fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Argopolis Festival

29 Αυγούστου 2007 | 07:25 μ.μ.

 To Argopolis Festival με Matisse θα γίνει κανονικά! 31/8 - 1/9. Τα κέρδη του φεστιβάλ θα πάνε στους πυρόπληκτους

 

Εν μέσω της χειρότερης καταστροφής που έχουμε δει στη μικρή ζωή μας ίσως ακούγεται οξύμωρο το να επιμένεις να προχωρήσεις στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ. Όμως οι άνθρωποι του φεστιβάλ "Αργόπολις", το οποίο θα διεξαχθεί στους Στρατώνες Καποδίστρια στο κέντρο του Άργους στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν να μην αναβάλουν / ακυρώσουν το φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ "Αργόπολις" θα γίνει κανονικά και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους πληγέντες Πελλοπονήσιους προσφέροντας τα κέρδη του Φεστιβάλ σε σκοπούς που θα βοηθήσουν στο να αμβλυνθεί το τεράστιο πρόβλημα που αφήνει πίσω της η καταστροφή από τη φωτιά στη Πελλοπόνησο.

Οι Matisse

Οι Matisse στηρίζουν τη προσπάθεια αυτή και θα εμφανιστούν κανονικά στο φεστιβάλ!

Η Πολιτιστική (αστική μη κερδοσκοπική) Εταιρία Πελοποννήσου, διοργανώτρια εταιρία του Argopolis.eu Urban Vision and Sound Festival, ανακοινώνει πως θα διαθέσει όλα τα κέρδη από τα εισιτήρια του φεστιβάλ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές συνανθρώπους μας στην Πελοπόννησο. Σας προσκαλούμε να βοηθήσετε τους γείτονές μας.

 

Argopolis.eu urban vision and sound festival


Aστικός πολιτισμός εκφρασμένος μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία  στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος.Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Italo Calvino «Αόρατες Πόλεις», το Argopolis.eu Urban Vision and Sound Festival βασίζεται στον αστικό πολιτισμό, ο οποίος εκφράζεται μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.Το Argopolis θα λάβει χώρα στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στο Άργος, μια  πόλη με έντονη ιστορία και  πολιτιστική κληρονομιά του χθες, η οποία, όμως, οφείλει να ανταποκριθεί στην εξέλιξη της τεχνολογίας, στην κοινωνία της πληροφορίας και των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας, στην  “εποχή των εικόνων” του σήμερα.

 Η κάθε μέρα του Φεστιβάλ αποτελεί μια ξεχωριστή θεματική ενότητα.

Μέρα 1η : Πόλεις & Μνήμη

Μέρα 2η : Πόλεις & Σημάδια 

Μουσικά δρώμενα, προβολή ταινιών video art, animation, μικρού μήκους και πειραματικού κινηματογράφου, εκθέσεις από τη γραφιστική κοινότητα με κύριο άξονα την αφίσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική,  Comic, Fanzine περιοδικά, καθώς και άλλα events, θα οδηγήσουν τη φαντασία στη θέαση των Αόρατων Πόλεων όπου ζούμε όλοι μας.

Προκειμένου να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα του περιεχομένου των εκθέσεων και των ταινιών του, το Argopolis συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Μηδέν, το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας,την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, το θεσμό “Δέκα εικόνες για τη Ιθάκη”, καθώς και τη σχολή του Σπύρου Ορνεράκη.

Οι  συνεργασίες αυτές καταδεικνύουν τη δυναμική του και του εξασφαλίζουν μια θέση ανάμεσα στα πιο αξιόλογα Ελληνικά φεστιβάλ. 

Τα παραπάνω σύγχρονα καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης θα αποδείξουν ότι μπορούμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το σύγχρονο πολιτισμό.

Το κυρίαρχο στοιχείο της μουσικής συμβάλλει ενεργά στην ένωση αυτή, παντρεύοντας τους ηλεκτρονικούς με τους παραδοσιακούς ήχους. Περιπλανώμενος στους χώρους του Argopolis, ο επισκέπτης θα έχει την εμπειρία ενός ταξιδιού – μέσα από τα έργα τέχνης και τη μουσική – στις πόλεις όπου κατοικεί, αλλά τις οποίες ποτέ δεν έχει παρατηρήσει.

Μουσική & προβολές

Παρασκευή 31 Αυγούστου: Πόλεις & Μνήμη

20:00 The Flying Lillis Brothers dj set 

21:15 προβολή ταινιών

22:15 Roni dj set

23:00 Matisse live

00:30 Χρήστος Φλεβάρης dj set

 

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου: Πόλεις & Σημάδια

20:00 Kostas dj set

20:30 Μiltos dj set

21:15 προβολή ταινιών

22:15 Γιώργος Μάγγας live

 

Εκθέσεις

 Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ

  Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη: Αφιέρωμα στα έξι χρόνια του θεσμού

  Βλέπω: Έκθεση από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

 The Flying Whirligigs: Interior Design του Martin G. Gavrilis

  Metropolis: visual photo από τον :D

 Σκίτσα από τους μαθητές της σχολής του Σπύρου Ορνεράκη

icon Προσθήκη Σχόλιου

Argopolis Festival


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα