφικο σας συστημα. Εαν μπορουσε να μεταφερθει δε θα υποτροπίαζε. Για να μπορεσει το σωμα σας να μεταφερει και να αποβάλλει το λεμφικο υγρο χρειαζεται να γινει αποσυμφορηση των λεμφικών οδων και των λεμφαγγείων και αυτο επιτυγχάνεται με τη λεφμική μάλαξη. Επισης περα των αντιβιοτικών που πολυ σωστα σας χορηγει ο γιατρος σας σε περιπτωσεις φλεγμονων δεν υπαρχει καποια άλλη φαρμακευτική αγωγή που να χορηγείται στο λεμφοίδημα. Ο τροπος αντιμετωπισης του (καθως εχει σημασια τι ειδους λεμφοιδημα ειναι και τι ανεπαρκεια υπαρχει) περιλαμβανει συνήθως συνδυασμο λεμφικής παροχετευσης - πρεσσοθεραπειας-επιδεσης με ειδικούς ανελαστικούς επιδέσμους και υλικά (μανικια-κάλτσες) διαβαθμισμένης συμπίεσης. Εαν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακατω email : katerina_ga@hotmail.com.
Καλό βράδυ, Κατερίνα

Έγραψε ο/η δανείου / 18 Ιουνίου 2020 στις 11:31 π.μ.

Είμαι οδηγός φορτηγού και έπρεπε να πληρώσω για τα χρέη μου, προσπάθησα να αναζητήσω ένα προσωπικό δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι που ένας στενός φίλος μου με εισήγαγε σε έναν δανειστή που την βοήθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για μια επιχείρηση.
Έκανα επαφή με την Έλενα Νίνο για αίτηση δανείου ύψους 18.000 ευρώ και με μεγάλη μου έκπληξη, μου δόθηκε σήμερα ένα δάνειο.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θέλω να παροτρύνω όποιον ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com

Έγραψε ο/η Μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειο μου στο 2% (Frank Loans Services) k.frankloans@gmail.com / 7 Μαΐου 2021 στις 2:59 π.μ.

Μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειο μου στο 2% (Frank Loans Services) k.frankloans@gmail.com

Θα συνιστούσα χωρίς κράτηση να συνεργαστώ με την Frank Loan Services, εάν είστε στην αγορά για στεγαστικό δάνειο. Έχω μιλήσει με πολλούς μεσίτες όταν ψωνίζαμε για το ενυπόθηκο δάνειο μου στο Διαδίκτυο. Από την πρώτη επαφή, μπορούσα να πω ότι είναι ο τύπος του ατόμου που θα μπορούσα να εμπιστευτώ για να με βοηθήσει να λάβω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, Προσφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα δάνειο εντός 1-30 ετών διάρκειας δανείου, με ή χωρίς εξασφάλιση, αλλά χωρίς πιστωτικό έλεγχο και οι υπηρεσίες τους είναι γρήγορες, αξιόπιστες και αξιόπιστες επειδή έχουν δοκιμαστεί και εμπιστευτεί από εμένα σε αντίθεση με άλλες εταιρείες. E-mail: k.frankloans@gmail.com

Οι υπηρεσίες τους περιλαμβάνουν τα δάνεια αναχρηματοδότησης, τα δάνεια φορτηγών, τα εκπαιδευτικά δάνεια, τα φοιτητικά δάνεια, τα προσωπικά δάνεια, τα δάνεια αυτοκινήτων, τα δάνεια ενοποίησης χρέους, τα επιχειρησιακά δάνεια, το ασφαλές και ακάλυπτο δάνειο, το στεγαστικό δάνειο, τα στεγαστικά δάνεια, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί τους σήμερα για περαιτέρω ερωτήσεις μέσω E-mail : k.frankloans@gmail.com

 
Τελευταία άρθρα