fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

«Από τη Γη στη Σελήνη»

4 Οκτωβρίου 2007 | 09:27 π.μ.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει ημέρα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 13.00, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με θέμα τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου στο Διάστημα, SPUTNIK 1. Θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη σημαντική αυτή επέτειο, μέρος των οποίων συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Megaron Plus.

Στη Συνέντευξη Τύπου κεντρικός προσκεκλημένος θα είναι ο αστροναύτης του Apollo 16, Charles Duke, ένας από τους 12 ανθρώπους που πάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης.  

Κατά τη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν:

Η νέα ψηφιακή παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, με τίτλο «Από τη Γη στη Σελήνη», η οποία παρουσιάζεται επίσημα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, σε εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο (με δελτία προτεραιότητας). Την παράσταση θα προλογίσει ο Charles Duke.

Η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής (ώρα έναρξης: 19.00), μια συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Ευγενίδου και του Μegaron Plus. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο κ.Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, θα πάρουν μέρος οι ακόλουθοι: ο αστροναύτης Charles Duke, ο Θανάσης Οικονόμου, επιστημονικός συνεργάτης της NASA και ερευνητής στο Εργαστήριο Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Ινστιτούτου Enrico Fermi του πανεπιστημίου του Σικάγου στις ΗΠΑ, ο καθηγητής Αντώνης Κονταράτος, πρώην συνεργάτης της NASA με θητεία στην κυβέρνηση και τη βιομηχανία των ΗΠΑ ως ερευνητής και αργότερα ως ανώτατο στέλεχος της διοικητικής ιεραρχίας, ο David Malin, διεθνώς αναγνωρισμένος αστροφωτογράφος και ο John Stoke, υπεύθυνος για τη διαχείριση του Τμήματος Άτυπης Εκπαίδευσης της Επιστήμης, του Γραφείου Δημόσιας Επικοινωνίας του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διαστημικού Τηλεσκοπίου. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας).

«Από τη Γη στη Σελήνη» 
«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα» ,
Ψηφιακή Παράσταση, Διάρκεια 40΄
 

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 ετών από την επιτυχή εκτόξευση του Sputnik 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου στο Διάστημα, σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τη Σελήνη. Ένα ταξίδι που αναδεικνύει τις εντυπωσιακές όσο και εναγώνιες προσπάθειες Σοβιετικών και Αμερικανών να πατήσουν για πρώτη φορά το πόδι τους στη Σελήνη, υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα και ανεκπλήρωτα ως τότε όνειρα του ανθρώπου: να κάνει μια βόλτα στο Φεγγάρι! Πρόκειται για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου σε έναν άλλο κόσμο εκτός της Γης. Τα βήματα αυτά αποδείχτηκαν πραγματικά «ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», που άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα, και θα παραμείνει αιώνια χαραγμένο στη μνήμη μας ως το πρώτο κεφάλαιο της Μεγάλης Περιπέτειας του ανθρώπου στο Διάστημα.
 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

«Από τη Γη στη Σελήνη»


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα