fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

10 τρόποι για ιδανική προστασία από τον ήλιο

23 Ιουνίου 2017 | 02:41 μ.μ.

Τον έχουμε ανάγκη. Μας κάνει καλό. Και αν μη τι άλλο στην χώρα μας η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από…εμφανής. Ο ήλιος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Όμως, επειδή, εάν δεν προσέξουμε την… σχέση μας μαζί του ή το παρακάνουμε, δεν θα μας βγει σε καλό, σας παρουσιάζουμε τους δέκα καλύτερους τρόπους για να χαρείτε, αλλά και να προστατευθείτε ταυτόχρονα από την ηλιακή ακτινοβολία, μια και βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.


Έχετε πάντοτε μαζί σας καπέλο και γυαλιά ηλίου. Ιδίως το πρώτο κρίνεται απαραίτητο γιατί προστατεύει, όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά και τα μαλλιά, που ως γνωστόν ταλαιπωρούνται πολύ το καλοκαίρι.

Το κεφάλαιο ήλιος είναι πολύ ύπουλο και πολύ περίεργο. Κανονικά, οι επιστήμονες συνιστούν να μην κάνουμε καν μπάνιο από τις 11:00 μέχρι τις 16:00, που η ακτινοβολία είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά οι περισσότεροι δεν το τηρούν. Ιδίως εάν έχετε μικρά παιδιά ή είστε σε κατάσταση… ενδιαφέρουσας, βουτιά το πολύ μέχρι τις 12 και μετά τις 5 το απόγευμα.

Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα χρειάζεται προστασία ακόμη και όταν υπάρχει συννεφιά. Το αντηλιακό προστατεύει από την επιδερμίδα, ενώ την βοηθά να διατηρείται φρέσκια, λαμπερή και δροσερή.

Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για το δέρμα έχουμε όταν βάλουμε αντηλιακό, περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα πριν βγούμε στην παραλία. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στα προστατευτικά φίλτρα να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη άνεση και αποτελεσματικότητα.

Αποφεύγετε να βάζετε άρωμα πριν πάτε στη θάλασσα. Ο ήλιος σε συνδυασμό με το αντηλιακό θα σας κάνουν κηλίδες στα συγκεκριμένα σημεία που θα το ψεκάσετε, οι οποίοι δεν θα φεύγουν μετά με τίποτα!

Το αντηλιακό κρίνεται πολύ πιο απαραίτητο εάν είστε πολύ ξανθιά ή κοκκινομάλλα. Συνήθως το δέρμα σε αυτές τις δύο κατηγορίες είναι πολύ ανοικτό με αποτέλεσμα να χρειάζεται ανανέωση το πολύ κάθε 15 λεπτά.

Η ανανέωση βέβαια για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εννοείται πως πρέπει να γίνεται μετά από κάθε βουτιά ή σκούπισμα με την πετσέτα.

Θυμηθείτε ότι το αντηλιακό το χρειαζόμαστε για οποιαδήποτε δραστηριότητα κάτω από τον ήλιο και όχι μόνον για τα μπάνια μας στην θάλασσα. Είτε κάνουμε βόλτα στα μαγαζιά, είτε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, στην οποία θα εκτεθούμε στην ηλιακή ακτινοβολία, η προστασία επιβάλλεται.

Επίσης κρίνεται απαραίτητο, ακόμη και για τις γυναίκες εκείνες που ήδη έχουν μαυρίσει.

Μετά την επιστροφή από την θάλασσα, απλώστε κατά μήκος του κορμιού σας μια ενυδατική κρέμα. Κάνει πολύ καλό στο δέρμα και αποτρέπει την δημιουργία στιγμάτων ειδικά σε εξαιρετικά εμφανή σημεία.

Σχετικά άρθρα

icon Προσθήκη Σχόλιου

10 τρόποι για ιδανική προστασία από τον ήλιο


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα