fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Yamato...The Drummers of Japan

12 Ιουνίου 2007 | 10:40 π.μ.

Ο ρυθμός, η ένταση, η μουσική είναι …ζωή.

Οι Ιάπωνες τυμπανιστές έρχονται στην Ελλάδα για να δώσουν το δικό τους ιδιαίτερο μήνυμα ζωής με τη συμμετοχή της Ομάδας κρουστών της Ιθάκης.

Την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο οι καρδιές στο Λυκαβηττό θα ενωθούν και ο χτύπος τους θα ακουστεί όσο πιο δυνατά και μακριά γίνεται για να δώσει ένα  μήνυμα απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Τα ναρκωτικά. Και είναι η Τέχνη που θέλει και μπορεί να δώσει αυτό το ηχηρό μήνυμα. «Πιστεύω πως η τέχνη μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου.

Μια ζωγραφιά, ένα μουσικό κομμάτι, μια παράσταση μπορούν να αγγίξουν την καρδιά κάποιου η περισσότερο να έχουν μια θετική επιρροή στον τρόπο που κανείς αντιλαμβάνεται την ίδια τη ζωή» δηλώνει ο Masa Ogawa, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των YAMATO, εκφράζοντας την άποψή του για τον κοινωνικό σκοπό των παραστάσεων.

Η σκηνή του Λυκαβηττού θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου  μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή που θα «μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά» αλλά και μια ιδιαίτερα ανθρώπινη σύμπραξη.
 Με τη καινούρια παραγωγή τους που φέρει τον τίτλο Shin On (Heartbeat η καρδιοχτύπι στα ελληνικά) οι Yamato, η παγκοσμίως γνωστή ομάδα Ιαπώνων τυμπανιστών, η οποία αποτελείται  από πέντε γυναίκες και πέντε άντρες κρουστούς και έχει ήδη στο ενεργητικό της 900 παραστάσεις σε 52 χώρες,  θα φέρουν στη σκηνή  του Θεάτρου Λυκαβηττού πενήντα τύμπανα που ποικίλλουν σε μέγεθος και βάρος και υπόσχονται ένα φαντασμαγορικό σόου. Ένα σόου που δεν θα περιγράφει μόνο την τέχνη των τυμπάνων αλλά  θα παρουσιάσει και την Ιαπωνική κουλτούρα  μέσα από μια σύγχρονη μουσική ματιά προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό θέαμα.

 

«Δεν είναι μόνο ένα σόου με ντραμς…» εξηγεί ο Masa Ogawa για να συνεχίσει «…γράφω νέα τραγούδια για παραδοσιακά όργανα και συνδυάζω το παραδοσιακό στυλ των ντραμς με νεωτεριστικές τεχνικές όπως φωτισμούς, χορογραφίες καθώς και πολλά στιγμιότυπα που περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή του κόσμου».
Για το όνομα που ο ίδιος έδωσε στην παράστασή του ο Masa Ogawa πιστεύει πως « …ο τρόπος που χτυπάς τα ντραμς συνδέεται άμεσα με το ρυθμό της καρδιάς, το ρυθμό της ζωής. Το σόου μας κάποιες στιγμές είναι πολύ έντονο κάποιες άλλες είναι απαλό και αρκετά συναισθηματικό…».
Όλα όμως είναι εξίσου έτοιμα και για την ιδιαίτερη σύμπραξη επί  σκηνής των Ιαπώνων τυμπανιστών Yamato  με την Ομάδα Κρουστών της Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκη.

 Μια σύμπραξη που θέλει να δώσει το μήνυμα της αισιοδοξίας, των στόχων, των ιδανικών, της πειθαρχίας, των ονείρων, της λαχτάρας και του πάθους για τη ζωή.
«Στην “Ιθάκη”, με το συγκρότημα κρουστών έμαθα πως όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να παίξω με τους Υamato. Τώρα ξέρω πως μπορώ νά ΄μαι μπροστά στο όνειρο.

 

Η Ομάδα κρουστών της Ιθάκης

Η ανάδυση από το τίποτα στο πολύ είναι... πολύ». Αυτά είναι τα λόγια του 26χρονου Χρήστου πρώην τοξικομανή και μέλος εδώ και έξι μήνες της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Μουσικός παλιότερα, έπαιζε τύμπανα και συνέθετε στο αρμόνιο κομμάτια για μικρές μπάντες. Σήμερα, μετά από την περιπέτειά του, είναι ένας από τους συνολικά 16 κρουστούς της ΙΘΑΚΗΣ και δηλώνει ενθουσιασμένος με τις «προοπτικές» του συγκροτήματος αλλά- κυρίως- με τη διαδικασία, τις πρόβες, την προετοιμασία τους για τη μεγάλη σύμπραξη.
Η διαδικασία της συνύπαρξης και της συν-έκφρασης, η συνεργασία, η αίσθηση δημιουργικότητας αλλά κυρίως το δικαίωμα στο όνειρο έχει γεμίσει χαρά και αισιοδοξία το συγκρότημα που ετοιμάζεται με τα δικά του «κρουστά» ήτοι ντενεκέδες, σκούπες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα να ανέβει στη σκηνή του Λυκαβηττού και να συμπράξει με τους εντυπωσιακούς Yamato χτυπώντας τα κρουστά τους και φωνάζοντας δυνατά «Ο ρυθμός, η ένταση, η μουσική είναι ζωή. Η ζωή είναι η καλύτερη πρέζα».
Δημιουργία και συνύπαρξη, ένταση και ρυθμός, όνειρα και πάθος για τη ζωή. Η διάσημη ομάδα τυμπανιστών Yamato σε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα. Η Ομάδα Κρουστών της Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκη σε μια ελπιδοφόρα σύμπραξη. Και η καρδιά να χτυπά στους παλμούς της ζωής.

 ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 & ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 9.30Μ.Μ.
 
Τιμές εισιτηρίων: 50€, 40€, 30€ και 20€ το φοιτητικό
Πληροφορίες: 210 7258 510
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΤΡΑ - ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.30Μ.Μ.
Πληροφορίες: 2610  270 512

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.30Μ.Μ.
 Τιμές εισιτηρίων: 30€ και 20€ το φοιτητικό
Πληροφορίες:  2310  271 116

icon Προσθήκη Σχόλιου

Yamato...The Drummers of Japan


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα