fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Pierre Cardin Fashion 2006 Φιλανθρωπική βραδιά Ελληνική Δράση Αφρικής Modelab Fashion Shows

 

Η Μέρω Κεσεσίογλου

Η γυναίκα που εγκατέστησε την Ελληνική σημαία στα βάθη της Αφρικής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κων/πόλη. Σπούδασε στην Γενεύη και μετά το πέρας των σπουδών της εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. ‘’Πολίτης του κόσμου‘’ λοιπόν εξ’ορισμού.Πολύ νωρίς , αισθάνθηκε την ίδια κλίση που έκανε τον πατέρα της γνωστό ευεργέτη στην Κων/πολη και τα Ιεροσόλυμα. Έτσι, το 1978, σαν εθελόντρια των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται την Δυτική Αφρική. Νιώθει να δονείται κυριολεκτικά βλέποντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην περιοχή και γυρίζει αποφασισμένη να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το 1980 επισκέπτεται την Ακτή Ελεφαντοστού , με τεράστιες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού  και προορισμό το λεπροκομείο του BINGERVILLE.Εκεί χρηματοδοτεί το χτίσιμο αίθουσας ψυχαγωγίας και κινηματογράφου του λεπροκομείου και εξοπλίζει πιρόγες με μηχανές για να ψαρεύουν οι λεπροί.Το 1983 πραγματοποιεί τέσσερις αποστολές στην πόλη TOUBA με φάρμακα , εξοπλίζει το πρώτο οδοντιατρείο και εγκαινιάζει μια πτέρυγα στο τοπικό νοσοκομείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ, όπου μέχρι σήμερα κυματίζει η Ελληνική σημαία.Το 1985 επισκέπτεται την πόλη GRAND BASSAM με άφθονο φαρμακευτικό υλικό όπου υιοθετεί το τοπικό ορφανοτροφείο και εξοπλίζει τους κοιτώνες. Έκτοτε καλύπτει όλες τις ανάγκες και κάθε χρόνο φιλοξενεί τους 50 καλύτερους μαθητές στην Ελλάδα την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπων.Το ορφανοτροφείο φέρει το όνομα ΕΛΛΑΣ.Ένα χρόνο αργότερα, διοργανώνει την πρώτη Ελληνική εβδομάδα στο ABIDJAN.


Το 1987 η Ακτή Ελεφαντοστού τιμά την δράση της και την διορίζει Πρόξενο της χώρας τους στην Ελλάδα.Το 1989 την βρίσκει στο KOUASSI DATEKRO , όπου υιοθετεί και εξοπλίζει το τοπικό νοσοκομείο, δωρίζει ανά τρακτέρ, μια αντλία νερού και υλοποιεί το πρώτο αγροτικό πρόγραμμα ανάπτυξης, με την βοήθεια του Ελληνικού Υπουργείου Γεωργίας.

Εκεί απασχολεί 70 αγρότισσες που κατάφεραν να αυξήσουν το μηνιαίο εισόδημα τους σε 80 Ε .Στην συνεχεία, το 1991, ο λαός της Ακτής Ελεφαντοστού εκδηλώνοντας έμπρακτα την λατρεία του , την ανακηρύσσει φίλαρχο της φυλής BINI.Το 1992 επισκέπτεται την πόλη ODIENNE και ιδρύει το πρώτο μαιευτήριο, το εξοπλίζει και ταυτόχρονα δωρίζει τον εξοπλισμό ενός οδοντιατρειου.Επισης, υλοποιεί ένα αγροτικό πρόγραμμα ανάπτυξης με 100 αγρότισσες , με προοπτική την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τους. 

Το 1994 είναι έτος σταθμός αφού αρχίζει ένα γιγαντιαίο έργο ανάπτυξης σε περισσότερες από 70 περιοχές συγχρόνως .Στη προσπάθεια της βρίσκει συμπαραστάτη και βοηθό το Ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας. Για την τελειοποίηση του προγράμματος προσκαλεί αγρότισσες διάφορων περιοχών για να εκπαιδευτούν στην Ελλάδα στα Κέντρα Γεωργικών Εφαρμογών. Τώρα , το αγροτικό πρόγραμμα απασχολεί 3000 αγρότισσες στους 70 συνεταιρισμούς  με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ.Το 1996 στην περιοχή DAOUKRO, εξοπλίζει ένα χειρουργείο, ένα μαιευτήριο και ένα οδοντιατρείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ , όπου και εκεί κυματίζει η Ελληνική σημαία.

 

Έκκληση σας κάνουμε "Υποστηρίξτε μας"

Το 1997 είναι επικεφαλής δυο απόστολων με φάρμακα στην περιοχή του KORHOGO. Την ίδια χρόνια χαρίζει μια κινητή μονάδα χειρουργείου στην εμπόλεμη RWANDA την οποία συνοδεύει η ίδια.Από τους πρώτους μήνες του 1998, έβαλε σε εφαρμογή ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα για την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στην Αφρική. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, οργανώθηκε τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς , μια παράσταση με το Λύκειο των Ελληνίδων στο Μέγαρο Μουσικής, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ίδρυση της πρώτης Ελληνικής Βιβλιοθήκης στο KOUASSI DATEKRO.

Παράλληλα, ίδρυσε το πρώτο Ελληνικό σχολείο στην πόλη TOUKOUZOU της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν 600 παιδία , μαθαίνοντας ελληνικά .Οι καλύτεροι μαθητές επισκέπτονται την Ελλάδα δωρεάν κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Το 1999 ιδρύει ένα ειδικό νοσοκομείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ , όπου νοσηλεύονται 400 παιδία που πάσχουν από την επάρατη νόσο Έλκος του Μπουρουλη, ένα είδος μεταλλαγμένης λέπρας που απονεκρώνει το μυϊκό και νευρικό σύστημα και η μόνη αγωγή που μπορεί να προσφερθεί είναι ο ακρωτηριασμός. Την ίδια χρόνια εστέφθη με επιτυχία ένα καινούργιο πρόγραμμα ιχθυοκαλλιέργειας σε 50 διαφορετικές περιοχές της χώρας.Το 2000 ενισχύθηκε η αποθεραπεία 100 λεπρών του λεπροκομείου RAOUL FOLLERO, με την πρόσφορα ειδικών φαρμακευτικών προϊόντων.


Στο τεχνολογικό τομέα , ολοκληρώθηκε ο μηχανογραφικός εξοπλισμός του Πανεπιστήμιου του ABIDJAN με ην τεχνογνωσία και συνεργασία του ΕΟΜΜΕΧ.Το 2001, σε συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών , υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκτροφής κοτόπουλων στις περιοχές όπου ιδρύθηκαν τα νοσοκομεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ, με σκοπό να σιτίζονται οι ασθενείς με πρωτείνες.

Την ίδια χρόνια ιδρύει εννέα βιοτεχνίες μεταποίησης αγροτικών προιοντων.Με αυτό τον τρόπο, τα φρούτα μεταποιούνται σε χυμούς και οι ντομάτες σε τοματοπολτό.

Η δράση της μας M. Κεσεσίογλου έχει επεκταθεί σε 12 χώρες της Αφρικής όπως: Ακτή Ελεφαντοστού, Benin, Ghana, Burkina, Fasso, Αίγυπτος, Togo, Λιβερία, Αιθιοπία, Γουινέα, Mali, Chad, Rwanda, Νιγηρία ,όπου εξοπλίστηκαν  διάφορα νοσοκομεία και υλοποιήθηκαν προγράμματα ανάπτυξης.

Το 2002 έθεσε τον θεμέλιο λίθο στο DAD ES SALAAM της Τανζανίας, για ένα ορφανοτροφείο όπου  φιλοξενούνται παιδία που οι γονείς τους πέθαναν από AIDS και αυτά είναι φορείς.Συνολικά ίδρυσε 9 νοσοκομεία, ένα ορφανοτροφείο, ένα σχολείο, όλα με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ , όπου κυματίζει η ελληνική σημαία. Εξόπλισε 30 Κέντρα Υγείας και υλοποίησε 70 προγράμματα Ανάπτυξης, όπου ιδρύθηκαν 70 συνεταιρισμοί με 3000 γυναίκες , οι οποίες πέτυχαν να αυξήσουν το μηνιαίο εισόδημα τους .

 

Το 2003 αρχίζει το έτος ευαισθητοποίησης  του κόσμου για την μάστιγα του αιώνα , το AIDS, όπου διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου όπως το Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Καιρό, Κων/πολη, Νέα Υόρκη, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την αγορά φάρμακων για τους ασθενείς του ιού HIV AIDS στις χώρες της Αφρικής.

Το 2004 ξεκίνησε η οικοδόμηση ενός ειδικού ορφανοτροφείου, όπου θα φιλοξενούνται παιδία των οποίων οι γονείς πέθαναν από AIDS και αυτά φορείς.

 Τον Ιούλιο του  2005 εγκαινιάστηκε το ορφανοτροφείο όπου θα φιλοξενούνται 200 παιδία ορφανά  και φορείς του HIV AIDS.
Τον Αύγουστο του 2005, εγκαινίασε ένα ορφανοτροφείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ Θεσσαλονίκη, στην Ακτή Ελεφαντοστού, οπή φιλοξενούνται 200 παιδία ορφανά και φορείς του HIV AIDS. Την ίδια χρόνια άρχισε η οικοδόμηση Γεωργικής σχολής όπου θα εκπαιδεύονται στην καλλιέργεια της γης , στην ιχθυοκαλλιέργεια και την κτηνοτροφία. Τα εγκαίνια θα γίνουν αρχές 2006.

Ένα έργο που άρχισε το 1980 και συνεχίζεται με πυξίδα "Η φιλανθρωπία δεν έχει σύνορα διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του".


Χορηγοί


[Χορηγός σύνδεσης Ιnternet]
 Υποστηρικτές
 
 
Τελευταία άρθρα