fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 
----- sitemap ------
Category Menu
10) Σκυλί στο σπίτι: Φροντίδα και περιποίηση
----- sitemap ------

Σκυλί στο σπίτι: Φροντίδα και περιποίηση

29 Φεβρουαρίου 2016 | 08:06 π.μ.

Πολλές γυναίκες επιθυμούμε να αποκτήσουμε έναν πιστό φίλο που θα μας κοιτάει στα μάτια κι εμείς θα του προσφέρουμε όλη μας την αγάπη την όποια και θα εκτιμήσει απόλυτα.

Κάτι τέτοιο θα το καταφέρουμε απολαμβάνοντας την συντροφιά που μας προσφέρει ένα σκυλί στο σπίτι! Επειδή όμως το σκυλί δεν είναι ένα άψυχο αντικείμενο το οποίο όποτε θέλουμε μπορούμε απλά να το αφήσουμε στην άκρη ή να το δώσουμε, καλό είναι πριν αποκτήσουμε ένα σκυλί στο σπίτι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και αν μπορούμε να του παρέχουμε την περιποίηση και την απαραίτητη φροντίδα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία σταθερότητα στην σκέψη μας γιατί ένα σκυλί στο σπίτι δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμες να το κάνουμε πραγματικά κομμάτι της ζωής μας!

Ένα σκυλί στο σπίτι παρουσιάζει πολλά θετικά σχετικά με τα συναισθήματα που μας δημιουργεί αλλά και την ασφάλεια που μας παρέχει. Αυτό όμως που πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά είναι αν είμαστε σε θέση να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας. Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται την καθημερινή του περιποίηση, την βόλτα του αλλά και την απαραίτητη εκπαίδευση για να μάθει βασικά πράγματα όπως να μην λερώνει μέσα στο σπίτι αλλά και να μην κάνει ζημιές. Δεν είναι σε θέση από μόνο του να συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνει και τι όχι και γι’ αυτό τον λόγο περιμένει από εμάς να του δείξουμε μερικά πράγματα με αγάπη αλλά και απόλυτη κατανόηση! Χρειάζεται χρόνο οπότε ένα σκυλί στο σπίτι δεν είναι πολύ καλή κίνηση για πολυάσχολες γυναίκες που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι ή μετακινούνται συχνά λόγω εργασίας. Έχει ανάγκη την παρουσία μας και χρειάζεται καθημερινά να διαθέτουμε χρόνο σε αυτό! Παρακάτω θα βρείτε μερικά από αυτά που χρειάζεται ένα σκυλί στο σπίτι για να συμβιώσουμε αρμονικά, τι μας προσφέρει και τι περιμένει από εμάς!


Τι μας προσφέρει
Για πολλούς το σκυλί στο σπίτι είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία! Μας προσφέρει απίστευτες στιγμές με τα παιχνίδια του και τα χάδια του. Δεν μπορείς να κάνεις πως δεν το βλέπεις μέσα στο σπίτι αφού έχει ανάγκη την προσοχή σου και η αλήθεια είναι πως πολλά σκυλιά που μεγαλώνουν στο σπίτι αποκτούν και συνήθειες δικές μας. Το σκυλί είναι αυτό που θα μας ηρεμήσει όταν δεν είμαστε καλά, αλλά λειτουργεί και ως αντικαταθλιπτικό! Με ένα σκυλί στο σπίτι δεν νιώθεις ποτέ μοναξιά κι έχεις πάντα έναν πολύ καλό λόγο να επιστρέψεις στο σπίτι όταν βρίσκεσαι έξω. Η αλήθεια είναι πως η ενασχόληση μαζί του αλλά και τα παιχνίδια του σε κάνουν εύκολα να επιστρέψεις για λίγο στην παιδική σου ηλικία! Σου προσφέρει αγάπη απλόχερα που όλοι την έχουμε ανάγκη και το βλέπεις ακόμη και μέσα στο βλέμμα του. Εκτός όμως από όλα αυτά ένα σκυλί στο σπίτι για πολλούς σημαίνει και ασφάλεια αφού είναι έτοιμο να σε ενημερώσει κάθε φορά που αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά ή πως κάποιος βρίσκεται απ’ έξω!Περιποίηση
Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση αφού εκτός από τις απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την καλή του υγεία, χρειάζεται να κάνετε και κάποια πράγματα καθημερινά ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός αφού είναι κάτι που απολαμβάνει και το ίδιο! Το σκυλί στο σπίτι χρειάζεται βούρτσισμα σχεδόν καθημερινά ώστε να απομακρύνετε τις περιττές τρίχες. Επίσης το μπάνιο του είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε αλλά χωρίς υπερβολές. Το σκυλί δεν χρειάζεται τόσο συχνά μπάνιο αλλά μία φορά τον μήνα είναι αρκετό και σε κάποιες περιπτώσεις λίγο πιο αραιά. Με το τακτικό μπάνιο μπορεί να δημιουργήσετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και να έχετε να αντιμετωπίσετε δερματοπάθειες ή θαμπό τρίχωμα που πέφτει. Μπορείτε όμως να καθαρίζετε τα ποδαράκια του και την κοιλιά του τοπικά μετά την βόλτα. Μέσα στην περιποίησή του ανήκει και ο καθημερινός έλεγχος τον οποίο μπορείτε να κάνετε χαιδεύοντάς το ώστε να δείτε αν πιάνετε κάτι διαφορετικό στο σώμα του και ο καθαρισμός των αυτιών. Φροντίστε επίσης το σκυλί σας να φοράει την αμπούλα του και οτιδήποτε χρειάζεται για τα παράσιτα για τα οποία θα σας ενημερώσει ο κτηνίατρος.


 

Βόλτα
Η βόλτα είναι κάτι που δεν γίνεται να μην το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας! Το σκυλί στο σπίτι χρειάζεται πρόγραμμα ώστε να ξέρει την ώρα που θα πάει την βόλτα του και συνηθίζεται να το βγάζουμε πιο γρήγορα έξω το πρωί ώστε να αποφύγουμε να λερώσει μέσα αλλά και την βόλτα του το απόγευμα όπου θα μάθει πως μπορεί πλέον να το απολαύσει αφού θα κάνει μία πιο μεγάλη βόλτα ώστε να ασκηθεί και να παίξει. Η βόλτα είναι η εκτόνωσή του και την έχει ανάγκη καθημερινά! Ανάλογα με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις σκεφτείτε ποιες ώρες είναι αυτές που μπορείτε να του προσφέρεται την βόλτα του και μάθετέ του το ωράριο! Το σκυλί έχει ανάγκη το πρόγραμμα για να λειτουργήσει σωστά.Εκπαίδευση
Η εκπαίδευση για ένα σκυλί στο σπίτι είναι απαραίτητη αφού εννοείται πως δεν επιθυμούμε να λερώνει παντού ή να κάνει ζημιές. Τον πρώτο καιρό που θα αποκτήσουμε ένα κουτάβι θα διαπιστώσουμε πως έχει συχνοουρία κάτι που θα αλλάξει στην πορεία. Ένα σκυλί στο σπίτι χρειάζεται να του μάθουμε πως δεν μπορεί να λερώνει παντού κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται υπομονή. Το πρόγραμμα που θα ακολουθείτε στην βόλτα του θα του μάθει να περιμένει αρκεί να του δώσετε την απαιτούμενη σημασία. Επίσης δείξτε του ποια είναι τα παιχνίδια του μέσα στο σπίτι ώστε να παίζει με αυτά. Αν κάτι δεν πάει καλά δεν χρειάζεται να του φέρεστε υστερικά γιατί δεν θα μπορέσει να καταλάβει ακριβώς τι θέλετε να του πείτε. Με σταθερή φωνή και κοιτώντας το στα μάτια δώστε του τις εντολές. Τέλος τα μπισκοτάκια εκπαίδευσης είναι ευεργετικά για ένα σκυλί στο σπίτι αφού θα το επιβραβεύετε κάθε φορά που θα κάνει κάτι σωστό!Ποια προτιμούν οι γυναίκες
Συνήθως οι γυναίκες προτιμούν μικρόσωμες ράτσες ώστε να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση, η βόλτα αλλά και η συγκατοίκησή τους. Τα μικρόσωμα σκυλιά κινούνται πιο εύκολα μέσα στο σπίτι και οι γυναίκες φαίνεται να τα προτιμούν αφού δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη δύναμη για να τα φέρουν βόλτα. Ιδανικά όμως φαίνονται και τα μεσαίου μεγέθους στα οποία μερικές φορές παρατηρούμε πως ωριμάζουν πιο γρήγορα από ένα μικρόσωμο. Δεν έχει σημασία αν το σκυλί μας θα είναι καθαρόαιμο ή ημίαιμο αφού αυτό που πραγματικά θα αγαπήσουμε είναι η προσωπικότητα και η μοναδικότητά του! Ένα σκυλί στο σπίτι γίνεται αμέσως άλλο ένα μέλος της οικογένειας!

Σχετικά άρθρα

Πηγή: dynamikhgynaika

icon Προσθήκη Σχόλιου

Σκυλί στο σπίτι: Φροντίδα και περιποίηση


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα