fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

«Δεσμώτες»

19 Απριλίου 2007 | 10:27 π.μ.

Τα έργα του Μπάμπη Βενετόπουλου, είτε πρόκειται για έργα διαδραστικά, βίντεο, εγκαταστάσεις ή κατασκευές, στο σύνολό τους, διερευνούν ζητήματα ακραίων, οριακών υπαρξιακών καταστάσεων. Στις δημιουργίες του μέχρι σήμερα έχει επεξεργαστεί με οξυδέρκεια έννοιες, όπως αυτές του εγκλεισμού, της μεταμόρφωσης, της τραγικότητας της ύπαρξης, της συρρίκνωσης των φυσικών και πνευματικών ορίων, του ψυχολογικού καταναγκασμού του σύγχρονου ανθρώπου. Με εύληπτο και υπαινικτικό τρόπο, μέσα από τα έργα του, ασκεί κριτική στους μηχανισμούς άσκησης εξουσίας, στους μηχανισμούς επιβολής ψυχολογικής βίας, ψυχικών εκβιασμών και καθορισμού συμπεριφορών, είτε αυτοί προέρχονται από την κοινωνία, την οικογένεια, τη θρησκεία ή την πολιτική.

Στους «Δεσμώτες», σε τρία βίντεο, παρουσιάζει τη σχέση εξουσίας πατέρα-γιού, στρατιωτικού-στρατιώτη, εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου, παρουσιάζει ακόμη τη μεταμόρφωση, τη μετάλλαξη συμπεριφορών, καταλήγοντας στο τρίτο βίντεο, σε ένα δύσκολο, τραγικό εναγκαλισμό των δύο οντοτήτων, στην τραγική, ασφυκτική, περιπλεγμένη συνύπαρξη και την μάταιη προσπάθεια αποδέσμευσης.

 

Το βίντεο, ο νέος καλλιτέχνης, δεν το χρησιμοποιεί ως απλό μέσο καταγραφής κι αναπαράστασης, αλλά ως εργαλείο ανασύνθεσης της εικόνας. Μιας εικόνας που προέρχεται από το συνδυασμό πραγματικών λήψεων, δημιουργίας τρισδιάστατων φυσιογνωμικών μοντέλων, πολλαπλών διαφορετικών λήψεων  και απόδοσης τρισδιάστατου εικονικού χώρου.

 

Τόσο σε επίπεδο μορφής, και περιεχομένου, όσο και σε επίπεδο τεχνικής και αισθητικής ολοκλήρωσης, τα έργα του φθάνουν, μέσα από τη  συνέχεια των εκφραστικών του επιτευγμάτων, σε σημεία πραγματικής πρωτοτυπίας και πρωτοποριακής διατύπωσης.

Με τις τρεις καινούργιες του δημιουργίες ο Μπάμπης Βενετόπουλος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αγγίζει τα όρια του καθολικού, του απόλυτου καλλιτέχνη.

 

Ο Μπάμπης Βενετόπουλος γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996-2003), ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών  «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (2003-2006). Από το 2001 είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρίας οπτικοακουστικών παραγωγών και 3D animation Minotaur Digital Arts. Από το 2001 έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης Λίνα Τσίκουτα.

 

Διάρκεια Έκθεσης : 26 Απριλίου -  16 Ιουνίου 2007
 

 


 

Τα εκλεκτά ιταλικά κρασιά που θα προσφέρει η Μέδουσα Art Gallery είναι μια ευγενική χορηγία της NonSoloVino, Τηλ: 210 6728333
 

 

MEDUSA ART GALLERY

7 Xenokratous Str., 10675 Athens, Greece

Tel: +30 210 7244552

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

«Δεσμώτες»


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα