Μετάθεση υπαλλήλου
13 Αυγούστου 2007 | 09:06 π.μ.
Στην ενότητα του διευθυντικού δικαιώματος υπάγονται και η μετάθεση και ο δανεισμός του εργαζομένου. Μετάθεση είναι η μεταβολή του τόπου παροχής της εργασίας του εργαζομένου, που πολλές φορές συνοδεύεται και από αλλαγή του είδους της παρεχόμενης εργασίας.
Εάν συμφωνεί ο μισθωτός, δεν δημιουργείται πρόβλημα.
Σε περίπτωση διαφωνίας του, όμως, ισχύουν τα ακόλουθα:
1. Εάν η επιχείρηση την περίοδο προσλήψεως του μισθωτού είχε μόνον μία εκμετάλλευση και απέκτησε αργότερα και άλλη και, επιπλέον, δεν γίνεται μνεία σχετικά με μετάθεση στην σύμβαση εργασίας ή στον κανονισμό εργασίας, τότε ο εργαζόμενος θα υποχρεούται να δεχθεί την μετάθεση μόνον στην ίδια περιοχή, εκτός εάν η μεταβολή αυτή συνεπάγεται σοβαρή καταπόνησή του ή δαπάνη του.
2. εάν ο μισθωτός προσλαμβάνεται σε επιχείρηση που διαθέτει κατά τον χρόνο προσλήψεώς του δίκτυο εκμεταλλεύσεων ή υποκαταστημάτων και δεν προβλέπεται από την ατομική ή την συλλογική σύμβαση εργασίας το αμετάθετο (ή το μεταθετό μόνον με συμφωνία των μερών) ή, τέλος, όταν προβλέπεται η μετάθεση από τον κανονισμό εργασίας, τότε δύναται ο εργοδότης να μεταθέσει τον εργαζόμενο σε οποιοδήποτε μέρος.
3. η μετάθεση στο εξωτερικό απαιτεί οπωσδήποτε την συναίνεση του εργαζομένου.
Όταν η μετάθεση είναι αντίθετη με την σύμβαση εργασίας ή με τον κανονισμό εργασίας, τότε… Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:Link
Προσθήκη Σχόλιου
Μετάθεση υπαλλήλου
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *
Return to categoryΣχόλια
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.
|