fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Σβήστε τις ρυτίδες χωρίς χειρουργείο!

16 Φεβρουαρίου 2010 | 07:40 π.μ.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΤΕΡΗ

    

    Της Μαρίνας Μανθεάκη


Όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να υπήρχε ένας “μαγικός” τρόπος για να σβήσουν τις ρυτίδες, τις πανάδες και τη χαλάρωση από το πρόσωπό τους και να γυρίσουν το ρολόι πίσω δέκα ή και δεκαπέντε χρόνια, όμως αρκετές διστάζουν να καταφύγουν στη λύση του λίφτινγκ.

Σήμερα, με τη βοήθεια του κ. Στρατή Γαβριήλ, πλαστικού χειρουργού   σας παρουσιάζουμε όλες τις νέες μεθόδους  για να αποκτήσει το πρόσωπό σας τη χαμένη του λάμψη, να ξεφορτωθείτε οριστικά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, και τέλος, να απαλλαγείτε μια για πάντα από τις αντιαισθητικές καφέ κηλίδες, χωρίς καν να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο!


1. Φωτοανάπλαση
Μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι αυτή της φωτοανάπλασης, καθώς αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τις πανάδες και τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες και τις μικρές κόκκινες φλεβες που συχνά εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδιαίτερα στις γυναίκες με λεπτό, ανοιχτόχρωμο δέρμα, ενώ δε χρειάζονται πολλές επισκέψεις στο γιατρό.

Η φωτοανάπλαση είναι μια μέθοδος εύκολη, γρήγορη και πάνω απο όλα αποτελεσματική όπως μας αναφέρει ο κ. Σ. Γαβριήλ:
“Οι πανάδες και τα σημάδια της φωτογήρανσης της επιδερμίδας είναι δυνατόν να μειωθούν έως και να εξαλειφθούν μετά από 1-2 συνεδρίες με την μέθοδο της φωτοανάπλασης. Μόνος  περιορισμός είναι η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τον πρώτο καιρό. Σε αντίθετη περίπτωση η χρήση ισχυρής αντιηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη. Ανάλογα με το τύπο του δέρματος επιλέγονται συγκεκριμένες συχνότητες για να μεταφέρουν ενέργεια, που θα εξαχνώσει τις υπερχρώσεις και τις πανάδες στο πρόσωπο ή και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που σώματος.  Δεν υπάρχει περιορισμός στην έκταση της βλάβης και ελάχιστοι περιορισμοί στον τύπο δέρματος. Μικρές ευρυαγγείες στο πρόσωπο επίσης θεραπεύονται με τη μέθοδο αυτή”.

2. Σύσφιξη Δέρματος (Accent)
Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα χαλάρωσης στο πρόσωπο και μέχρι τώρα ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν ήταν να καταφύγουν στο face lift. Σήμερα με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων στην περιοχή του προσώπου οι πλαστικοι χειρουργοί μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα της χαλάρωσης, να συσφίξουν το περίγραμμα και να “αναγκάσουν” το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, ετσι ώστε όχι μόνο να δείχνετε μια δεκαετία νεότερη, αλλά να έχετε ένα αποτέλεσμα με διάρκεια καθώς η επαρκής ποσότητα κολαγόνου θα καθυστερήσει σημαντικά την εμφάνιση νέων ρυτίδων στην περιοχή.
Σ.Γ: “Μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα  στη πλαστική χειρουργική είναι η ήπια χαλάρωση του δέματος λόγω ηλικίας αλλά και λόγω απώλειας κιλών.Οι χειρουργικές επεμβάσεις αφήνουν ουλές και δεν συνιστούνται για ήπιες χαλαρώσεις. Οι ραδιοσυχνότητες είναι μια λύση για τη συντηρητική αντιμετώπιση τέτοιων χαλαρώσεων.  Με την χρήση ραδιοσυχνοτήτων (accent), αυξάνουμε την θερμοκρασία του δέρματος στους 40-41 βαθμούς Κελσίου πετυχαίνοντας ένα ελεγχόμενο «έγκαυμα» στο επίπεδο του χορίου με αποτέλεσμα έτσι να ενεργοποιούμε όλους τους μηχανισμούς επούλωσης εγκαύματος και παραγωγής κολλαγόνου.  Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται συχνά και κυρίως στο πρόσωπο συνδυαστικά με την θεραπεία Erbium-Fractional  για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.”

3. Erbium & Fractional
Μια νέα μέθοδος που υπόσχεται να σας δώσει πίσω τη χαμένη σας νεότητα και η οποία, όπως αναφέρουν όσες γυναίκες το δοκίμασαν είναι άκρως εντυπωσιακό, ενώ σε αντίθεση με το παραδοσιακό peeling, η επούλωση είναι άμεση και παράλληλα έχετε και ένα επιπλέον όφελος καθώς εξαφανίζει και τα σημάδια της ακμής!
“Οποιαδήποτε μορφή δερμοαπόξεσης (χημικού ή μηχανικού peeling)  αντικαθίσταται πλέον από τη τεχνική “Fractional”. Το laser erbium με τεχνική fractional εξαχνώνει την επιδερμίδα στο πρόσωπο αφήνοντας άθικτες περιοχές ανάμεσα ώστε γρήγορα να αναγεννηθεί. Έτσι το peeling, που επιτυγχάνεται είναι απόλυτα ελεγχόμενο ενώ η επούλωση του δεν ξεπερνά τις 24 ώρες. Η ελαφρά ερυθρότητα μπορεί να καλυφθεί από ένα make up.  Έτσι  επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της ανώτατης στιβάδας της επιδερμίδας αναγκάζοντας  τον οργανισμό να παράγει καινούργια με αποτέλεσμα ανανέωση και ταυτόχρονα σύσφιξη της επιδερμίδας.  Ουλές από ακμή, λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο και κυρίως αυτές γύρω από το στόμα έχουν άριστη αντιμετώπιση με τη μέθοδο αυτή.  Οι θεραπείες πρέπει να γίνονται σε διάστημα 15 ημερών και ανάλογα με το πρόβλημα ο αριθμός συνεδριών μπορεί να είναι τέσσερις ή πολύ περισσότερες σε δύσκολες καταστάσεις ουλών ακμής” αναφέρει ο κ. Σ. Γαβριήλ.

4. Υαλουρονικό Οξύ
Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν τα ενέσιμα υλικά και ιδιαίτερα το υαλουρονικό οξύ  ενώ σήμερα δεν υπάρχει στη χώρα μας ούτε ένας πλαστικός χειρουργός που να μην το χρησιμοποιεί, καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για το “γέμισμα” των ρυτίδων αλλά και για την αύξηση του όγκου κάποιας μικρής περιοχής π.χ. στα χείλη. Το υαλουρονικό είναι πολύ ασφαλές, δε δημιουργεί αλλεργίες, δεν έχει παρενέργειες, εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα και η ασθενής -μετά από μια μόνο επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό- επιστρέφει σπίτι της- ή και στο γραφείο της καθώς δε φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε κάποια επέμβαση-πολλά χρόνια νεότερη! Ο κ. Σ.Γαβριήλ θα μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι το υαλουρονικό οξύ και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
“Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό μη οργανικής προέλευσης, το οποίο είναι απορροφήσιμο και απόλυτα συμβατό με το ανθρώπινο οργανισμό. Το υλικό χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων στο πρόσωπο, των ρινοχειλικών αυλάκων ή των εντυπωμάτων δερματικών βλαβών. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των χειλιών ή ακόμα και των ζυγωματικών. Είναι δε και συστατικό των ουσιών μεσοθεραπείας, δηλαδή των μικρών ποσοτήτων που εννίωνται κάτω από το δέρμα για να επιτύχουν σφριγηλότητα του δέρματος. Εννίεται με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας στα σημεία που θέλουμε να διορθώσουμε. Η απορρόφηση του υλικού διαρκεί συνήθως 6-8 μήνες. Υλικά υαλουρονικού οξέως χημικά επεξεργασμένα μπορούν να διατηρηθούν πολύ περισσότερο (πάνω από χρόνο) αλλά καλό είναι να αποφεύγονται αφού υπάρχει ιστορικό ανάπτυξης κοκκιωμάτων από τέτοια υλικά αρκετά χρόνια αργότερα”, σημειώνει ο κ. Σ. Γαβριήλ.


5. Botox (Βοτoυλινική τοξίνη)
Η χρήση της αλλαντοτοξίνης Α, (ή μπότοξ όπως είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό), είναι πολύ διαδεδομένη τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας αφού είναι εύκολη η εφαρμογή της, το κόστος είναι σχετικά μικρό, η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητες της και τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης.
 

Που χρησιμοποιείται το μπότοξ και ποια είναι τα αποτελέσματα που μπορεί να περιμένει ο ασθενής;


Σ.Γ: “Χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη θεραπεία νευρομυϊκών παθήσεων, όπως το σπαστικό ρεβόκρανο, ενώ τα τελευταία 15-20 χρόνια εφαρμόζεται και για αισθητικούς λόγους. Εφαρμόζεται κυρίως στις ρυτίδες έκφρασης  στο μεσόφρυο (κάθετες ρυτίδες), στο μέτωπο (οριζόντιες ρυτίδες) και στα μάτια («πόδι της χήνας»). Η Βοτουλινική τοξίνη (Botox, Dysport) παρεμβαίνει στις νευρομυικές συνάψεις των μυών παραλύοντας πρόσκαιρα (για 6-8 μήνες)  τους αντίστοιχους μύες, που είναι υπεύθυνοι για τις ανάλογες ρυτίδες έκφρασης. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι συχνά βοηθάει και στη καταπολέμηση των πονοκεφάλων και ημικρανιών”.


Είναι ασφαλές ή υπάρχουν κάποιες παρενέργειες;
Σ.Γ:“Παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα, ενώ το φάρμακο θεωρείται ασφαλές αφού χρησιμοποιείται για πολλές δεκαετίες από τους νευροχειρουργούς”.

      Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


Τελικά, είναι αποτελεσματικές οι νέες θεραπείες; Έχουν “δοκιμαστεί” στην πράξη, και αν ναι ποιο ήταν το αισθητικό αποτέλεσμα;


“Η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας για τη βελτίωση της επιδερμίδας και για την διόρθωση κάποιων αισθητικών «ατελειών», είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη και αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο αφού είναι ανώδυνη και μη επεμβατική.

Στις θεραπείες που πραγματοποιούνται έρχονται να προστεθούν και κάποια ενέσιμα προϊόντα όπως το γνωστό σε όλους Μπότοξ και Υαλουρονικό. Ο συνδυασμός αυτών αλλά και η μεμονωμένη χρήση τους μπορεί να επιφέρει ένα αποτέλεσμα που τις περισσότερες φορές υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της ενδιαφερόμενης κάνοντας την να δείχνει αλλά και να νιώθει νεότερη” καταλήγει ο κ. Σ. Γαβριήλ.

Ευχαριστούμε τον κ. Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό για τη βοήθειά του.

 

Σχετικά Άρθρα

Πλαστική εγχείρηση: Πώς θα ξεκινήσω

Λιποαναρρόφηση με laser

Τα 10 απαραίτητα βήματα για υγιή και όμορφη επιδερμίδα!

icon Προσθήκη Σχόλιου

Σβήστε τις ρυτίδες χωρίς χειρουργείο!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ΠΕΦΑΝΗ ΜΕΛΙΝΑ / 17 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:03 π.μ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ή ΟΧΙ

Έγραψε ο/η Νικη Αλεξιου / 1 Μαρτίου 2010 στις 2:48 μ.μ.

Πολυ καλά οσα αναφερει ο κ.Γαβριηλ ομως καλο θα ηταν εμεις που ενδειαφερομαστε
για κατι σχετικο να γνωριζουμε και το οικονομικο κοστος.οπως επισης δεν θα ηταν κακο και ενα
τηλεφωνο επικοινωνιας
ευχαριστώ για το χρονο σας
Νικη Αλεξιου

Έγραψε ο/η nilia / 26 Μαΐου 2010 στις 12:13 μ.μ.

επειδή φοβάμαι τις βελόνες και τους γιατρούς έχω δοκιμάσει αρκετά μόνη μου πράγματα για τις ρυτίδες και έχω καταλήξει σε 2 πράγματα: υγιεινή διατροφή και τη σειρά collagene της L'oreal paris. Ο συνδυασμός τους για μένα προσωπικά έχει αποδειχτεί άριστος! http://bit.ly/9UuQfd

Έγραψε ο/η Stella Grammatikaki / 14 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:00 μ.μ.

Καλησπερα σας. Εϊμαι 59 ετών και με ενδιαφέρει να μειώσω τις ρυτίδες χωρίς να μπω στο χειρουργείο. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω το μπότοξ αλλά έχω ακούσει για μια θεραπεια που λέγεται metatherapy και είχε πολύ καλά αποτελέσματα σε μία φίλη μου. Θα ηθελα να ρωτησω και τη δική σας γνωμη αν γνωρίζετε κατι. Να είστε καλά!

 
Τελευταία άρθρα