fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο

16 Ιανουαρίου 2007 | 05:05 μ.μ.

Για αρκετούς γονείς η πιο δύσκολη υπόθεση στο σπίτι είναι να φτιάξουν όμορφο, το παιδικό δωμάτιο.

Οι νέοι γονείς ξεκινούν με όρεξη και αρκετές φορές απογοητεύονται από το αποτέλεσμα. Κι όμως όλα βασίζονται στη φαντασία και τις δημιουργικές σας ικανότητες. Ένας πολύ μικρός και άχαρος χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί και το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Παρακάτω θα βρείτε λύσεις που ίσως δεν έχετε φανταστεί ακόμα και όμως θα αλλάξουν την ψυχολογία του παιδιού σας αλλά και τη δική σας. Απαραίτητο στοιχείο είναι το κέφι και όσο για τον χρόνο που θα χρειαστείτε μην αγχώνεστε διότι δε θα σας πάρει αρκετό, αφού μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω αλλαγές. Αυτό που θα σας πρότεινα είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία του πως είναι ο χώρος πριν και πως θα γίνει μετά. Θα εκπλαγείτε!

 

Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Το χρώμα ενός παιδικού δωματίου πρέπει να είναι ναι μεν ξεκούραστο αλλά σίγουρα διαφορετικό από αυτά των άλλων δωματίων του σπιτιού. Ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα, ζεστασιά και γενικά να ξεχωρίζει.

Τα έντονα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο είναι ευχάριστα για μικρό χρονικό διάστημα και κουράζουν αρκετά τα μάτια.

Τα έντονα χρώματα εκτός του ότι κουράζουν τα μάτια δεν συνιστώνται για τα μικρά παιδιά. Από την άλλη το λευκό χρώμα στους τοίχους πλην του ότι δεν είναι της μόδας, είναι ένα τελείως άχαρο χρώμα για ένα παιδικό δωμάτιο και να προσθέσουμε ότι λερώνεται πολύ εύκολα.
Η οροφή θα πρέπει να βαφτεί σε λευκό χρώμα. Για τους υπόλοιπους τοίχους προτιμήστε ένα παλ αλλά ταυτόχρονα ζωντανό χρώμα που θα αλλάξει τελείως τον παιδικό χώρο. Τα πιο όμορφα χρώματα που συνηθίζονται είναι το ελαφρύ ροζ για τα κοριτσάκια και ένα ζωντανό γαλάζιο για τα αγοράκια. Εάν το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό θα χρειαστείτε το πολύ 15 ευρώ για τις βαφές. Εάν δεν γνωρίζετε αρκετά από βαφές (ούτε εγώ γνώριζα μέχρι που έμαθα!) με τα κατάλληλα υλικά και μερικές συμβουλές που θα σας δώσει ο χρωματοπώλης σας θα τα καταφέρετε μια χαρά. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο! Θα το διασκεδάσετε ειδικά εάν έχετε παρέα την αγαπημένη σας φίλη ή τον άνδρα σας. Θυμηθείτε να φορέσετε την παλιά σας φόρμα και ένα σκουφάκι μιας χρήσης πριν ξεκινήσετε το βάψιμο (γιατί σίγουρα θα λερωθείτε!) και να ρίξετε στα έπιπλα και στο πάτωμα ειδική ζελατίνα ώστε να μην λερωθούν. Περάστε δύο χέρια την βαφή και αφήστε την να στεγνώσει για περίπου 4 ώρες. Οι καινούριες βαφές στεγνώνουν αμέσως και σας επιτρέπουν πλύσιμο του τοίχου σε περίπτωση που το αγγελούδι σας είναι ολίγον τι άτακτο!

 

Παίξτε με τα χρώματα του τοίχου

Αφού θα έχετε καταλήξει στο χρώμα του τοίχου και αφ’ ότου θα τον έχετε αφήσει να στεγνώσει τελείως, παίξτε με τα χρώματα και τα σχέδια. Εάν δεν θέλετε να ξοδευτείτε άλλο προσθέστε μερικές σταγόνες μαύρου χρώματος στη βαφή που σας έχει περισσέψει ώστε να σκουρύνετε το χρώμα της και να υπάρξει αντίθεση.

Όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο αφήστε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο στο παιδί.

Πάρτε δύο μεγάλα χαρτόνια και σχεδιάστε από ένα κύκλο σε κάθε χαρτόνι. Έναν μεγάλο και ένα πιο μικρό κύκλο. Κόψτε με ακρίβεια το εσωτερικό του κύκλου και κρατήστε το χαρτόνι με την τρύπα. Με χάρτινη ταινία κολλήστε το χαρτόνι με την τρύπα στον τοίχο (όχι πολύ χαμηλά) και βάψτε προσεκτικά το εσωτερικό με το σκουρότερο χρώμα. Κάντε το ίδιο και με το άλλο χαρτόνι προσθέτοντας μερικές ακόμη σταγόνες μαύρου χρώματος. Σε κάθε μεγάλο τοίχο δημιουργήστε μέχρι 3 έως 4 ασύμμετρους κύκλους κοντά ο ένας στον άλλο.
Εάν διαθέτετε μεγαλύτερο budget χρημάτων αγοράστε από ένα τέταρτο δύο διαφορετικών χρωμάτων που ταιριάζουν με το βασικό και κάντε τα παραπάνω δίνοντας λίγο περισσότερο χρώμα στους κύκλους. Θυμηθείτε πως με το γαλάζιο ταιριάζει το μπλε και με το ροζ ταιριάζει το φούξια
Μια πολύ εντυπωσιακή λύση εάν το μικρό σας είναι αγοράκι και επιλέξατε το γαλάζιο χρώμα ως βασικό είναι να αγοράσετε ένα τέταρτο λευκό και να του ρίξετε μερικές σταγόνες από το βασικό σας χρώμα (γαλάζιο). Κατόπιν να σχεδιάσετε σε χαρτόνι συννεφάκια, να κόψετε το εσωτερικό τους όπως προηγουμένως, να κολλήσετε προσωρινά το χαρτόνι σχετικά ψηλά στον τοίχο και να βάψετε το εσωτερικό με την νέα βαφή ώστε να μοιάζει ο τοίχος του σαν πραγματικός ουρανός. Εάν το μικρό σας είναι κοριτσάκι μπορείτε να κάνετε το ίδιο επιλέγοντας μαύρο χρώμα για τις σταγόνες αντί του λευκού και αλλάζοντας τα συννεφάκια με σχέδια λουλουδιών.
Σε καμία περίπτωση μην γεμίσετε τους τοίχους με κύκλους, αστέρια, λουλούδια και σύννεφα. Ένα ή δύο σχέδια είναι υπεραρκετά ειδάλλως θα βαρύνει εξαιρετικά ο χώρος και το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο. Γι αυτό το λόγο πριν ξεκινήσετε τις βαφές σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να δημιουργήσετε και αγοράστε τα κατάλληλα μόνο υλικά.

 

Επιλέξτε τη σωστή διακόσμηση - Κάντε το ονειρεμένο!

Μια όμορφη διακόσμηση για παιδικό δωμάτιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως στοιχίζει και αρκετά. Για να διακοσμήσετε τον τοίχο όμορφα θα πρέπει να είναι ελεύθερος. Δηλαδή να μην έχει τα παραπάνω χρωματιστά σχέδια που αναφέραμε!

Η σωστή διακόσμηση αλλάζει τελείως το ύφος του παιδικού δωματίου όπως και η αρμονία χρωμάτων.

Οι πίνακες με τοπία και τα κάδρα ζωγράφων δεν είναι για το παιδικό δωμάτιο αλλά για το δικό σας! Εάν θέλετε να στολίσετε οπωσδήποτε κάτι στους τοίχους ενός παιδικού δωματίου γιατί σας μοιάζουν άδειοι προτιμήστε ένα στημένο παζλ με ωραίο θέμα ή μια αφίσα με τους αγαπημένους κόμιξ ήρωες του παιδιού. Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετήστε τα σε απλό πλαίσιο με γυαλί.
Με κόστος περίπου στα 4 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε φωσφορίζοντα πλαστικά αστεράκια και να τα κολλήσετε στην οροφή του παιδικού δωματίου ώστε να φωτίζουν όμορφα το βράδυ.
Αγοράστε ελαφριά παιχνίδια ή λούτρινα ζωάκια και με την βοήθεια ενός συρραπτικού για τοίχους που θα δανειστείτε κρεμάστε τα στην οροφή με μισινέζα σε διαφορετικά ύψη στο δωμάτιο. Θα δώσουν μια πολύ ευχάριστη νότα στο χώρο.
Τα διασκορπισμένα παιχνίδια στο χώρο του δωματίου δεν είναι όμορφα. Αγοράστε ένα μεγάλο μπαούλο που να τα χωρά ή χρησιμοποιήστε το παλιό σας ανανεώνοντας το. Κολλήστε του φωτογραφίες του παιδιού σας ή βάψτε το στο χρώμα του τοίχου και ζωγραφίστε επάνω του.
Επιλέξτε ένα όμορφο χαλί που να καθαρίζεται εύκολα ώστε να μην μένουν μικρόβια και να καλύπτει όλο το χώρο του δωματίου ώστε να μπορεί να περπατά και να παίζει ξυπόλητο το παιδί. Στο ίδιο χρώμα επιλέξτε μια απαλή μονόχρωμη ή με χαρούμενα σχέδια κουρτίνα.
Μην γεμίζετε με πράγματα το παιδικό δωμάτιο και μην βαραίνετε τον χώρο. Αφήστε ελεύθερο χώρο στο παιδί όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο ώστε να μπορεί να παίζει και να περνά άνετα τον χρόνο του στο δωμάτιο του. Να θέλει και να του αρέσει να βρίσκεται στο δωμάτιο του!

 

Κι αν δεν υπάρχει παιδικό δωμάτιο, αλλά υπάρχει παιδί; Τότε;

Τα φωσφορίζοντα αστεράκια που κολλιούνται στην οροφή ενός δωματίου, το βράδυ είναι εξαιρετικά όμορφα. Θα τα βρείτε στα περισσότερα καταστήματα παιχνιδιών.

Με την αφορμή ενός email που έλαβα από μια αναγνώστρια του fe-mail σε προηγούμενο μου θέμα διακόσμησης θα σας δώσω μια προσωρινή λύση για το παραπάνω θέμα. Εάν υποθέσουμε πως το σπίτι σας είναι πολύ μικρό και το παιδί φιλοξενείται στο δικό σας δωμάτιο ή στο σαλόνι, τι μπορείτε να κάνετε; Όχι αρκετά, αλλά σίγουρα υπομονή. Εάν πρόκειται για μωράκι ή μικρό παιδί του οποίου την κούνια /κρεβάτι έχετε στο σαλόνι ή στο δωμάτιο σας, μπορείτε να βρείτε από καταστήματα παιχνιδιών μια πλαστική ή ξύλινη χαμηλή περίφραξη που θα ξεχωρίζει λίγο το χώρο του από τον δικό σας. Βρείτε ένα σημείο μέσα στο σπίτι όπου μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να παίζει και να νιώθει άνετα.
Εάν πρόκειται για μωράκι μην αμελήσετε να κρεμάσετε στην κούνια του κουνουπιέρα (και ας μην υπάρχουν κουνούπια!) με όμορφα παιχνιδάκια να κρέμονται σε όλο της το μήκος.

 

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου πρέπει να γίνει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Εάν το παιδί έχει άποψη σε κάτι, ακούστε το!

Κλείνοντας...

Και κάτι αρκετά βασικό. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε παιδικό δωμάτιο.

Εάν πρόκειται για έφηβο ξεχάστε ότι διαβάσατε και δώστε του περιθώριο κινήσεων. Πείτε του τη δική σας άποψη και προτείνετε του ιδέες αλλά μην επέμβετε στον προσωπικό του χώρο παρά μόνο στην περίπτωση έλλειψης καθαριότητας!

Αυτά... Εμείς τα ξανάλεμε σε λίγες ημέρες γιατί νομίζω πως θα χρειαστεί και το δικό σας δωμάτιο μια ριζική αλλαγή..!

 

Αριάδνη Γερασιμίδου


Σχετικά Άρθρα

Πανδαισία χρωμάτων στο χώρο σας

Living room. Χρειάζεται ανανέωση

Θετική αύρα στο υπνοδωμάτιο σας!

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ΧΡΗΣΤΟΣ / 11 Φεβρουαρίου 2007 στις 2:38 μ.μ.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΠΙΤΙ

Έγραψε ο/η ΒΟΗΘΕΣΤΕ ΜΕ!!! / 16 Μαΐου 2007 στις 1:21 μ.μ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΝΝΑ.ΦΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,50 ΕΠΙ 2,50.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΝΑΠΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛ'ΤΕ ΜΟΥ.

Έγραψε ο/η αρτεμις / 13 Οκτωβρίου 2007 στις 10:24 π.μ.

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣ Κ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ.ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,ΚΡΕΒΑΤΙ Κ ΧΡΩΜΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ.ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Κ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΧΩΡΟΥ Κ.ΤΛ.ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ!Π.Χ ΚΕΡΙΑ ΚΛΠ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Έγραψε ο/η Aria.G / 2 Νοεμβρίου 2007 στις 11:02 π.μ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email agerasimidou@fe-mail.gr για όποια απορία σας ή για όποιο αφιέρωμα θέλετε να αναφερθούμε στο fe-mail.

Έγραψε ο/η danai / 1 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:23 μ.μ.

einai polu oraies oi luseis....omos exo ena problima....thelo na diamorfoso kapos to domateio mou oste na me empneei otan diabazo.....fetos einai mia duskoli xronia....k thelo mia atmosfaira pou na mou deinei koragio....exo ena grafeio ena krebati duo bibliothikes...thelo na to ftiakso etsi oste na exei xoro gia ena mikro salonaki (se periptosi episkepsis,files fusika)....den einai terasteio domatio omos exei arketo xoroo gia auta pou thelo...ostoso den uparxoun k polla lefta stin diathesi mou...opote.......zito mia idea.....boithiste me....

Έγραψε ο/η Αριάδνη Γερασιμίδου / 2 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:57 π.μ.

Γειά σου Δανάη!
Ανακάλυψες ένα αρκετά παλιό μου άρθρο! Όσο για το δωμάτιο σου για να αναφέρεις πως είναι δύσκολη χρονιά υποθέτω πως είσαι γύρω στα 17 οπότε αυτό που σίγουρα χρειάζεσαι στο προσωπικό σου χώρο, είναι χρώμα για να σε κάνει να νιώθεις όμορφα συνέχεια.
Καθάρισε τα έπιπλα σου, άλλαξε τη σειρά των βιβλίων στη βιβλιοθήκη εαν είναι ακατάστατη και κάνε μια νέα διαμόρφωση στο χώρο.
Όσο για τον καναπέ και τον χώρο που θέλεις να αφιερώσεις μπορείς να μη ξοδευτείς ιδιαίτερα αγοράζοντας ένα πουφ καναπέ σε έντονο χρώμα (φουξια πχ) που είναι και πιο χαρούμενος για το δωμάτιο και πιο designάτος. Προλαβαίνεις τώρα που υπάρχουν προσφορές ακόμα.
Για να νιώσεις την αλλαγή προτείνω νέες κουρτίνες (ούτε εκεί χρειάζεται να ξοδευτείς μιας και αρκετά είναι τα καταστήματα που πωλούν είδη σπιτιού σε χαμηλότατες τιμές) και χρωματιστά μικρά χαλάκια μέσα στο χώρο.
Μαξιλάρια σε έντονα χρώματα παντού και λούτρινα ζωάκια θα σε κάνουν να νιώθεις πιο ευχάριστα κατά το διάβασμα σου.
Ελπίζω να σε βοήθησα :)

Ευχαριστώ και καλημέρα.

Έγραψε ο/η Μπάρτεκ / 3 Απριλίου 2009 στις 7:10 μ.μ.

Oι ειδές ειναι πολύ καλές, και με βοήθησας πολύ στην άσκηση που είχα στο μάθημα της Τεχνολογίας. Σας ευχαριστώ!

Έγραψε ο/η ΜΑΡΙΑ / 12 Απριλίου 2009 στις 11:59 π.μ.

θα μου είναι πολυτιμες οι ιδεες σας για τη διακοσμηση του σπιτιού μου.το ένα δωμάτιο είναι μικρό στο οποιο μένει η κόρη μου που είναι 13 χρονών.ΣΤο άλλο μένουν τα δυο αγόρια μου 7-8 χρονων . Ηκρεβατοταμαρα μου και ένας εννοιαιος χωρος σαλονι κουζίνα .Θελω να αλλαξω τα χρωματα τους και δεν ξέρω τι κάνω .Οι συμβουλές σας θα με βοηθησουν να βρω αυτο που μου ταιριάζει .Με εκτίμηση Μαρια

Έγραψε ο/η Georgia / 11 Μαΐου 2009 στις 2:10 μ.μ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΙΑ ΚΗΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.

Έγραψε ο/η ΤΑΝΙΑ / 17 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:12 π.μ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΩΡΟ 3ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΩ!ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ!

 
Τελευταία άρθρα