fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Manpower – Αποτελέσματα Παγκόσμιας Έρευνας για την Απασχόληση

27 Ιουνίου 2007 | 06:58 μ.μ.

Θετικές ήταν οι προβλέψεις των εργοδοτών σε ό,τι αφορά την αύξηση των προσλήψεων για το προσεχές Γ’ Τρίμηνο του 2007 και στις 27 χώρες όπου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Έρευνα της Μanpower για την Απασχόληση (ΜΕΟS). Οι Γερμανοί και οι Νορβηγοί εργοδότες εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξοι από τότε που ξεκίνησε να πραγματοποιείται η έρευνα στην περιοχή τους, ενώ πιο συγκρατημένοι στις προβλέψεις τους εμφανίστηκαν οι εργοδότες στην περιοχή της Ασίας, καθώς και οι Αμερικάνοι.

 

Σε σύγκριση με το Β’ τρίμηνο του 2007, κάμψη αναμένεται να σημειώσουν οι προσλήψεις σε 15 από τις χώρες που ερευνήθηκαν, αν και οι προβλέψεις των εργοδοτών στις 14 από αυτές είναι υψηλότερες, σε σύγκριση με το Γ’ Τρίμηνο του 2006.

 Η Παγκόσμια Έρευνα της Manpower για την Aπασχόληση είναι μοναδική στο είδος της, καθώς συγκεντρώνει στοιχεία από περίπου 52,000 εργοδότες σε 27 χώρες, τα οποία αφορούν την αγορά εργασίας για το επόμενο κάθε φορά τρίμηνο.
  
«Η εικόνα της αγοράς εργασίας για το προσεχές τρίμηνο διαγράφεται υγιής και στις 27 χώρες που ερευνήσαμε.

Η Γερμανία τραβάει τα βλέμματα πάνω της για άλλη μια φορά, καθώς ο ρυθμός προσλήψεων εμφανίζει σταθερή βελτίωση κατά τα τελευταία τρίμηνα. Πιο ήπιες αναμένονται οι εξελίξεις στην Ασία, με εξαίρεση την Ινδία, όπου οι εργοδότες εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, σε σχέση με τον αριθμό των προσλήψεων του επόμενου τριμήνου», δήλωσε ο Jeffrey A. Joerres,  Chairman & CEO της Manpower Inc.

 « Στην Αμερική, οι εργοδότες διατηρούν συντηρητικό προφίλ, δηλώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο», συμπλήρωσε ο Joerres.

ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ (ΕΜΕΑ)

Οι υψηλότερες προοπτικές για αύξηση της απασχόλησης στην περιφέρεια ΕΜΕΑ καταγράφηκαν στη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και την  Ελβετία, με τους Ιταλούς εργοδότες να είναι οι πιο συγκρατημένοι. 

Σε σχέση με πέρυσι, βελτιωμένες εμφανίζονται οι προβλέψεις των εργοδοτών σε 8 από τις χώρες της περιφέρειας ΕΜΕΑ. Εξαίρεση αποτελούν οι Ιρλανδοί εργοδότες, οι οποίοι προδιαγράφουν κάμψη στο ρυθμό των προσλήψεων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς και με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006.

«Η σταθερά αυξανόμενη ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού στους Τομείς των Μεταφορών / Επικοινωνιών και της Μεταποίησης συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αγοράς εργασίας της Γερμανίας, καθώς επίσης και της υπόλοιπης Ευρώπης.

 Ο κατασκευαστικός τομέας φαίνεται ότι θα ευνοήσει τις προσλήψεις στην περιοχή συγκριτικά με το 2006» είπε ο Joerres. «Η ενίσχυση των δύο αυτών τομέων δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα εμφανής στην αγορά εργασίας της Νορβηγίας, όπου οι προβλέψεις που καταγράψαμε είναι οι πλέον θετικές των τελευταίων τεσσάρων χρόνων», σχολίασε ο Joerres.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ


Για μια ακόμη φορά, το Περού και η Αργεντινή πρωτοστατούν ανάμεσα στις 6 χώρες της περιοχής, σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις τους για αύξηση της απασχόλησης κατά το επόμενο τρίμηνο.

 

 Χαμηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος αναμένεται να είναι ο ρυθμός προσλήψεων για τον Καναδά, την Κόστα Ρίκα και την Αμερική.

«Σταθερά θετική διαγράφεται η πορεία της αγοράς εργασίας για το επόμενο τρίμηνο σε Αμερική, Καναδά και Μεξικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ΜΕΟS.

Προβλέψεις-ρεκόρ έκαναν οι Μεξικανοί εργοδότες από τους κλάδους της Γεωργίας, του Retail, του Χονδρεμπορίου και της Μεταποίησης, σε αντίθεση με τους αμερικανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις του επόμενου τριμήνου», είπε ο Joerres.

                  ΑΣΙΑ - ΩΚΕΑΝΙΑ                     


Χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο -αν και θετικές- εμφανίζονται οι προοπτικές προσλήψεων για τις χώρες της συγκεκριμένης περιφέρειας, με εξαίρεση την Ινδία.

 Οι αγορές που αναμένεται να κινηθούν δυναμικά είναι αυτές της Σιγκαπούρης, της Ινδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας. Χαμηλή κινητικότητα αναμένεται στην αγορά εργασίας της Ταϊβάν.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας MEOS, η σημαντικότερη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες στη Σιγκαπούρη παραμένει η εύρεση και διατήρηση των ταλέντων στις επιχειρήσεις τους.

Aντιθέτως, οι Ιάπωνες εργοδότες του Οικονομικού, Ασφαλιστικού και Μεσιτικού Τομέα αναφέρουν ότι το επόμενο τρίμηνο θα υπάρξει σημαντική κάμψη στο ρυθμό προσλήψεων, καθώς οι επιχειρήσεις κάλυψαν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό κατά το Β’ Τρίμηνο του έτους.

Σε ό,τι αφορά την Ινδία, ο τομέας των Υπηρεσιών είναι αυτός που θα δημιουργήσει τις περισσότερες θέσεις εργασίας, καθώς το 49% των εργοδοτών που πήραν μέρος στην Έρευνα MEOS δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις κατά το επόμενο τρίμηνο”, σχολίασε ο Joerres. 

-


Η επόμενη Παγκόσμια Έρευνα Απασχόλησης της Manpower θα δημοσιευτεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2007, με προβλέψεις για την αγορά εργασίας κατά το Δ’ Τρίμηνο του 2007.

 

Σχετικά με την Έρευνα
H Παγκόσμια Έρευνα Απασχόλησης της Manpower διεξάγεται κάθε τρεις μήνες.  Είναι η μοναδική στο είδος της έρευνα, καθώς  αποτυπώνει την πρόθεση των εργοδοτών να αυξήσουν ή να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν στην επιχείρησή τους κατά το προσεχές κάθε φορά τρίμηνο.  Ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια και είναι μία από τις πιο έγκυρες έρευνες απασχόλησης στον κόσμο. Σήμερα, η Παγκόσμια Έρευνα Απασχόλησης της Manpower αντλεί στοιχεία από συνεντεύξεις με περισσότερους από 52,000 εργοδότες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και θεωρείται ένας αξιόπιστος οικονομικός δείκτης.

Η Παγκόσμια Έρευνα Απασχόλησης της Manpower είναι διαθέσιμη σε 27 χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Περού, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Κόστα Ρίκα, Μεγάλη Βρετανία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ.  Η έρευνα MEOS ξεκίνησε στις ΗΠΑ και τον Καναδά το 1962 και επεκτάθηκε στην Μεγάλη Βρετανία το1966. Το 2002 προστέθηκαν το Μεξικό και η Ιρλανδία και το 2003 προστέθηκαν 13 ακόμη χώρες. Η συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας στο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2004, της Κίνας, της Ινδίας της Ελβετίας και της Ταϊβάν το 2005 και της Αργεντινής, της Κόστα Ρίκα, της Νότιας Αφρικής και του Περού το 2006. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Research Center στο Web site www.manpower.com.

 

Σχετικά με τη Manpower Inc.
H Manpower Inc. (NYSE: MAN) είναι ηγετική δύναμη στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρία δημιουργεί και προσφέρει στις εταιρίες-πελάτες της τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να επιτύχουν στον μεταβαλλόμενο κόσμο της εργασίας. Οι υπηρεσίες της ανταποκρίνονται σε κάθε επιχειρηματική ανάγκη που σχετίζεται με την εργασία και περιλαμβάνουν εύρεση και επιλογή προσωπικού για μόνιμη και προσωρινή απασχόληση, αξιολόγηση και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσίες outplacement, outsourcing και consulting.Η Manpower, με τη δυναμική που αντλεί από ένα παγκόσμιο δίκτυο 4,400 γραφείων σε 73 χώρες, ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σύνθετες ανάγκες 400.000 πελατών ετησίως.  Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, από κάθε κλάδο επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και οι μεγαλύτεροι πολυεθνικοί οργανισμοί.
Στόχος της Manpower είναι να προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που αυξάνουν την παραγωγικότητα, με παράλληλη μείωση του κόστους, επιτρέποντας έτσι στους εταιρικούς της πελάτες να εστιάσουν στις βασικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Η πλήρης γκάμα των υπηρεσιών της εταιρίας προσφέρεται μέσω πέντε brands: Manpower, Manpower Professional, Elan, Jefferson Wells και Right Management.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Manpower επισκεφθείτε το www.manpower.com.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Manpower – Αποτελέσματα Παγκόσμιας Έρευνας για την Απασχόληση


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα