fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης στην Art Athina 2007.

23 Μαΐου 2007 | 10:43 π.μ.

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης θα παρουσιάσει στην Art Athina 2007, τη δουλειά τριών συνεργατών της γκαλερί. Στο περίπτερο C35, στο BASIC PLAN, την δουλειά του Anton και του Νάκη  Ταστσιόγλου.  Τον Μπάμπη Βενετόπουλο στο OPEN PLAN,  που οργανώνει ο Σωτήρης Μπαχτσετζής και η Cecilia Canziani. 

Στη νέα φωτογραφική δουλειά του Anton το τοπίο , « τόπος-άτοπος » σχετίζεται  με τα γυμνά σώματα των γυναικών. Το τοπίo, ως εκμαγείο του πορτραίτου του καλλιτέχνη. Το σώμα, η μυστηριώδης πρόσκληση για έρωτα, το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου αγνώστων εραστών, αλλά  και της μεγάλης τέχνης. Η εικόνα μεταβλητή, σε σχήμα εσωτερικό, παράγει σιωπή και χρησιμοποιεί περιορισμένα, με πολύ ελεγχόμενο τρόπο την τεχνική και όχι την τεχνολογία. Η φωτογραφία ασπρόμαυρη (Φωτογραφική εκτύπωση, ζελατινοβρωμούρα του αργύρου σε ουδέτερο χαρτί), έλκεται από το άχρονο και το ακαθόριστο. Τοπία και γυμνά, «στην μέση του πουθενά», αλλά  παρόντα.

Anton

Τα γλυπτά του Νάκη Ταστσιόγλου είναι ιδιαίτερα θεαματικά με τις τολμηρές γραμμές τους και την έντονη φορμαλιστική τους διάσταση. Γύρω από μεταλλικούς κορμούς – βάσεις απλώνεται με ιδιαίτερη γεωμετρική χάρη η λιτή διάφανη επιφάνεια του Plexiglass δημιουργώντας εντυπωσιακούς συνειρμούς στον θεατή με την βοήθεια του φωτός (τεχνητού ή φυσικού) που αντανακλάει πάνω στην κατασκευή – γλυπτό.

Εύθραυστα και άθραυστα, άυλα και υλικά, ανύπαρκτα και υπαρκτά, αόρατα και ορατά τα έργα παίζουν με τις ανθρώπινες αισθήσεις, με τα οράματα και τα όνειρα, τις ψευδαισθήσεις, την καθημερινότητα και την πραγματικότητα, της συνεχούς εναλλασσόμενης πορείας της ζωής.

Νάκης  Ταστσιόγλου

 Τα έργα του Μπάμπη Βενετόπουλου, είτε πρόκειται για έργα διαδραστικά, βίντεο, εγκαταστάσεις ή κατασκευές, στο σύνολό τους, διερευνούν ζητήματα ακραίων, οριακών υπαρξιακών καταστάσεων.

Στις δημιουργίες του μέχρι σήμερα έχει επεξεργαστεί με οξυδέρκεια έννοιες, όπως αυτές του εγκλεισμού, της μεταμόρφωσης, της τραγικότητας της ύπαρξης, της συρρίκνωσης των φυσικών και πνευματικών ορίων, του ψυχολογικού καταναγκασμού του σύγχρονου ανθρώπου.

Μπάμπης  Βενετόπουλος

Με εύληπτο και υπαινικτικό τρόπο, μέσα από τα έργα του, ασκεί κριτική στους μηχανισμούς άσκησης εξουσίας, στους μηχανισμούς επιβολής ψυχολογικής βίας, ψυχικών εκβιασμών και καθορισμού συμπεριφορών, είτε αυτοί προέρχονται από την κοινωνία, την οικογένεια, τη θρησκεία την πολιτική. 

 ART ATHINA   2007   BASIC PLAN - Stand  C 35       Anton,  Νάκης Ταστσιόγλου  

 OPEN PLAN  Μπάμπης Βενετόπουλος 

31 Μαΐου -  3 Ιουνίου   2007              Ώρες Λειτουργίας : Πέμπτη – Κυριακή 11:00 – 21:00

 

MEDUSA ART GALLERY

7 Xenokratous Str., 10675 Athens, Greece

Tel: +30 210 7244552

Fax: +30 210 7223605

e-mail: medusa9@otenet.gr

https://www.medusaartgallery.com

icon Προσθήκη Σχόλιου

Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης στην Art Athina 2007.


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα