fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ποιο είναι το κούρεμα που σας ταιριάζει;

2 Μαΐου 2011 | 12:08 π.μ.

...από την Μαρία Φαλίδη

Το κεφάλι είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητάς μας. Η αντανάκλαση της καλαισθησίας, του γούστου, της αντίληψης για το ωραίο...

Σημαντικό ρόλο στην όλη εμφάνιση έχει το κόψιμο και το χτένισμα των μαλλιών μας.


Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά του, πρέπει να είναι και το χτένισμα των μαλλιών, ώστε να μπορεί να απαλύνει τυχόν ελαττώματα και να αναδείξει τα προτερήματα.

Κάποια από τα σημεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν γίνεται μια κόμμωση είναι το σχήμα του προσώπου, η μύτη, το προφίλ κ.α.Οβάλ πρόσωπο

Το μήκος του προσώπου ισούται με μιαμιση φορά το φάρδος.
Τα άτομα με αυτό το σχήμα μπορούν να έχουν οποιαδήποτε κόμμωση, εκτός αν υπάρχουν άλλα σημεία τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως γυαλιά, το σχήμα της μύτης ή το προφίλ.Στρογγυλό πρόσωπο

Στρογγυλό σχεδιάγραμμα στην περιοχή γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, στρογγυλό πηγούνι και φαρδύ πρόσωπο.
Εδώ θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση μάκρους στο πρόσωπο. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια κόμμωση με όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Λίγα μαλλιά πάνω από τα αυτιά και τα μάγουλα. Στην άλλη μεριά κρατάμε τα μαλλιά ψηλά, αφήνοντας τα αυτιά ελεύθερα.Τετράγωνο πρόσωπο

Πρόσωπο με έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο και πλάτος και μάκρος στις ίδιες αναλογίες.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση μάκρους, αλλά και να "μαλακώσουμε" τα τετράγωνα χαρακτηριστικά. Τα ελεύθερα χτενίσματα που αφήνουν ελεύθερο το μέτωπο και έρχονται προς το σαγόνι σχηματίζοντας την εντύπωση ενός πιο στενού και γλυκού προσώπου, είναι αυτά που ταιριάζουν.

 Μακρύ πρόσωπο

Μακρύ και λεπτό πρόσωπο με αδύνατα μάγουλα.
Τα μαλλιά πρέπει να χτενίζονται κάπως κοντά από την κορυφή του κεφαλιού, με φράντζα, αφέλειες στο πρόσωπο και κάποιο όγκο στα πλάγια. Χτενίζοντας τα μαλλιά μακριά από τα μάγουλα δίνεται η εντύπωση κάποιου φάρδους.
Σχήμα αχλαδιού

Στενό μέτωπο. Φαρδύ σαγόνι και πηγούνι.
Θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση φάρδους στο μέτωπο. Διαλέξετε ένα χτένισμα κάπως ογκώδες και ψηλό. Σκεπάστε μέρος του μετώπου με φράντζα από λεπτά μαλλιά. Τα μαλλιά πρέπει να είναι κυματιστά ή ελαφρώς σγουρά και να σκεπάζουν τα αυτιά. Αυτός ο τύπος χτενίσματος προσθέτει φαινομενικά φάρδος στο μέτωπο.
Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Φαρδύ μέτωπο και στενό πηγούνι.
Πρέπει να λιγοστέψουμε το φάρδος του μετώπου και να δώσουμε πλάτος στο κάτω μέρος του προσώπου. Για να πετύχουμε το σκοπό μας, κάνουμε φράντζα από το κέντρο, η οποία θα χτενίζεται ελαφρά προς τα πίσω. Επίσης, χτενίσματα προς την μια πλευρά προσθέτουν φάρδος και απαλότητα στη γραμμή του σαγονιού.
Πρόσωπο με σχήμα διαμαντιού

Στενό μέτωπο, πολύ φαρδιά μάγουλα και λεπτό πηγούνι.
Θέλουμε τα μάγουλα να φαίνονται πιο στενά. Συστήνεται χτένισμα το οποίο θα δίνει περισσότερο όγκο μαλλιών στη γραμμή του σαγονιού και του μετώπου, ενώ τα μαλλιά θα παραμένουν κολλητά στο κεφάλι, στη γραμμή που είναι τα μάγουλα. Η κόμμωση αυτή βοηθάει στο να δοθεί η εντύπωση οβάλ προσώπου. Αποφεύγετε χτενίσματα τα οποία απομακρύνουν τα μαλλιά από τα μάγουλα και τα παίρνουν πίσω από τη γραμμή των μαλλιών.

 

Στο female-shop θα βρείτε για την περιποίηση των μαλλιών σας - σε αποκλειστικότητα, για το χώρο του διαδικτύου - τα φυτικά προϊόντα 25Α, που θα αλλάξουν την όψη τους και θα επαναφέρουν την ζωντάνια και την λάμψη τους.
Είναι κατασκευασμένα από εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια, που προέρχονται από τη χλωρίδα της Κρήτης, η οποία είναι από τις πιο πλούσιες σε φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στον κόσμο. Θα βρείτε σαμπουάν για λιπαρά και ξηρά μαλλιά, μαλακτική κρέμα, καθώς επίσης και μάσκα θρέψης και ενδυνάμωσης για τα μαλλιά σας, προϊόντα που έχουν πλούσια σύνθεση με φυτικά, θρεπτικά και ενυδατικά έλαια, καθώς επίσης πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Δοκιμάστε τα, και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

 

Από αριστερά: Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά από εκχυλίσματα τσουκνίδας & λάππας € 7.60, σαμπουάν για ξηρά μαλλιά από εκχυλίσματα ιππουρίδας & φασκόμηλου € 7.60, μαλακτική κρέμα μαλλιών με εκλυλίσματα μάραθου & αχιλλέας € 8.70 και μάσκα θρέψης & ενδυνάμωσης μαλλιών με λάδι αβοκάντο & πρωτεΐνες σιταριού € 12.80.

 

Σχετικά άρθρα


 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ποιο είναι το κούρεμα που σας ταιριάζει;


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η katerina / 26 Μαΐου 2011 στις 2:07 π.μ.

Τώρα είναι τυχαίο που αυτό το άρθρο το έχουν δημοσοποιήσει προηγουμένως σε άλλη ιστοσελίδα?

 
Τελευταία άρθρα